Snabba upp din långsamma Mac eller Windows-dator med Cleaner One Pro

Det finns inget mer frustrerande än en långsam dator. Medan regelbundet datorunderhåll är det bästa du kan göra för att hålla din maskin i toppskick, vad gör du när det inte räcker eller när du inte vet hur du ska utföra datorunderhåll?

Lär dig hur du städar upp en långsam dator för både PC och Mac, samt några extra verktyg du kan använda för att se till att din dator aldrig saktar ner i första taget.

Hur ser en långsam dator ut?

Datornedgång kan ske gradvis eller allt på en gång. Kanske har din dator problem med starttider, program som inte svarar, konstigt flimmer eller kraschar och fryser.

Det finns ett stort antal olika anledningar till varför detta kan hända. Problem som för många program som körs samtidigt, interna komponentfel, föråldrade drivrutiner, virus och mer.

Det enda sättet att ta reda på vad som är fel med din specifika maskin är att ta ett praktiskt tillvägagångssätt och se igenom dessa problem systematiskt.

Hur man städar upp en långsam dator (Windows och Mac)

Det finns många metoder som är värda att ta till när det gäller att snabba upp din dator. Det här är några som du kan prova på både PC- och Mac-datorer.

Ta bort onödiga filer

Din dator behöver diskutrymme för att utföra nästan alla viktiga funktioner, så utan tillräckligt mycket kan den börja sakta ner. Gör mer utrymme på din maskin genom att ta bort filer du inte längre behöver eller använder, eller flytta dem till en extern hårddisk om du inte kommer åt dem ofta.

Detta är lätt att göra på Windows och kan även göras säkert på macOS.

Avinstallera programvara som du inte använder

På samma sätt kan programvara ta upp mycket utrymme på din dator. Om du inte använder programvaran är det utrymme som din dator kan använda för andra, viktigare saker.

Du kan avinstallera program manuellt, men externa program som t.ex Cleaner One Pro kan hjälpa dig att ta reda på vad som tar upp utrymme på din dator.

Hantera dina startprogram

Det finns många startprogram som du säkert kan inaktivera för att snabba upp Windows, och du kan enkelt lägga till, ta bort och fördröja startappar på Mac också.

Dessa appar som körs kan sakta ner din dator, så att inaktivera dem är ett bra sätt att få ut mer hastighet ur din maskin.

Ta bort virus

Virus är dåliga av en mängd olika anledningar, minst av allt är att de kan sakta ner din dator. Att få din dator virusfri kan vara en enklare process än du kanske förväntar dig, och kan påskynda din dator dramatiskt.

Håll ditt operativsystem uppdaterat

Ett uppdaterat OS kommer att säkerställa att din maskin fungerar smidigt och så väl skyddad som möjligt. Att uppdatera Windows är enkelt och att uppdatera en Mac är lika enkelt.

Ytterligare tips och tricks

Alternativt kan du lita på ett program från tredje part för att effektivt hantera ditt datorunderhåll åt dig. Cleaner One Pro är ett sådant program och en bra satsning för alla som vill hålla sin dator i toppskick hela tiden.

Cleaner One Pro utför enkelt viktiga underhållsåtgärder som att frigöra diskutrymme, förhindra onödiga applikationer från att starta vid start, optimera minnesanvändning och mer. Det är ett utmärkt verktyg för att påskynda din dators prestanda, och ett utmärkt alternativ för att hålla din dator igång smidigt.

Oroa dig aldrig för en långsam dator igen

Även om problemet kan vara frustrerande, finns det många alternativ som du kan ta för att lösa dina långsamma datorproblem. Något av ovanstående kan hjälpa dig i ett nafs, och det finns mer att prova om de inte har fungerat lika bra.

Detta är ett sponsrat inlägg. Produktvalen och åsikterna som uttrycks i den här artikeln är från sponsorn och återspeglar inte MakeUseOfs eller dess personals redaktionella riktning.