Starta ditt nyhetsbrev och tjäna pengar med dessa lösningar

Spread the love

Tro det eller ej, vi är omgivna av nyhetsbrev i det digitala rummet.

Men oroa dig inte, de kommer inte att attackera dig!

De har inte tränat lönnmördare som robotar har skickat efter dig…åtminstone inte än!

Istället är de en av de hetaste marknadsföringstrenderna som alla går efter, oavsett om det är marknadsförare, förlag eller enskilda skribenter.

Du kanske har snubblat över ett registreringsformulär för nyhetsbrev på en webbplats. Det har blivit så vanligt i dagens marknadsföring och reklam eftersom människor är sugna på information … pålitlig information.

Medan webben är mättad med många annonser, klickbeten och irrelevanta nyheter eller information, ger nyhetsbrev dig en chans att vara ditt autentiska jag. Du kan nå ut till människor med korrekt och rak information vid rätt tidpunkt. Och det är så här du kan bygga din publikbas. Men att göra det skulle kräva att du kör ett nyhetsbrev, och sedan följer pengar och berömmelse om det görs rätt.

Så, har du tänkt på att starta ett nyhetsbrev?

Jag utgår från ett JA!

Och det är den troliga anledningen till att du läser den här artikeln.

Så, utan vidare, låt oss förstå hur du kan starta ditt nyhetsbrev och tjäna pengar.

Vad är ett nyhetsbrev, förresten?

Ett nyhetsbrev är ett e-postmeddelande som en organisation eller ett företag skickar till dig regelbundet, som innehåller information, aktiviteter eller ämnen relaterade till deras verksamhet.

Att driva ett nyhetsbrev är ett av de fantastiska marknadsföringsverktyg som finns för att visa upp ett företags eller en individs produkter och/eller tjänster samtidigt som man bibehåller ett sunt personligt varumärke.

Vanligtvis är nyhetsbrev från ett långt stycke innehåll som täcker relevanta frågor, inklusive höjdpunkter och nyheter under en specifik period, djupgående branschinformation, uppdateringar om produkter/tjänster, kampanjer, rabatter eller allt du vill kommunicera till din publik.

Innehåll av denna typ annonseras via e-post, skickas en gång i veckan, månaden eller kvartalet och riktas till många mottagare. Enkelt uttryckt är nyhetsbrev enkla men effektiva och kan vara enormt lönsamma för ditt företag.

Vad är syftet med det?

Nyhetsbrev skickas till personer som har visat intresse för vissa ämnen som presenteras av förlaget. De är utmärkta instrument för att skapa lojalitet, tankeledarskap och skapa din varumärkesmedvetenhet, och därigenom informera och utbilda din publik.

Fördelarna med att driva ett nyhetsbrev

När det kommer till digital marknadsföring finns det många vägar att söka. I din strävan efter maximal räckvidd och bästa möjliga resultat tenderar du att utforska många metoder, inklusive ett nyhetsbrev.

Men här är frågan: Är det värt att investera din tid, pengar och energi?

Skulle det vara ett bra val när du har SEO, sociala medier, automation, Google Ads och andra fantastiska marknadsföringsstrategier?

Svaret är ja.

Ett nyhetsbrev kanske inte är det bästa verktyget där ute, men lika viktigt som andra marknadsföringskampanjer om du gör rätt.

Titta på dessa fördelar för att själv bestämma:

Bygger relationer 🤝

För att bygga en solid publikbas måste du få dina kunder att känna att de är en viktig del av din digitala familj. Du kan skicka relevant information via nyhetsbrev och hålla dem uppdaterade så att de känner sig respekterade.

  10 spelhörlurar för sömlös prestanda

Konsumenter vill ha e-postmeddelanden med värdefull information, så de väljer nyhetsbrev. Så om du distribuerar kvalitativt och engagerande innehåll bidrar det till att stärka konsumentrelationen med ditt varumärke och öka lojaliteten på lång sikt.

Tids- och kostnadseffektivt

Nyhetsbrev, som en del av e-postmarknadsföring, är kostnadseffektiva. Genom att investera några dollar kan du köpa en plan. Dessutom är det också en tidsbesparande strategi eftersom du genom att välja specifika mål och hålla dig på ett definierat schema kan distribuera dem till din publik med jämna mellanrum.

