Snabbt som en väggkontakt

Viktiga takeaways

  • Ugreens snabbladdande powerbank på 145 W kan ladda dina enheter snabbt, med tillräckligt med kapacitet för att ladda de flesta telefoner fem gånger om. Den har också en exakt LCD-effektnivåindikator.
  • Powerbanken är relativt lätt och trevlig att hålla i, väger bara 503g. Dess tvåfärgade yttre skal och gummiliknande struktur på botten ger ett behagligt grepp, även om det är en fingeravtrycksmagnet.
  • Powerbanken låter dig ladda tre enheter samtidigt, med två USB-C-portar och en USB-A-port. Även om den inte kan leverera maximal kraft till alla portar samtidigt, kan den fortfarande ge massor av kraft, som att fylla en 15-tums MacBook Air på mindre än en timme.

Ugreens snabbladdande powerbank kan producera 145 watt och har en kapacitet på 90Wh – mer än tillräckligt för att ladda din telefon flera gånger men fortfarande tillräckligt liten för att följa riktlinjerna för flygresor. Den har också tre portar, så att du kan ladda tre enheter samtidigt.

UGREEN 145W Power Bank (25000mAh)

UGREEN 145W Power Bank lägger ett bärbart batteri i fickan, så att du kan ladda flera enheter snabbt och samtidigt. Trots det är den flygsäker, så att du kan ta den ombord på flygplan utan risk för konfiskering.

Märke UGREEN

Batterikapacitet 25000mAh / 90Wh

Portar 2x USB-C / 1x USB-A

Vikt 503 g (17,4 oz)

Mått 16,3 x 8,4 x 2,8 cm

Batteriteknik Li-ion

AC Laddningstid 1 timme 40 minuter

Flerladdning? Ja

LCD-skärm

Flygsäkert Ja

Fördelar

  • Laddar dina enheter snabbt
  • Tillräcklig kapacitet för att ladda de flesta telefoner fem gånger om
  • Exakt LCD-effektnivåindikator

Nackdelar

  • Medföljande USB-C-kabel kan ha bättre kvalitet

Filtpåse och laddningskabel ingår

Jowi Morales / MakeUseOf

Ugreen snabbladdande powerbank kommer i en enkel vit låda med en kort USB-C-kabel och filtpåse. Filtväskan är en fin touch, eftersom den kan hjälpa till att skydda powerbankens släta ytor från bucklor och repor.

Den medföljande USB-C-kabeln landar dock lite på den billiga sidan. Även om den är lagom tjock, är den kort, bara 53 cm, och använder ett plastliknande material för sin yttre beläggning – inte den högkvalitativa textilväv jag har förväntat mig av andra premium USB-C-kablar från Ugreen.

Ändå började jag använda powerbanken direkt från lådan eftersom den var cirka 25 % full när jag packade upp den – tillräckligt för att ladda min iPhone 14 Pro Max från tom till full.

Relativt lätt och skön att hålla i

Ugreens snabbladdande powerbank kommer in på 503 gram (17,7 oz), vilket är på den tunga sidan. Det är nästan samma vikt som min äldre (men större kapacitet) 111Wh powerbank på bara 530 gram.

Men ett halvt kilo är lätt i det större sammanhanget. Detta är ungefär en tredjedel av vikten av en 15-tums MacBook Air, eller samma som en iPad 6.

Jowi Morales / MakeUseOf

Själva powerbanken har ett härligt tvåfärgat yttre skal. Den har ett grått plastskydd med satinfinish och en svart bottenyta med en gummiliknande struktur. Dessa bitar gör Ugreen 145-watts snabbladdare trevlig att hålla i, även om den svarta basen är en fingeravtrycksmagnet.

Ändå föreställer jag mig att Ugreen gjorde detta så att powerbanken skulle ha bättre friktion när den ställdes på en yta. Detta minskar chansen att den glider runt, vilket förhindrar att den faller från ditt bord och tar din telefon med sig.

Bortsett från det har powerbanken också en exakt skärm som visar hur mycket laddning som är kvar. Du kan se hur mycket batteri du har från 0 till 100 – du behöver inte lita på fyra små LED-lampor och uppskatta om du har 25 eller 1 % kvar på din powerbank.

Ladda tre enheter snabbt

Jowi Morales / MakeUseOf

En av de bästa sakerna med Ugreens powerbank är att du kan ladda tre enheter samtidigt. Den har två USB-C-portar, en som kan ladda med hela 140 watt och den andra ger mer rimliga 65 watt. Den har även en USB-A-port som laddas med 22,5 watt.

