Spotify Video Podcast fungerar inte? Prova dessa tips

När Spotify introducerade videopoddsändningar i juli 2020 släppte man funktionen så att endast ett utvalt antal poddsändningar kunde ladda upp videor och den var begränsad till ett fåtal länder. Med tiden gjorde Spotify funktionen tillgänglig för många fler podcasters och regioner.

Många användare har dock rapporterat att de inte kan se podcastvideor. Andra har märkt att videor plötsligt inte spelas. Vi har samlat några tips som hjälper dig att navigera i det här problemet.

1. Kontrollera om podcasten faktiskt har en video

Det är inte alla kreatörer som laddar upp poddar till Spotify Podcast som gör videopodcaster. Så du måste bekräfta att podcasten faktiskt har en videoversion.

Tyvärr gör Spotify inga åtgärder för att kontrollera om en viss podcast har en video eller inte. Därför måste du utforska andra sätt, som att fråga andra Spotify-användare om de kan hitta en video för podden i fråga.

Kom ihåg att den du frågar måste också prova de andra felsökningstipsen för att säkerställa att det inte finns någon video för podcasten. Efter att ha bekräftat att en podcast-video inte är tillgänglig, har du inget annat val än att nöja dig med bara ljudet.

2. Kontrollera om podcastvideo är tillgänglig i din region

Om du inte kan hitta podcastvideor på Spotify, kontrollera att funktionen är tillgänglig i din region. Du kanske upptäcker att Spotify ännu inte har lanserats där du bor. Detta gäller särskilt om du befinner dig i en region där streamingjättarna nyligen har lanserats.

Det kan vara svårt att bekräfta tillgängligheten för podcastvideor i din region eftersom Spotify inte har en officiell lista över länder som kan och inte kan komma åt funktionen. Däremot kan du besöka Spotify Community portal, klicka på sökfältet och skriv ”Är podcastvideor tillgängliga i [name of country]”

En annan användare i din region kanske redan har ställt frågan och fått svar, men annars måste du vänta på feedback. Om feedbacken är negativ finns det inget annat du kan göra än att vänta tills videopodcaster är tillgängliga i din region.

3. Kontrollera inställningarna för videopodcast

Anledningen till att du inte kan se videopoddsändningar på Spotify är förmodligen för att inställningarna är felaktiga. Därför kan du behöva kontrollera inställningarna genom att följa dessa enkla steg:

 • På Spotifys hemsida trycker du på inställningsikonen i det övre högra hörnet.
 • Gå till Data Saver och leta reda på Video Podcasts.
 • Stäng av Stream Audio Only.
 • Starta om appen och kontrollera om videorna spelas upp.
 • Om du däremot kontrollerar inställningarna och Stream Audio Only redan är avstängd, slå på den, starta om appen och stäng av den igen.

  Det kan ha varit ett internt fel som stör videopoddarnas funktionalitet. Att återställa konfigurationen och starta om appen kan hjälpa till att återställa full funktionalitet.

  4. Uppdatera Spotify och försök igen

  En annan enkel felsökningsmetod är att uppdatera din Spotify-app till den senaste versionen. Det är inte ovanligt att vissa appfunktioner försvinner om du använder en föråldrad version av appen. Det kan vara anledningen till att du plötsligt inte kan spela videopoddsändningar på Spotify, eftersom den äldre versionen kanske inte längre stöder videor.

  För att uppdatera Spotify-appen på din Android- eller iOS-enhet, följ dessa enkla steg:

 • Öppna Google Play Butik eller App Store på din enhet.
 • Sök efter Spotify via sökfältet.
 • Klicka på alternativet Uppdatera.
 • När du har uppdaterat appen, starta om den, och videopodcaster kan vara tillbaka.

  Fixa Spotify Video Podcasts och ta din Podcast-upplevelse till en ny nivå

  Videopoddsändningar kan skapa en bättre koppling mellan dig och dina favoritpoddsändare och tipsen i den här artikeln är så enkla att du kan prova dem på några sekunder.