Skapa listor som rankar och konverterar

Spread the love

Att korrekt optimera din Google-företagsprofil kommer säkert att hämta kunderna till din bas. GBP är nu ett avgörande val för alla företagsägare, leverantörer och tjänsteleverantörer som vill växa avsevärt inom sin sektor.

Som en globalt antagen sökmotor är Google alltid högsta prioritet för en potentiell kund som söker produkter, matvaror eller tjänsteleverantörer var som helst. En personlig webbplats ger beskrivande innehåll om dina produkter eller tjänster. Däremot presterar Google Business Profile (GBP) bättre i sökresultat för en stad eller ett område.

Bland 97 % av människor som söker efter lokala företagslösningar, 64 % av dem går med Google-profiler för kontaktuppgifter. Det ger realtidsinformation som öppettider och gatuplatser på kartan. Dessutom är detta effektiv inledande forskning för kunder att få kontakt med företag och organisationer som arbetar i området.

Men ett anmärkningsvärt faktum är att du måste använda Googles företagsprofil perfekt med exakta SEO-optimeringstekniker för att rankas högt för snabb sökkonvertering. Den här artikeln diskuterar det mest optimala formatet för att förbättra din position🔝 på Google-sökning.

Googles företagsprofil

Google Business Profile (GBP) är ett kostnadsfritt verktyg för alla företagsorganisationer, små grupper eller individer som arbetar eller tillhandahåller varor och tjänster i ett visst område eller en viss plats. Den reglerar på lämpligt sätt din Google-profil för att visa användbar information på sidan medan den listas på Google Maps.

Syftet med GBP är att hantera och anpassa affärs- eller tjänsteuppgifterna för att låta profilen visas relevant på SERP:erna. De kompletta profilerna med inneboende detaljer om deras verksamhet eftersträvar verkligen den högsta rangen.

Dessutom kan användarna redigera profilsektionen för att förbättra sin synlighet och hjälpa lokala kunder att enkelt hitta dem i den lokala regionen. Du kan också ange arbetstider och lägga till bilder för att autentisera ditt arbete. Kunderna som hittar din organisation eller tjänst i sökkategorin kan senare ge sina omdömen om upplevelserna.

Vikten av att optimera GBP

Företagsföretag eller organisationer skapar sina profiler på Google och får dem verifierade på digitala kartor så att de som söker kan hitta dem i området. Google Business Profile är ett medium för stora och små företagsfronter för att hantera sin profil för effektiva resultat i sökresultaten.

När du letar efter en produkt eller tjänst med en specifik plats visar resultaten vanligtvis de lokala leverantörerna med deras plats markerad på kartan. Listan innehåller namn på företag med kontaktuppgifter som telefonnummer, adresser och annan information.

SEO-algoritmen fungerar också för dessa Google-profiler och visar upp de bästa på toppen, vilket i slutändan skapar leadsgenerering. Med översikten för Googles företagsprofil kan du interagera med dina kunder genom att svara på deras recensioner och frågor. Det uppmuntrar dem att lita på varumärket och ge positiv feedback med bilder på profilsidan.

Dessutom kan du lägga till din adress och skapa en länk till din hemsida och telefonnummer. Detta kommer att validera verksamheten och få trovärdighet på marknaden. En annan viktig aspekt är att du regelbundet kan granska analyserna för att förstå kundernas reaktion på bilderna eller kartorna tillsammans med omvandlingsfrekvensen.

Därför måste du noggrant använda GBP-verktyget för att tillhandahålla relevant information i instrumentpanelen. Använd viktiga nyckelord för att rikta in dig på lokal SEO. De har en viktig roll i att optimera företagsprofilen så att den presterar mest exakt för lokala sökningar.

  Hur man använder Google Duet AI i Google Sheets

Hur man ställer in en Google Business Profile

Google erbjuder denna kostnadsfria mekanism till företagsägare för att skapa en autentiserad närvaro på sin plattform. Man kan inte bortse från effektiviteten hos denna sökmotor för att nå ut till potentiella kunder utan att anstränga sig på plats.

