Strategier, verktyg och bästa praxis för marknadsförare

Mjukvaran och strategierna för att generera potentiella kunder som hjälper dig att omvandla dessa till kunder!

Leadgenerering eller leads syftar på de marknadsföringsaktiviteter vi använder för att locka kunder. Många produkter och tjänster finns tillgängliga på marknaden, vilket kan hjälpa oss att öka försäljningen. Men mer än så bör huvudmålet för alla företag vara att lösa kundernas frågor om de har problem med produkterna. På så sätt kan ett företag generera kvalitetsleads och omvandla dem till kunder.

Människor attraheras av företag som är engagerade i sina kunder, så att bygga en relation med dem spelar en viktig roll i engagemangsprocessen.

Här är en tjuvtitt på några verktyg för generering av potentiella kunder som borde hjälpa till i processen!

Titel

Beskrivning

Utforska

Zoho CRM

Skräddarsydd programvara för försäljning, marknadsföring och support.

Utforska

Salesforce

Molnbaserat CRM med integrerade lösningar för marknadsföring.

Utforska

Unbounce

Plattformsdrivna lanseringssidor för att öka försäljningen och konverteringarna.

Utforska

Calendly

Schemaläggning av automationsplattform för effektiv försäljning och arbetsuppgifter.

Utforska

Aircall

Molnbaserad telefonsamtalshantering med integrerade säljfunktioner.

Utforska

Leads och deras typer

Affärsleads hänvisar till potentiella kunder som är intresserade av dina produkter eller tjänster. Olika källor finns tillgängliga på marknaden för att få leads, men du måste följa endast de som är lämpliga för ditt företag ur alla aspekter.

Att generera leads är en viktig faktor i företag eftersom ökad försäljningsaktivitet för att generera intäkter är allt vi vill som företag. För att underlätta denna process genomförs aktiviteter som kundsegmentering för att förse slutkunden med en produkt som passar deras krav.

 • Kalla leads: – Kalla leads hänvisar till dina riktade personer som inte har visat något intresse för dina produkter men som fortfarande kan betraktas som kunder. Det spelar ingen roll hur de kommer in på din mållista över personer; allt som krävs är att passa in i din match för att bli kund.
 • Varma leads: – Varma leads är bekanta personer med ditt företag som följer dig genom din blogg, inlägg på sociala medier eller marknadsföringskampanjer. Eftersom de är fullt medvetna om dina tjänster är det mer sannolikt att de blir potentiella kunder.
 • Heta leads: – Hot leads hänvisar till personer som kontaktar dig direkt. Du kanske har använt dina demoprodukter eller spår, men de vill ha omedelbar uppmärksamhet för att bli kunderna.
 • Informationskvalificerade leads: – IQL-tittare blir leads genom en del informativt innehåll om ditt företag, men ändå har de inte visat något intresse för den här tjänsten. Personer i den här kategorin når dig genom att fylla i några formulär som du tillhandahåller, eller så kan de ha laddat ner din e-resurs.
 • Marknadsföringskvalificerade leads: – MQL är ett steg upp från IQL som kräver din marknadsavdelnings identifierings- och analysprocess. Du måste hålla ett öga på publiken, som ständigt rör sig runt dig och har gått med i din organisations sjunde session.
 • Säljförberedda leads: – SRL är bottennivån i din leadprocess som kräver viss information eller process för att bli kund. Efter att ha slutfört processen kan du skicka dessa leads till dina säljteam, eftersom de redan har visat sitt fulla intresse för dina produkter.
 • Säljkvalificerade leads: – SQL är det sista leadet av alla dina lead-relaterade aktiviteter som har slutfört alla processer för att köpa dina tjänster eller produkter. Men de kan fortfarande kompromissa med dina konkurrenter, men du måste se till att ditt företag är det bästa för dem.

Vad är Lead Generation

Leadgenerering är en process som fokuserar på att generera potentiella kunder som är intresserade av våra tjänster och produkter. Vårt mål från leadgenerering slutar med att omvandla dem till kunder. Vanligtvis använder vi marknadsföring på nätet för att skapa leads; för det ändamålet samlar vi in ​​besökarnas kontaktuppgifter från webbformulär.

Generering av leads är nyckeln till ett företags tillväxt och expansion och är avgörande för att öka försäljningsvolymen. Ett företag bör investera sin tid, sina pengar och sina resurser på att bygga en lönsam och praktisk strategi för att generera potentiella kunder. Det finns olika typer och metoder för att generera potentiella kunder och flera mjukvara tillgängliga på marknaden som hjälper dig att effektivisera processen och spåra allt.

