Skapa och redigera enkelt ikoner på Windows med Junior Icon Editor

Spread the love

Du behöver inte öppna Photoshop varje gång du vill skapa en ikon eller uppdatera en av dina befintliga med en personlig touch. Ikonredigeringsverktyg har funnits på Windows ganska länge nu, och här på wdzwdz har vi täckt en hel handfull av dem då och då, några erbjuder rika gränssnitt medan andra har massor av funktioner. Verktyget vi har till ditt förfogande idag heter Junior Icon Editor, och det är ganska roligt att använda, så att du omedelbart kan skapa ikoner, antingen från befintliga bilder eller från grunden.

Verktyget har flera praktiska funktioner för att hjälpa dig och stöder att skapa och redigera ikoner för flera plattformar, inklusive Windows, Linux, iOS, Android och WP7. Du kan importera bilder och bygga nya ikoner av dem, exportera utdata till ICO-, PNG-, XPM-, XBM- och ICPR-format.

  Ta tillbaka WP8 Music-appen till Windows Phone 8.1

När du väljer att skapa en ny ikon från början låter Junior dig specificera några kärnparametrar om ikonfilen du ska bygga. Du kan ange ikonens storlek antingen från flera förinställningar eller genom att ange anpassade mått, konverteringsläget (Klipp ut, Dither, Gråskala) och färgläge (1 bit till 32 bitar).

När det kommer till användargränssnittet får applikationen dig att känna dig som hemma om du någonsin har använt en foto- eller ikonredigerare tidigare, samtidigt som den är enkel att använda även för dem som aldrig har använt en sådan app tidigare. Den innehåller alla verktyg du behöver för att skapa och ändra ikoner, såsom former, pensel, färg, text, linje, färgväljare etc. i den vänstra rutan. Den högra sidan är tillägnad en förhandsvisning av alla ikonstorlekar om filen innehåller ikoner i flera dimensioner. Du kan också styra zoomningen av förhandsgranskningsområdet via tillhörande knappar längst upp. Knapparna Gör om och ångra hjälper till att enkelt återställa alla oavsiktliga ändringar.

  Hur man inaktiverar "Reserverad lagring" i Windows 10

Det bästa sättet att dra full nytta av redigeringsområdet är genom att zooma in innan du börjar justera en ikon. Detta ger dig helt enkelt bättre kontroll över varje liten detalj som du kanske vill redigera. Den stora färgpaletten till höger ger snabb åtkomst till de färger du vill använda.

Sammantaget är Junior Icon Editor en fantastisk applikation designad för dem som snabbt vill skapa nya ikoner med lätthet. Verktyget är tillgängligt gratis och fungerar på Windows XP, Windows Vista, Windows 7 och Windows 8/8.1.

Ladda ner Junior Icon Editor

  DocuFreezer Konverterar MS Doc, Excel, PPT-filer till PDF och bilder [Windows]