Dessutom kan du också schemalägga dem i förväg, så att de kan gå live automatiskt när det är dags.

Ökar andra marknadsföringsinsatser

Om du kör en marknadsföringsstrategi som involverar sociala mediekanaler som LinkedIn, Instagram eller Facebook plus att du lägger ut innehåll på din webbplatss bloggsektion, kan du visa upp dem i dina nyhetsbrev.

Det kommer att hjälpa till att växa alla dessa strömmar samtidigt som det ger dig fler möjligheter att generera mer aktivitet. Du kan locka fler publik samtidigt som du servar befintliga och bibehåller cirkeln av sammankopplad marknadsföring.

Ökar varumärkeskännedomen

Genom att aktivt kommunicera och engagera din publik genom nyhetsbrev välkomnar du nya potentiella kunder och köpare som kan vara intresserade av din produkt/tjänster.

Utöver detta kommer dina nöjda kunder också att påverka andra. Som ett resultat ökar det avsevärt varumärkesmedvetenheten och dina prenumeranters lista.

Hjälper till att öka leads och försäljning 📈

Du kan uppmuntra din publik att besöka din webbplats genom att införa övertygande uppmaning i dina nyhetsbrev. Och när de gör det kan de se dina erbjudanden och köpa om de vill.

Du kan också köra kampanjer och visa rabatter direkt i ditt nyhetsbrev skräddarsydda med ankartexter eller länkar som vägleder dem till dina produkter/tjänster. Jag menar, vem gillar inte rabatter!

Så…

Hur startar du ditt första nyhetsbrev?

Om du verkligen är sugen på att starta ett nyhetsbrev kan du göra det, även med en liten lista med e-postmeddelanden och blygsamma meddelanden. Långsamt kan du hitta ett sätt att skala upp.

Så här är några grundläggande steg för att starta det:

 • Välj en nyhetsbrevsplattform.
 • Bygg din lista
 • Börja skapa dina nyhetsbrev.

Som sagt, det finns massor av nyhetsbrevsplattformar att välja mellan på webben.

Kolla in några av de bästa!

Revy

Revy är ett av de ledande redaktionella nyhetsbreven som både skribenter och förlag kan utnyttja. Tjäna pengar på din e-postlista genom digitala prenumerationer, annonser, sponsring och andra affärsstrategier.

Deras allt-i-ett-medlemstjänst hjälper dig att starta ditt fristående nyhetsbrev, eller så kan du också lägga till fler nyhetsbrev till ditt befintliga prenumerationspaket. Du kan dra nytta av provision på hänvisningar som Amazon-affiliates, försäljning av böcker, etc.

Ta del av Revue GRATIS eller välj en betalplan från $5/månad.

Substack

Börja ditt nyhetsbrev med Substack, bygg upp din publik och tjäna bra pengar från dina prenumeranter. Här har de inga begränsningar, och du kan publicera GRATIS.

Med Substack är du ansvarig för din publik och e-postlista. Den tillhandahåller en webbplats där du kan skriva dina inlägg, använda communityfunktioner, lägga till bilder, ljud, GIF, video och mer.

Du kan enkelt kontrollera erbjudanden för dina betalda och gratisprenumeranter. Att komma igång med Substack tar några minuter eller till och med mindre än så. Välj bara en plan och börja tjäna tusentals dollar per år.

Dess premiumplan kostar bara $5/månad.

Buttondown

Den enklaste vägen till att skriva, lansera, växa och dela ditt nyhetsbrev kan vara Buttondown. Det är ett elegant och enkelt verktyg för att producera ett nyhetsbrev. På grund av dess minimalistiska gränssnitt blir det lätt för publicister att distribuera fantastiska e-postmeddelanden.

Buttondowns automatisering fungerar som en redaktionsassistent som du skulle älska. Den kan effektivt leta efter stavfel, felaktiga bilder, trasiga länkar etc. Dess prenumerationswidget är portabel, vilket gör det enkelt att bygga och utöka dina läsare oavsett var din webbplats är värd.

