Största marknadsplatsen för att köpa och sälja onlineföretag med några få klick – Flippa

Spread the love

Man måste först förstå konceptet med en marknadsplats för att verkligen förstå en onlinemarknad för att köpa och sälja företag.

En faktisk eller virtuell plats där köpare och säljare möts för att byta varor eller tjänster kallas en marknadsplats.

Vad innebär en onlinemarknadsplats för att köpa och sälja företag, och hur kan det hjälpa dig?

Termen ”onlinemarknadsplats” hänvisar till en webbplattform som underlättar kommunikationen mellan köpare och säljare för att få en affär. Det ger en plattform för företag att sätta sina anläggningar till försäljning och locka till sig uppmärksamhet från globala köpare.

Onlinemarknadsplatsen har förändrat hur människor gör affärer för att köpa och sälja produkter och tjänster. Människor behöver inte längre besöka en butik eller kontor för att upprätta en affär fysiskt.

Det här avsnittet kommer att undersöka flera onlinemarknadsplatser och hur effektivt proffs använder dem för att köpa och sälja onlineföretag.

Introduktion

Flippa är en toppmarknadsplats online designad för att köpa och sälja webbplatser, bloggar, Shopify-butiker, domäner, appar och andra digitala tillgångar.

Flippa har $100 MM i nytt noteringsvärde och en kombinerad $10B månatlig köparbudget, vilket gör den till den största marknadsplatsen i världen för att köpa och sälja onlineföretag.

Det är en utmärkt plattform för företag som vill köpa en etablerad webbplats eller app med en redan existerande kundbas eller ny startblogg som vill starta sin egen online-verksamhet.

Det fungerar som ett användarvänligt nav där kunder snabbt kan identifiera en webbplats eller app att köpa, lägga upp en webbplats eller e-handelssida till försäljning eller köpa en domän för att skapa en ny webbplats från grunden.

Några av funktionerna som Flippa erbjuder för att göra köp- och säljprocessen enklare och mer effektiv är följande:

 • Flippa erbjuder en mängd användbar information till säljare och köpare, såsom möjligheten att bläddra i listor, använda filter för att begränsa sökningar efter kriterier som webbplatsens ålder, nyckelord, språk etc., en säker depositionsprocess som garanterar köparens skydd och detaljerad information analyser som låter användare få en tydlig bild av webbplatsen de överväger.
 • Du kan få kontakt med lämpliga köpare vid rätt tidpunkt, tack vare Flippas unika matchningssystem och oöverträffade köparräckvidd. Att granska en köparprofil och förhandla fram de bästa villkoren görs mer tillgängligt av Flippas inbyggda förhandlingsnav. Dessutom finns en dedikerad supportpersonal tillgänglig för att hantera kundförfrågningar.
 • Flippas poängsystem är en av dess utmärkande egenskaper som ger köpare en allmän uppfattning om det framtida värdet av en webbplats eller app. Systemet bedömer webbplatser och applikationer baserat på trafik, intäkter, ålder och användarengagemang.
  Python-skript för att radera filerna regelbundet

Förutom sina vackra funktioner tillhandahåller den affärsvänliga tjänster, som diskuteras i avsnittet nedan.

Tjänster

För att säkerställa sömlösa transaktioner och skapa en affärsvänlig onlinemarknadsplats skapade Flippa viktiga tjänster för köpare och säljare, som vi kommer att diskutera i det här avsnittet.

Flippas webbplattform matchar noggrant köparens och säljarens behov med hjälp av de senaste teknologierna, vilket säkerställer att transaktionen sker till rätt pris, snabbt och med lägsta avgifter.

Expertrådgivning

Flippa har ett internt team och tredjepartsmäklare som hjälper till att hitta det perfekta fyndet. För stora försäljningar erbjuder Flippa en personlig rådgivare som övervakar hela försäljningsprocessen och hjälper till i processen som krävs för att få bästa pris.

Gratis företagsvärdering

Denna tjänst kommer att gynna dig om du letar efter en gratis, snabb värdering och automatisk notering av ditt företag.

Med hjälp av dina input och jämförelser med tusentals webbplatser som redan sålt på Flippa, räknar Flippa ut en omedelbar värdering. För att avsluta undersöker Flippa olika affärsmodeller, kategorier och åldersgrupper.

Kontohantering

Anta att du har ett stort företag och behöver fullständig kontohantering. I så fall tillhandahåller Flippa en professionell kontoansvarig som säkerställer att du får bästa möjliga affär genom effektiv marknadsföring och att rätt personer ser ditt varumärke.