Metoder

Det finns många sätt att locka leads till ett företags produkter och tjänster. Inkommande och utgående är de populära metoderna för att generera leads som används av företag. Vi har delat upp dessa två utifrån affärsbehov eftersom ju mer du genererar leads från olika källor, desto mer intäkter kan du generera.

Inkommande

Genom att använda metoden för generering av inkommande leads bör ditt tillvägagångssätt fokusera på att rikta in sig på potentiella kunder utifrån företagets behov. Denna metod kan etablera dig som en tankeledare bland dina kunder, eftersom dina kunder kommer att få all information och köpbeslut under processen.

Med mina ord ökar metoden för generering av inkommande leads din verksamhets synlighet på den öppna marknaden. Att distribuera värdefullt innehåll för att marknadsföra produkter hjälper dig att bygga upp förtroende och genuinhet, eftersom informativt innehåll kan dra till sig uppmärksamhet.

Låt oss se från köparens perspektiv, vilket är mycket mer än bara betalningsvilja. Vårt normala mänskliga beteende är att fatta forskningsbaserade beslut innan vi köper någon produkt, så generering av inkommande leads ger oss en uppfattning om huruvida vi bör göra det.

Utgående

Ditt ingripandebeteende eller din strategi för att marknadsföra produkter anses generera utgående leads. Genom att anamma denna metod är syftet att nå ut till så många som möjligt, men som svar får vi bara en bråkdel av dem i form av kunder.

I denna metod är vi ständigt aktiva och gör aktiva ansträngningar för att generera leads genom att leverera budskap till riktade kunder. Vi brydde oss inte om var eller om de sökte information eller uttryckte intresse för produkterna; endast vår strategi valde plats och tid för interaktion.

Fördelar

Efter att ha startat ett företag är vårt första steg mot tillväxt att ta reda på hur man genererar potentiella kunder. När vi ber om pengar från investerare eller försöker sälja vår tjänst eller produkt, börjar vårt företags väsentliga syfte från att få potentiella kunder, eftersom det hjälper oss att behålla dess stabilitet.

Om vi ​​kombinerar alla branscher kommer rollen och målen för leadgenerering att se likadana ut. För oavsett vilken bransch du är i eller vad du säljer måste du hålla kontakten med dina konsumenter och potentiella kunder för att överleva på marknaden.

 • Expandera marknaden: – När vi startar ett företag fokuserar vi på en specifik grupp människor eller de produkter som är kopplade till dem. Men med tiden uppstår frågan om det är det enda området vi kan betjäna. Leadgenerering gör att vi kan expandera marknaden till nya områden för att nå en bredare publik. I slutändan säkerställer vår närvaro på marknaden tillväxten av vår verksamhet. Vår leadgenereringsaktivitet påverkar målgruppen eftersom de når ut till dina företag närhelst de behöver produkterna du tillhandahåller.
 • Öka följande: – Vi kan få följare för vårt varumärke och vår verksamhet genom att aktivt kommunicera i leadgenereringsprocessen. Vårt tillvägagångssätt är att skapa ett effektivt engagemang med publiken. Således kommer de till ditt varumärke för att uppfylla deras behov. Om vi ​​lyfter fram något stort varumärke är den första aspekten vi kan se deras ständiga ansträngningar att få leads från dem på sociala medier. För oss är det det bästa sättet att marknadsföra vilken produkt som helst på marknaden; även om det kan ta tid att få följare kan det vara en fördelaktig faktor för att få leads för försäljning.
 • Kundrecensioner: – Vi har inte betraktat kundrecensioner som en del av marknadsföringen; istället avgör de tillväxtpotentialen för vår verksamhet. När du försöker attrahera nya leads för försäljning är en av de första sakerna du kan göra att få recensioner från dina tidigare kunder. De kan ge bästa möjliga feedback om var de stötte på problem med dina tjänster eller vad annat du kan förbättra. När du väl känner till dina positiva vittnesmål om leadgenerering från tidigare konsumenter får du en uppfattning om det rekommenderade förbättringsområdet.
 • Öka intäkterna: – Syftet med vår leadgenerering är att öka intäkterna, eftersom den data vi samlar in i denna process används för att öka försäljningsvolymen. Vi försöker hela tiden ta till oss den bästa möjligheten att få fler kunder, vilket kan stabilisera verksamheten. När vi drar till oss kunders uppmärksamhet med inkommande och utgående leadsgenereringsaktiviteter blir det lättare för oss att omvandla dem till försäljning.
 • Öka affärsmöjligheten: – Om du någonsin har gjort en process för att generera potentiella kunder har du mött olika målgrupper. Det öppnar idén om att ta in nya aktiviteter eller produkter i verksamheten. Leadgenerering kompletterar även remissprogrammet, vilket innebär att personen du kontaktar kan hänvisa sina bekanta till någon som kan behöva dina tjänster.