GBP låter dig skapa och hantera en digital profil samtidigt som du optimerar den så att den visas i platsbaserade sökresultat.

Äldre företagsföretag har vanligtvis sina Google-profiler redan på kartan. I sådana fall kan du göra anspråk på ditt ägande🙍‍♂️ från verktyget Google Business Profile. Men du kanske nyligen har startat ett företag eller dig själv som en specifik tjänsteleverantör i området. Sedan kan du skapa en profil och vänta ett tag för att få den verifierad av Google.

Det är viktigt att ha ett Gmail-konto innan du börjar med någon aktivitet på ett Google-verktyg. Följ nedanstående procedurer för att göra anspråk på ditt ägande av befintligt arbete eller skapa en ny företagsprofil genom att lägga till ett företag i panelen.

Hur du gör anspråk på ditt företag för en Google-profil

Processen gör att du får äganderätten till Google-profilen som redan innehas av någon annan. Om du av en slump omedvetet äger det från ditt Gmail-ID, öppnas profilen för dig.

Steg 1. Logga in på Google med ditt Gmail-konto.

Steg 2. Klicka nu på länken business.google.com/add.

Steg 3. Skriv namnet på din företagsorganisation🏪 i utrymmet som avses. Klicka på namnet när du hittar det i listan.

Steg 4. Slutligen, på nästa sida, tryck på knappen Begär åtkomst för att göra anspråk på ditt företag.

Den kommer att be dig att fylla i ett formulär för att skicka in ansökan och skicka ett meddelande via e-post till den nuvarande ägaren.

Hur man skapar en Google Business Profile

För att börja på nytt med ditt företagsnamn, tänk på ett catchy namn✅ som definierar vad du gör.

Steg 1. Logga in på Gmail för att hålla dig inloggad på Google.

Steg 2. Öppna länken, google.com/businessoch tryck på knappen Hantera nu.

Steg 3. Ange ett lämpligt och unikt företagsnamn i det avsedda utrymmet.

Steg 4. Markera kryssrutan på nästa sida angående verksamhetens karaktär, oavsett om det är onlinebutik, lokal butik eller serviceverksamhet. Klicka på knappen Nästa⏭️.

Steg 5. Ange din företagskategori på nästa sida, vilket hjälper kunderna att snart hitta dig.

Steg 6. Lägg nu till din stad och område där du ska tjäna.

Steg 7. På nästa sida📄 anger du ditt telefonnummer eller din webbplats i kolumnen.

Steg 8. Det skulle be dig att sätta ditt företag på kartan, så tryck bara på knappen Fortsätt för att gå till nästa sida.

Steg 9. Ange din postadress i verifieringskolumnen genom att välja land och stat från rullgardinsmenyn.

Steg 10. Leta upp din postadress på kartan och välj om du behöver kunderna att besöka butiken fysiskt.

Steg 11. Anpassa profilen genom att lägga till dina tjänster som visas från listan📃 genererad på basis av den kategori du valt i steget ovan.

Steg 12. Lägg till arbetsdagar och välj timmar ⌛ varje dag för att visa din faktiska närvaro och tillgänglighet.

Steg 14. Tryck slutligen på knappen Fortsätt på sista sidan för att avsluta processen och starta din profil.

Google visar upp din företagsprofilsida, som kommer att ta lite tid för verifiering innan den blir synlig för allmänheten.

Hur man gör GBP-optimering

Google Business Profile är en välorganiserad mjukvarulösning för företagsägare och tjänsteleverantörer. Den är enbart utformad för att själv hantera företagsprofilen och förbättra dess synlighet för potentiella kunder som söker efter respektive produkt🛍️ eller tjänst på Google.

GBP är en mycket modifierad och lättanvänd version av det kostnadsfria onlineverktyget, som kan ta in all viktig information om ditt företag. Dess mekanism är att validera organisationens existens på jorden samtidigt som man fokuserar på lokal SEO.