Det betyder dock inte att Ugreens snabbladdningskraftbank kan leverera maximal effekt till alla tre portarna samtidigt. Här är en uppdelning som visar vad den kan ge när flera portar används (läs per kolumn, till exempel: om du har 100W från USB-C-port 1, kan du få antingen 20W av de återstående två portarna, eller 45W från bara den andra USB-C-port).

USB-C1 140W

100W

100W

100W

USB-C2

20W

45W

20W

USB-A

20W

22,5W

20W

Jowi Morales / MakeUseOf

Du kanske också märker en liten avvikelse. Boxen annonserar 145W, medan den snabbaste USB-C-porten bara ger 140W. Det beror på att den totala kapaciteten avser kombinationen av USB-C1- och USB-C2-utgångar. Ändå är 140 watt gott om kraft – tillräckligt för att få din tomma 15-tums MacBook Air till över 50 % på mindre än en timme.

För att testa hur snabbt den kan leverera ström tömde jag min 15-tums MacBook Air till noll och laddade den helt med hjälp av Ugreen 145W snabbladdningsströmbanken och MagSafe-laddningskabeln. Det tog en timme och sexton minuter att få min bärbara dator till 91 %, och powerbanken hade fortfarande 12 % ström kvar.

Dess 25000mAh, 90Wh kapacitet kan ladda en 15-tums MacBook Air en gång. Mer än så, eftersom det faller under gränsen på 100Wh som FAA har satt för powerbanks, kan du säkert ta det ombord på flygplan utan att vara rädd för att TSA eller gateagenten kommer att konfiskera den.

Dränerar snabbt, fylls snabbt

Jowi Morales / MakeUseOf

Eftersom powerbanken snabbt kan leverera ström till dina enheter, kommer du också att tappa kapaciteten snabbt: mindre än en timme om du maxar portarna på 145 watt.

Ändå laddas den ganska snabbt också, på cirka 65 watt, så det tar bara en timme och fyrtio minuter att fylla den. Även om detta är långsammare än de flesta smartphones och bärbara datorer, kom ihåg att denna powerbank kan ladda en smartphone helt cirka fem gånger – och gör det snabbt också!

Underhållsladdning för att hålla dina enheter laddade

Jowi Morales / MakeUseOf

De flesta powerbanks stängs av när de upptäcker att laddningen är klar. Det betyder dock att du inte kan dra fördel av underhållsladdning för att säkerställa att ditt batteri är helt laddat. Lyckligtvis låter Ugreen 145W snabbladdningsströmbanken dig göra det när du trycker på och håller ned strömknappen i cirka tre sekunder.

Med underhållsladdning påslagen kan du använda powerbanken för att ladda din telefon eller surfplatta medan du tittar på en film på planet. När du har nått din destination är du garanterad att ha fullt batteri – du behöver inte längre ha telefonen ansluten till en besvärligt skrymmande powerbank medan du rör dig.

Det är också användbart om du vill sova nära din telefon men inte har ett uttag för att ladda den över natten. Med underhållsladdningsfunktionen vaknar du till en fulladdad telefon.

Bäst för att resa

Ugreen 145W snabbladdningskraftbank är ett utmärkt sätt att driva dina enheter på dagslånga resor. Den kan ladda din bärbara dator, smartphone och smartklocka samtidigt – eller ladda din iPhone helt flera gånger och ha lite kvar för underhållsladdning.

Den laddar också dina enheter snabbt, som om du startar din smartphone eller bärbara dator direkt från ett vägguttag. Detta minimerar tiden som krävs för att hålla din smartphone ansluten till den för en full laddning. Och när du väl laddar om själva powerbanken tar det mindre än två timmar att få den till 100 %.

Du får alla dessa funktioner och mer i en snyggt förpackad kloss samtidigt som du behåller medelvikten för en 20000mAh powerbank. Så om du flyger eller tar tåget runt mycket, kör långa sträckor och inte har tillräckligt med USB-portar i bilen att dela på, eller gillar att arbeta utomhus där det inte finns ett lättillgängligt eluttag, behöver du så här snabbt laddningskraftbank från Ugreen.

UGREEN 145W Power Bank (25000mAh)

UGREEN 145W Power Bank lägger ett bärbart batteri i fickan, så att du kan ladda flera enheter snabbt och samtidigt. Trots det är den flygsäker, så att du kan ta den ombord på flygplan utan risk för konfiskering.

Märke UGREEN

Batterikapacitet 25000mAh / 90Wh

Portar 2x USB-C / 1x USB-A

Vikt 503 g (17,4 oz)

Mått 16,3 x 8,4 x 2,8 cm

Batteriteknik Li-ion

AC Laddningstid 1 timme 40 minuter

Flerladdning? Ja

LCD-skärm

Flygsäkert Ja