  Vad betyder "NSFW" och hur använder du det?

Buttondown betonar hastighet utöver användbarhet istället för att förvirra automatisering eller funktionsuppsättningar. Den integreras felfritt med tredjepartstjänster som Zapier, Ghost, Squarespace, Weebly, IFTTT och mer. Aktivera betald prenumeration smärtfritt och är helt kompatibel med GDPR och andra tillsynsorgan för att ta hand om din integritet.

De samlar aldrig in din data och låter dig stänga av länk- och pixelspårning med ett enda klick. Buttondown använder Markdown för att hjälpa dig att skriva snabbt utan att behöva oroa dig för rörig e-postuppmärkning. Du kan också bädda in saker som foton och tweets. Spåra allt från abonnemangsfrekvens till öppningspriser med hjälp av flexibel och kraftfull analys.

Om du vill köra flera nyhetsbrev från ett konto täcker Buttondown dig för detta. Du kan starta ditt nyhetsbrev GRATIS eller betala $29/månad för andra spännande funktioner. Dess planer inkluderar också en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti.

Letterfuel

Kurera ditt nyhetsbrev med Letterfuel och samla namn och berömmelse plus pengar. Det hjälper dig att vårda relationen med din publik och dela saker du vill att världen ska veta om.

Du kan skapa nya inlägg som ska inkluderas i ditt nyhetsbrev eller kurera några länkar från publikationer eller webbplatser som publicerar kvalitetsinnehåll relaterat till din nisch. Letterfuel tillhandahåller även en målsida och SEO-vänliga arkiv för dina nyhetsbrev. Dessa genereras automatiskt när du klickar på ”skicka”.

Om du vill exportera alla dina prenumeranter är det möjligt. De skickar den via e-post i form av en CSV-fil som du kan använda för att migrera till någon annan tjänst. Få Letterfuel för 19 USD/månad för upp till 2 000 prenumeranter och betala 5 USD/månad efter varje 1 000 prenumeranter.

Godbitar

Skapa fantastiska nyhetsbrev från Godbitar inom några minuter. Du kan bokmärka artiklar från internet och förvandla dem till dina veckosammandrag med några få klick.

Hämta innehåll från Slack, Instagram, Twitter, din webbplats eller med deras Chrome-tillägg. Goodbits hjälper till att hålla allt ditt sparade innehåll på ett ställe, så hela processen med att skicka ditt veckovisa nyhetsbrev blir en trevlig upplevelse.

Har du ingen erfarenhet av kodning eller design?

Inga problem eftersom du kan dra och släppa länkar eller sparat innehåll till ditt nyhetsbrev. Därför kan du fokusera mer på publicering och redigering snarare än att bli förvirrad med det tekniska. Goodbits kontrollerar helt dina nyhetsbrev och låter dig anpassa dem med kreativa mallar.

Den kommer också med inbyggd analys för att mäta om dina nyhetsbrev resonerar med din målgrupp. Bygg kampanjer direkt från Goodbits eller ActiveCampaign eller skicka dem med MailChimp. Du kan exportera dina filer i HTML och skicka dem med HubSpot, Gmail och mer.

Dessutom integreras den med ConvertKit, Drip, AWeber, Marketo, Campaign Monitor och Sendy. Grundplanen för Goodbits börjar på $19/månad.

Spöke

Var inte livrädd!

Det är inte de där varelserna man ser i filmer. Istället, Spöke är en plattform du kan använda för att skapa ditt nyhetsbrev och göra dina läsare till en konsekvent inkomstkälla.

Använd prenumerationer plus medlemskap för förutsägbara och hållbara intäkter utöver incitament som är direkt anpassade till din publik. Du kan lägga till ditt Stripe-konto och börja samla in betalningar via Apple Pay eller kreditkort.

Det bästa – det innebär NOLL transaktionsavgifter. Så alla pengar du genererar tillhör dig helt och hållet. Du äger allt från dina kunder, innehåll och ditt företag till koden och plattformen under en MIT-licens med öppen källkod. Därför kan du anpassa det som du vill.