Lista privat

Eftersom vissa företag värdesätter sin integritet och inte vill lista dem offentligt, ser Flippa till att de gör det tyst och med en utvald grupp av kvalificerade köpare.

Din lista kommer bara att visas offentligt i Flippas sökresultat. Företag som vill bevara sina varumärken döljer sina företagsnamn eller, i vissa situationer, deras anställdas anonymitet skulle tycka att detta är till sin fördel.

Due Diligence

Om en köpare vill köpa ett anständigt företag men behöver mer information om affärsutvärdering. I så fall utför Flippa due diligence på företaget och ger dig en omfattande rapport som hjälper dig i ditt beslut att köpa verksamheten.

Finansiering

Flippa erbjuder även tredjepartsfinansieringslösningar om du vill förvärva ett företag och letar efter ett lån eller andra finansieringsval. Small Business Administration (SBA), Rollovers for Business Startups (ROBS) i 401(k)-planer, lån utan säkerhet, etc., är bland de val som är tillgängliga.

Juridiska tjänster

Flippas juridiska service skulle vara till nytta oavsett om du är en köpare eller en säljare som vill undvika framtida tvister. En juridisk tjänst garanterar att transaktionen går igenom smidigt, säkert och utan att skapa problem i efterhand.

Funktioner

Onlinemarknadsplatsen Flippa tillhandahåller flera flerdimensionella funktioner som gör det lättare för köpare och säljare att effektivt genomföra transaktioner utan hinder. Här är några av dem att titta på:

#1. Stöd för flera valutor

Eftersom företag från hela världen listar sig på Flippa, underlättar det affärstransaktioner i flera valutor (fjorton valutor). Som företagare kan du nu lista inkomster, utgifter och till och med begärda priser i din föredragna valuta.

#2. Centraliserad instrumentpanel

Dess centraliserade instrumentpanel möjliggör meddelandehantering, kommunikation och avslutande försäljning från en enda plats mer effektivt. Det hjälper till att utföra all kommunikation som rör din företagsinformation.

  6 bästa plattformarna för att anställa frilansande datainmatningsoperatörer

Instrumentpanelen listar önskade köpare, förhandsgranskar kommunikation, arkiverar oönskade köpare och andra åtgärder. Du kan också lägga till tredje part, lägga ett erbjudande, ett bud, en automatisk generering eller ladda upp en LOI (letter of intent), etc.

#3. Fondverifiering

Anta att du har en ansedd onlineprodukt eller ett väletablerat företag som söker seriösa köpare. Flippas fondverifieringsalternativ hjälper dig att slutföra försäljningen snabbare.

Genom att förverifiera sina pengar kommer detta verktyg att rensa bort seriösa köpare och påskynda förhandlingsprocessen. Denna funktion matchar endast förvärvsfärdiga köpare från Flippas största globala köparpool till noteringen.

#4. Marknadsinsikter

Marknadsinsikter är inget annat än statistik och peer-analysindikatorer. Det gör det möjligt för köpare och säljare att få jämförande information, vilket gör att de kan få insikter om sina företag och positionslistor.

Med avgörande prestationsmått erbjuder den transparenta prisuppgifter för jämförbara sålda eller aktiva företag.

#5. Listningsverifiering

I webbens värld kan vi inte förbise bedrägerilistning. Flippa gör ett bra jobb med att verifiera alla företag på sin onlineplattform. Dess team bekräftar intäkter och primära kostnader genom att verifiera den rapporterade ekonomin med bankkonto och primära källdata.

Dessutom kommer de att kontrollera trafikdata för att säkerställa att de skrivna sidvisningarna, användartrafiken och ursprungskällorna är korrekta.

Nyckelprestandamått hämtas från Shopify, Stripe, WooCommerce, Quickbooks Online, Google Analytics, Admob, Adsense och SEMRush för att samla in viktiga prestandaindikatorer.

#6. Investera

Flippa erbjuder företagare spännande sätt att samla in pengar och investeringsmöjligheter för investerare. Genom Flippa har ackrediterade investerare i USA tillgång till exceptionella möjligheter att delta i lönsamma, sunda och växande online-affärer.

Genom att etablera kopplingar hjälper Flippa etablerad e-handel och SaaS-företag begränsar sitt urval för sin avsedda exitstrategi.

#7. Escrow

Escrow, den ledande plattformen för ekonomisk säkerhet, och Flippa har gått samman. Escrow ser till att försäljningstransaktionen går igenom utan problem. Det är ett av de säkraste sätten att utföra transaktioner, inklusive att samla in, hålla och frigöra pengarna när affären är klar.