Stegvis guide till processen för generering av potentiella kunder

Processen för att generera potentiella kunder beror på vilken typ av verksamhet vi är engagerade i, eftersom publikens mångfald också varierar:

 • Undersök marknaden: – I det inledande skedet måste vi analysera målgruppen och marknaden, inklusive vilken typ av människor dina tjänster gynnar. Med hjälp av inbound-metoden kan du gå igenom den analytiska processen där data kan hjälpa dig att få information om personerna som besöker dig. På den utgående metoden kan feedback från personer ge dig information om de som tycker att din tjänst är fördelaktig.
 • Skapa engagemang: – Det mest lönsamma sättet att locka publik till ditt företag är att skapa och marknadsföra innehåll genom sociala medier eller digitala medier. Människor utanför din målgrupp märker också din avsikt att lära dig om dina produkter och tjänster, och oftare än inte kan de till och med öka din försäljning. Å andra sidan kan din målgrupp hitta lösningar på befintliga problem från ditt digitala innehåll, vilket också kan öka deras tillfredsställelse. Vi kan publicera vårt innehåll med blogginlägg, sociala medier, foton, infografik, flödesscheman eller e-böcker.
 • Vårda befintligt ledarskap: – Vi vet att det är mer komplext att behålla en kund än att attrahera en. Att vårda befintliga kunder är lika viktigt för vår verksamhet som att sälja tjänster till nya kunder. I leadgenereringsprocessen kan vi ta itu med befintliga kunders problem genom att ringa dem personligen och interagera med dem; detta kommer att motivera dem att besöka dig nästa gång. Efter att ha fått leads från nya människor kan vi erbjuda dem gratisprover och ladda ner produktprover för att uppmuntra dem att köpa. Alla dessa processer är viktiga för att bygga långsiktiga relationer med dina kunder.
 • Få potentiella kunder: – Effektiviteten och konsekvensen i din försäljning beror på hur väl ditt team analyserar alla potentiella kunder. I detta utvärderas vilket lead som kommer att gynna dig. Enkelt uttryckt vill du ha en publik som hjälper dig nu eller i framtiden; att slösa tid på att hitta människor som du är övertygad om att du inte kommer att hitta är onödigt. Vi måste vara uppmärksamma på vilken publik som kommer till dig för att få information om oss så att du kan fokusera på dem för att omvandla dem till försäljning.
 • Skicka vidare leads till säljteamet: – Som ett leadgenereringsteam är ditt ansvar begränsat till att locka besökare nu; det är säljteamets roll att omvandla dem till leads. Som marknadsförare som omvandlar prenumeranter till leads måste du leverera leadsdata till din organisations säljare så att de kan försöka omvandla leads vilja till handling. Men när de väl blir återkommande köpare av din tjänst, kan leadgenereringsteamet göra regelbundna ansträngningar för att hålla dem i affärer under lång tid.
 • Utvärdera processen: – Vår effektivitet i alla skeden återspeglar slutsatsen av utvärderingsprocessen. Konstant övervakning av leadsgenereringsprocessen av dig och ditt team kommer att avslöja i vilken andel eller procentandel du omvandlar okända personer till köpare. Marknadsanalys för ditt företag kan generera en rapport om huruvida de uppnår alla mål under en specifik period eller behöver någon hjälp eller tid för att uppnå målen.

Det räcker inte att bara skapa leads, du måste underhålla dem! Här är din guide till att förstå sociala medier kundservice och varför ditt varumärke behöver det!