Oroa dig aldrig för säkerheten eftersom de tillhandahåller lösenordslösa JWT-e-postlänkar för inloggningar. Ghost tillhandahåller också djupgående analyser för att hitta åtgärder och prestanda för dina nyhetsbrev.

  Hur man gör terrakotta i Minecraft

Tips för att bygga en publikbas för ditt nyhetsbrev

När du väl har bestämt dig för den bästa nyhetsbrevsplattformen för dig är nästa sak att bygga din publikbas, vilket ärligt talat är en lång väg.

Oroa dig inte; här är några tips som hjälper dig att skapa varumärkesmedvetenhet för ditt nyhetsbrev och i sin tur bygga upp din publikbas:

Distribuera kvalitetsinnehåll som din publik vill läsa.

Ditt nyhetsbrev bör vara rent, specifikt och lätt att läsa. Du kan börja med några artiklar per nummer, alla av hög kvalitet. Nu är utmaningen att skriva ett bra nyhetsbrev. För detta, försök att:

 • Välj en intressant ämnesrad, som är läsarens första intryck av ditt nyhetsbrev.
 • Ange tonen och fokusera på personalisering genom att skriva i första och andra person, dvs. ”Jag” och ”Du”. Det hjälper dig att bli vän med dina prenumeranter genom att skapa en en-till-en-interaktion.
 • Använd storytelling för att lyfta fram fakta, mänskliga berättelser, prestationer och verkliga exempel för att öka effektiviteten och attraktionskraften hos dina nyhetsbrev.
 • Inkludera en innehållsförteckning för att presentera dina artiklar i ett läsbart format. Använd länkar som ”Läs mer”, så att intresserade publik kan klicka sig igenom och läsa hela berättelserna.
 • Stark uppmaning (CTA)
 • Införliva din varumärkesstil och dina bilder så att publiken alltid kan associera ett nyhetsbrev med ditt varumärke och särskilja dig från mängder av nyhetsbrev där ute.

Konsekvent leverans

Konsekvens är nyckeln till om du skickar nyhetsbrev, publicerar på din webbplats blogg eller på sociala medier. Utveckla först ett tänkesätt och åta dig att skapa ett specifikt publiceringsschema. Nästa, håll dig till det, alltid.

Om du vill att din publik ska överväga dig på allvar, följ schemat religiöst eftersom det tar månader eller år att etablera ett varumärke.

Du kan börja med ett nyhetsbrev varje vecka och vara konsekvent med det; det är vad jag rekommenderar.

Blanda gratis och betalt innehåll

Den ultimata inkomsten från nyhetsbrevet kommer från betalda prenumeranter. För detta kan du ge lite gratis innehåll genom gratis nyhetsbrev. Använd detta för att bygga auktoritet och tankeledarskap i ett ämne. Så småningom kommer folk att börja känna igen dig och kan också bli dina betalprenumeranter.

Några framgångsrika och kända nyhetsbrev

Behöver du ytterligare motivation för att starta ditt nyhetsbrev?

Här är några av exemplen på framgångsrika nyhetsbrev vars innehåll tusentals människor konsumerar runt om i världen:

 • Sinocism av Bill Bishop. Det handlar om USA och Kinas politiska, sociala och affärsmässiga relationer. Den har 50 000+ prenumeranter och de betalda prenumerationerna kostar $15/månad.
 • Off the Chain av Anthony Pompliano. Det handlar om kryptomarknadsanalys för investerare och kostar $10/månad.
 • The Daily Line av Mike Fourcher. Den fokuserar på kritisk rapportering för professionella om politik.
 • Stratechery av Ben Thompson. Det är baserat på tekniknyheter och kostar $10/månad
 • Hot Pod är för personer som är intresserade av podcastbranschen, och det kostar $7/månad.

Slutsats

Du förstår, att driva ett nyhetsbrev kan ge framgång i form av både pengar och berömmelse för förlag och enskilda skribenter som är villiga att bygga sitt varumärke.

Om du gillar idén, vad väntar du på då?

Ta ett erbjudande från någon av nyhetsbrevsplattformarna som nämns i den här artikeln och börja växa!