Efter att ha granskat tjänsterna ovan som tillhandahålls av Flippa är det mycket uppenbart att onlinemarknadsplatsen erbjuder en av de säkraste, pålitligaste och mest tillgängliga plattformarna för att genomföra köp- och säljtransaktioner online.

Företagsnotering

På Flippa kan en mängd olika onlineföretag listas till försäljning. Här är några exempel:

 • Digitala fastigheter
 • E-handelssajter
 • Dropshipping företag
 • Shopify butiker
 • Affiliate-webbplatser
 • FBA butiker
 • SaaS-företag
 • iOS och Android-appar
 • Nyckelfärdiga webbplatser
 • Konton för sociala medier
 • Husdjurswebbplatser
 • Domäner

Titta sedan på prismodellen för Flippa.

Prismodell

Flippa är en onlinemarknadsplats för att köpa och sälja hemsidor och andra digitala tillgångar som ger företag och entreprenörer tillgång till nyttiga resurser och tjänster med olika prisalternativ.

I huvudsak är Flippas prismodell baserad på det förväntade värdet av webbplatsen eller tjänsten som säljs. Prisstrukturen varierar baserat på transaktionsvärdet från 1 USD till 10 miljoner USD.

Flippas VIP-program erbjuder ett specialiserat team för över $10 miljoner i erbjudanden i sitt VIP-paket. Teamet hjälper till med listning av anpassning, marknadsföring, handvald köparematchning och obegränsad support under hela processen.

Framgångsavgift: Framgångsavgifter beror på transaktionsbeloppet och utvärderas när de är klara. De sträcker sig från 4% till 10%.

  Hur man skapar en randig tabell i Microsoft Word

Standard, Enhanced, Premium och Ultimate är de fyra prisnivåerna. Standardpaket sträcker sig från $49 för transaktioner under $9 999 till $599 för de mellan $5 miljoner och $10 miljoner.

Funktionerna hos dessa paket varierar. Nästan alla element som behövs för att lista verksamheten och genomföra transaktionen effektivt ingår i toppnivån, Ultimate.

Alternativ

Webbplatsen Flip

Webbplatsvändningen skapades för att förenkla användarnas köp- och säljwebbplatser. Användare kan leta efter de bästa webbplatserna för deras behov med hjälp av det enkla användargränssnittet det erbjuder.

Dessutom gör det det möjligt för kunder att sätta sina webbplatser till försäljning snabbt och till och med ställer in dem med en depositionstjänst från en tredje part för att hjälpa till att garantera säkerheten för deras förvärv och försäljningar.

Webbplatsen är ett effektivt och säkert sätt att köpa och sälja webbplatser på Internet och har lyfts fram i flera välkända publikationer.

Motion Invest

Motion Invest är en enkel webbplats utformad för att köpa och sälja innehållswebbplatser på ett snabbare utrymme. Webbplatsen är en startsida, så endast ett fåtal listor (23) kan hittas under utarbetandet av detta inlägg.

På hemsidan kan du få en gratis värdering. Baserat på försäljningspriset analyserar webbplatsen också den typiska tiden som krävs för att sälja en webbplats.

Enligt webbplatsen tar det i genomsnitt 12 dagar att sälja en webbplats för en 36x multipel.

IndieMaker

Med 17 295+ användare är IndieMaker en gemenskapsmarknadsplats där kreatörer kan sälja sina projekt, nya domännamn och onlineföretag.

Målet är att tillhandahålla en plattform som gör det möjligt för beslutsfattare att hantera hela sin verksamhet, dela sina verktyg och arbete och enkelt interagera med sina kunder.

Webbplatsen hjälper kunder att hitta de bästa resurserna de behöver för att starta sina företag tack vare dess användarvänliga layout och intuitiva funktioner.

Plattformen gör det enkelt för beslutsfattare att upptäcka de perfekta köparna för deras onlineprodukter och tjänster med funktioner som katalogbyggaren, tillverkarprofiler och robusta sökverktyg.

Dessutom är teamet av proffs tillgängligt när som helst för att erbjuda hjälp och svara på alla förfrågningar du kan ha angående proceduren.

Slutord

En onlinemarknadsplats har blivit avgörande för säljare och köpare i dagens affärsmiljö. Onlinemarknader tillåter användare att snabbt förvärva och sälja företag, vilket ger enkelhet och snabbhet jämfört med konventionella sätt.

Som marknadsledare inom denna nisch kommer Flippa att erbjuda många fördelar för köpare och säljare att göra affärer online framgångsrikt.

Därefter kan du kolla in API-marknadsplatser för att sälja dina API:er.