Strategier

Vår process för att generera potentiella kunder bör inkludera olika strategier, med fördelen att inte förlita sig på bara en metod för att generera potentiella kunder. De använder alla källor till leadgenerering för att marknadsföra sina tjänster; vår ideala aspekt är att nå publiken där det är möjligt. Vissa tester och innovativa tekniker för leadgenereringsprocessen kan hjälpa dig att få potentiella kunder:

 • Förbättra målsidor: – På din företagswebbplats måste du lägga till ett alternativ där den önskade publiken kan ansluta till dig för att få viktig information om dina tjänster. Utformningen av din sida bör vara tydlig och enkel, och den kan innehålla sociala bevis på ditt företag. Så att okända personer eller grupper kan visa sitt förtroende för dina tjänster. Andelen mobilanvändare är dock högre än PC, så vi måste designa mobilanpassade sidor som användarna kan komma åt utan problem. Dessutom kan du lägga till ett tackmeddelande i slutet av målsidorna, så att användaren känner sig uppskattad och respekterad av dig.
 • Skapa kvalitetsinnehåll: – Innehållskvalitet är den idealiska standarden för att attrahera din relevanta publik. Ett bevisat faktum är att ju mer värdefulla priser du gör innehåll, desto mer engagemang får du för dina tjänster. Du bör kombinera din expertis med användbart och spännande innehåll så att publiken kan få informationen utan tristess.
 • Livechattfunktionalitet: – Genom att låta människor interagera live på din webbsajt eller applikation kan du lära dig mer om dina produkter. Det finns en stor möjlighet att kunderna inte kommer att överge din produkt snabbt, även om de inte får tillräckligt tillfredsställelse först. Genom att använda ett tillvägagångssätt för livekonversationer hjälper vi oss att trösta våra kunder genom att dela med sig av deras idéer eller feedback.
 • Leadgenererande annonser: – Digital annonsering är ett värdefullt sätt att få leads, och vi kan marknadsföra produkter via sociala medier eller sökmotorer. Det blir mer användbart när människor söker efter produkter eller tjänster och ser vår annons som visar att du erbjuder samma sak. Den potentiella publiken kan nå ut till dig för att få den tjänsten.
 • Erbjud gratis provperioder: – Det här är ett attraktivt sätt att öka försäljningen, eftersom nästan alla gillar att prova produkter innan de gör ett permanent åtagande. Om du erbjuder en gratis provperiod eller demo, kommer syftet med att vara gratis att motivera dem att engagera sig med dig, och din försäljning kommer sannolikt att öka efter provperioden.

Låt oss nu titta på några populära verktyg för att generera potentiella kunder!

Zoho CRM

Zoho CRM är en skräddarsydd programvara som kan möta behoven hos företag i alla storlekar. Oavsett om du är en nystartad eller ett stort företag, kan du använda tjänsterna som tillhandahålls av programvaran för att förbättra försäljning, marknadsföring och kundsupport.

Du kan använda Zoho CRM för att slutföra hanteringsprocesser och motverka säljkårsaktiviteter. Det kan skapa hela resan för ditt företag med analyser och meddela dig när någon interagerar med ditt varumärke från valfri källa. De väsentliga faktorerna du behöver för att uppnå prestationshantering kan utföras av programvara som kan automatisera din marknadsföringsaktivitet.

Salesforce

Salesforce är molnbaserad programvara för kundrelationshantering som låter oss skapa och hantera marknadsföringsaktiviteter. Det kan tillhandahålla integrerade lösningar för ditt företag, såsom reklam, innehållsskapande, innehållshantering och dataanalys. Du kan också få en prediktiv analys av lönsamma marknadsföringskanaler, vilket kan vara till hjälp för dig att bygga en försäljningsresa.

Dess Journey Builder-mjukvara hjälper oss att skaffa potentiella målgrupper genom flera marknadsföringsstrategier och hjälper oss att tillhandahålla marknadsföringskampanjer. Det kan matcha omfattningen av ditt företag när du behöver nå en-till-en-kunder eller upp till 10 miljoner åt gången med testsegment för e-postmarknadsföring.

Unbounce

Unbounce ger oss ett plattformsdrivet erbjudande om att skapa lanseringssidor, som också hjälper till att optimera våra webbsidor. Det kan öka vår försäljning och omvandlingar i marknadsföringskampanjer online och tillåta oss att skapa kampanjer med högre konverteringar.

Du kan ta hjälp av programvaran för grossistförsäljning genom olika kanaler, och den kan ordna alla hej i din organisation. Programvaran tillhandahåller lösningar för Googles sökannonser och förbättrar marknadsföringen i sociala medier för ditt företag.

Calendly

Calendly erbjuder en schemaläggningsautomatiseringsplattform som eliminerar alla e-postmeddelanden fram och tillbaka för att hitta rätt tidpunkt. Den ansluter till alla dina företagsappar och verktyg för att hantera marknadsföringsaktivitet där du kan schemalägga försäljningsuppgifter enligt din rutin.

