Skivan har fastnat i din Xbox Series X? Hur man matar ut det manuellt

Om din Xbox Series X inte matar ut en skiva kan du se orsak till panik. Men även om du inte kan mata ut en skiva med programvaran på din Xbox eller genom att trycka på knappen på din konsol, kan du fortfarande manuellt hämta din skiva som har fastnat. Låt oss ta en titt.

Mata ut din Xbox-skiva manuellt med hjälp av det dolda utmatningshålet

Att tvinga ut en skiva från din spelkonsol är aldrig idealiskt, och att manuellt ta bort en skiva från din Xbox Series X ses som en sista utväg av Xbox. Men att göra det på Xbox Series X är relativt enkelt och förlitar sig på att hitta ett dolt hål vid basen av din konsol.

För att säkert komma åt skivan, föreslår Xbox att du använder ett upprullat gem för att komma åt utmatningshålet. För att ta bort en Xbox-skiva från din Xbox Series X manuellt, se till att du har ett gem till hands och följ dessa steg:

  • Rulla upp ditt gem så att ena sidan är ungefär två tum lång och tillräckligt tunn för att passa genom ett litet hål.
  • Se till att din Xbox Series X är avstängd genom att koppla ur konsolen från vägguttaget.
  • Vila din Xbox på sidan så att du kan se din konsols bas.

  • I anslutning till skivenheten och längs stativet vid konsolens bas ska du kunna se ett litet Eject-hål.
  • För att manuellt mata ut en skiva som har fastnat från din Xbox Series X, för in den långa änden av gemet i utmatningshålet.

Bildkredit: Xbox

Efter några sekunder av att ha satt in gemet, bör mekanismen som håller skivan inuti din Xbox Series X släppas manuellt och frigöra din fastnade skiva. Även med möjligheten att spela gamla Xbox-spel på din Xbox Series X, matas ut alla skivor som du sätter i din konsol om du aktiverar utmatningshålet.

Men även om det är en snabb och enkel lösning att använda utmatningshålet, finns det några viktiga punkter kring att manuellt mata ut en skiva som kan hindra dig från att lita på utmatningshålet som en permanent lösning.

Saker du behöver veta om att manuellt mata ut en Xbox-skiva

Även om utmatningshålet är ett säkert sätt att hämta ut en Xbox-skiva som har fastnat, är att förlita sig på metoden ett mycket obekvämt sätt att mata ut en skiva från din Xbox Series X. När allt kommer omkring kan användning av utmatningshålet återställa din fastnade skiva, men det gör det inte. inte åtgärda problemet som gör att dina skivor fastnar.

Av denna anledning ger Xbox några viktiga punkter om hur du hanterar Xbox-skivor som har fastnat som kan hindra dig från att ta itu med problemet igen. För att vara specifik kan dessa punkter definieras av följande:

  • Xbox framhåller att en skiva som har fastnat i en Xbox Series X kan åtgärdas genom att helt enkelt återställa din Xbox-konsol. Om skivor fortsätter att fastna kanske du vill återställa din Xbox istället för att använda utmatningshålet.
  • Xbox påpekar också att även om utmatningsknappen på din konsol kanske inte hämtar din skiva, kan det att använda din handkontroll. För att göra detta, från startskärmen på din konsol, tryck på X-knappen för att mata ut din skiva.

  • Om du ständigt litar på att utmatningshålet släpper en skiva, är det troligt att din konsol har ett maskinvaruproblem. För att permanent fixa detta rekommenderar vi att du skickar in din Xbox Series X för reparation.

Men även med dessa tips från Xbox om hur du undviker att förlita dig på utmatningshålet, kan du alltid lita på den manuella metoden för att hämta alla skivor som kan ha fastnat i din Series X.

Se till att du alltid kan hämta skivor från din Xbox Series X

Med en konsekvent och pålitlig metod för att manuellt hämta fastnade Xbox-skivor inuti din Series X, kan du vara lugn och bör alltid kunna hämta skivor från din konsol.

Och med ytterligare råd från Xbox, kanske du till och med kan åtgärda det övergripande problemet som påverkar din Xbox Series X i första hand.