Starta flera Android ROMs på Droid DNA med MultiROM

Möjligheten att starta upp flera operativsystem har alltid varit PC:s starka sida, men i dagens tid är smarttelefonen den nya datorn, och det är bara vettigt att kunna installera och köra olika operativsystem på våra telefoner och surfplattor för att få det mesta av dem. Bland de olika multiboot-lösningarna som vi har sett hittills är MultiROM av XDA Recognized Developer Tasssadar kanske den mest lovande. Efter att ha låtit entusiaster starta upp flera Android-ROM samt Ubuntu Touch och till och med Firefox OS på Nexus 4 och Nexus 7 ett bra tag, har MultiROM porterats till HTC Droid DNA av XDA Senior Member jamiethemorris. Även om det för närvarande tillgängliga ROM-stödet kanske inte inkluderar andra operativsystem, låter det dig fortfarande starta flera Android-ROM på din enhet på din externa lagring. Läs vidare för att lära dig mer.

Friskrivningsklausul: Använd detta och andra liknande hack helt på egen risk. wdzwdz kommer inte att hållas ansvarigt om din enhet blir skadad eller murad under processen.

Krav

Procedur

Starta om telefonen till återställning och flasha MultiROM zip-filen.
Använd nu fastboot för att installera den modifierade återställningen.
Till sist, flasha den korrigerade kärnan från återställningen. Din telefon är nu redo att använda MultiROM.

För att starta en anpassad ROM, starta din Droid DNA till återställning, anslut en extern USB-enhet till din telefon via en OTG-kabel och tryck på Uppdatera under återställning för att se USB-enheten. Välj sedan helt enkelt din önskade ROM:s zip-fil därifrån och fortsätt med installationen som du skulle installera allt under återställning.

Om du någonsin vill ta bort MultiBoot, flasha detta avinstallationsprogram och det kommer att återställa allt till det normala.

Även om för närvarande bara två korrigerade kärnor är tillgängliga för denna mod, förväntas den öka i framtiden. Dessutom kan denna multi-boot-lösning potentiellt leda till portering av andra populära operativsystem utöver Android som Firefox OS och kanske till och med Ubuntu Touch till telefonen i framtiden av intresserade utvecklare.

För ytterligare information och för att hålla dig uppdaterad med framtida utvecklingar av denna mod, gå till dess utvecklingstråd hos XDA-Developers.