Calendly tillåter också delning av delade länkar med dina teammedlemmar. Det automatiserar din kommunikationsprocess för att spara tid på jobbet och schemalägga möten snabbt.

Aircall

Med Aircall blir varje kommunikationssamtal för din affärsaktivitet en ultimat integrerad lösning för säljteamet. Molnbaserat telefonsamtalhanteringssystem hjälper oss att hantera och effektivisera kundsupport och försäljningsengagemang.

Aircall kan tillhandahålla viktiga funktioner som röstbrevlåda, köande, inspelning, delad samtalsinkorg, kontakthantering, tilldela och lägga till taggar och kommentarer. Programvaran tillåter oss att skapa medarbetargrupper baserat på plats, ansvarsområden, färdigheter och andra egenskaper som underlättar teamets prestation.

Bästa metoder

En nyckelkomponent i vår verksamhet som, om den görs rätt, gör skillnaden mellan misslyckande och tillväxtframgång. Så det spelar ingen roll vilken standard du använder för att få leads; du måste tillämpa dessa omfattande bästa metoder för generering av potentiella kunder.

 • Definiera publik: – Vår leadsgenereringsprocess börjar med att definiera målgruppen, vilket betyder vem vi vill tjäna. Denna process låter dig minska ansträngningarna på människor som aldrig vill ha dina produkter; genom att trotsa denna praxis kan du skapa en optimal strategi för att generera potentiella kunder.
 • Interaktivt innehåll: – Genom att skapa innehåll kan du attrahera varumärkesengagemang. Om du har digitalt engagerande innehåll kommer folk att gilla och dela feedback, vilket ökar klickfrekvensen på dina målsidor. Innehåll som är relevant ur din publiks perspektiv gynnar din nåbarhet.
 • Uppmuntra onlinerecensioner: – Onlinerecensioner är också ett effektivt medium för att bygga upp ditt rykte på marknaden. Det betyder att att ge dina kunder en chans att dela med sig av sina perspektiv på dina produkter ökar dina chanser att attrahera nya kunder. Men det viktiga är att du ska vara sanningsenlig och värdefull enligt produkterna så att den besökande kunden ska visa dig förtroende.
 • Marknadsför varumärkena: – Marknadsföring av produkter på marknaden är utan tvekan den första delen av att få leads. När fler och fler känner till din produkt kommer ditt företags försäljning att öka. Därför måste du se till att du marknadsför dina produkter på alla kanaler.

När dina leads omvandlas till kunder kan du dessutom utnyttja potentialen i varumärkesförespråkande genom att ge kunderna kvalitet och eftermarknadsservice som säkerställer kundlojalitet och behållning.

Hur man väljer rätt tillvägagångssätt för generering av potentiella kunder

Som vi vet kan vi anpassa många lead-genererande aktiviteter för marknadsföringsaktiviteter. Att identifiera och välja rätt leadgenererande aktivitet kan därför vara det perfekta sättet att få fler potentiella kunder.

 • Först måste du bestämma vilken typ av organisation ditt företag faller under. Det kan vara B2B och B2C, eftersom din leadgenereringsprocess beror på storleken och typen av verksamhet.
 • De två metoderna för att generera potentiella kunder är inkommande och utgående. Antingen kan du adoptera en eller båda. Det beror på din affärssituation, vilket innebär att du måste fråga dig själv innan du implementerar någon metod för att skapa leads.
 • Innan du planerar leadsgenereringsprocessen måste du forma hela kundresan.
 • Eftersom det finns många kanaler för att främja försäljningsaktivitet, men inte alla är relevanta för oss. Därför måste vi välja rätt tratt för att öka försäljningsaktiviteten.

Och oroa dig inte om saker och ting inte fungerar på en gång, försök och misstag och tålamod är en del av processen!

Slutord

Som vi har diskuterat genom hela artikeln är den ultimata rollen för verktyg för att generera potentiella kunder att öka försäljningen och tillfredsställa kunder för ditt företag.

Blyproduktionsprocessen är avgörande för att vi ska kunna möta marknadsnivån. Antalet konkurrenter på marknaden ökar dagligen. Om vi ​​inte fokuserar på de olika processerna i blyproduktionen finns det en större chans att vi misslyckas med att anpassa oss till leadsgenereringsmiljön.

Nästa upp, lär dig om vad som är efterfrågegenererande marknadsföring och strategier för att generera potentiella kunder som konverterar.

var den här artikeln hjälpsam?

Tack för din feedback!