  17 Hurtworld-värdservrar för att hitta din stam och överleva med stil

Det visar sig att med smartphones i varje hand inkluderar de vanliga sökorden ”nära mig” eller stadens/områdets namn för deras lokala lösningar. Några av exemplen är ”rörmokare nära mig”, ”möbelaffär nära mig” eller ”djurhus i London.”

Med ökande internetåtkomst och trender för användarsökning har Googles lösning för företagsprofiler vunnit popularitet. Nu utnyttjar de flesta organisationer eller personer som handlar med direkt kundservice dess mångfacetterade fördelar genom att skapa en gratis🆓-profil.

En ofullständig eller oprofessionellt skapad Google-företagsprofil ger dock inte optimala resultat på en konkurrensutsatt marknad. Att bara fylla kolumnen online för att meddela ditt varumärke och tjänster kommer inte heller att leverera den önskade effekten.

Det skulle vara bäst om du arbetade med profilen för att optimera den för att nå topprankningen på SERP. Googles algoritm fungerar på flera faktorer för att fånga upp information som ligger närmast frågan, samtidigt som den också ska vara äkta, verifierad, betygsatt och rekommenderad.

Process för att optimera Googles företagsprofil

Du måste följa riktlinjerna nedan för att använda Googles företagsprofils instrumentpanel för att skapa en optimerad profil för ditt företag.

Företagsnamn

Att namnge ditt företag ger det en identitet och ett erkännande. Företagsnamnet med liknande eller identiska sökord som definierar produkten eller tjänsten skulle fungera rimligt i sökrankningen, förutsatt att andra parametrar också underhålls korrekt. Därför kan du använda två till tre bokstäver i namnet som kan innehålla ord relaterade till verket.

Online detaljhandel/butik/service

Verktyget ger dig ett val att kryssa i hur naturen är online, fysisk butik🏬 eller hem/andra tjänster. Personen som söker efter en produkt eller tjänst skulle lätt veta vilka företag som betjänar brett eller som är fysiskt belägna i närheten.

Organisationer som endast erbjuder tjänster kräver ingen platsverifiering på kartan, medan för butiker verifierar Google genom aviseringar på telefoner eller e-post på webbplatsen.

Affärskategori och tjänster

Genom att välja lämplig kategori för din företagsprofil kommer den att ledas till de korrekt matchande sökningarna och därigenom omvandla potentiella kunder till kundkonverteringar. Elektriker som väljer en elektronikbutik som kategori kommer definitivt inte att uppfylla kundens mål. Så även om din profil är väl optimerad kan den också dyka upp i ett olämpligt sökresultat.

Du kommer inte att kunna tjäna dem och förlora trovärdighet på marknaden. Istället bör du selektivt lägga till alla samrelaterade tjänster som kan hanteras framgångsrikt vid din punkt.

Anpassa företagsbeskrivning

Kolumnen Företagsbeskrivning ger dig möjlighet att skriva en kort notering på 750 tecken📝 om din arbetskultur. Du måste använda det smart genom att använda korrekta sökord eller fraser som är intressanta, formellt och kompletta.

Du kan använda namnet på specifika produkter eller platser och nämna priser eller erbjudanden med omfattningen av arbetet. Du kan också prata om år av erfarenhet inom området, vilket hjälper till att optimera profilen och få förtroende hos kunderna.

Bilder

GBP ger också möjligheten att lägga till bilder till företagsprofilen, som också visas i sökresultat, Google Maps och andra tjänster som är kopplade till den. Du kan använda den här funktionen för att regelbundet lägga till flera intressanta bilder som beskriver verksamheten och förbättrar kundens kunskap.

Fotografier är ett medium för att autentisera ditt företag genom att visa upp arbetet i realtid. Ett betydande antal bilder i avsnittet fungerar kritiskt bra för att optimera profilen för att nå högre sökresultat.

Instrumentpanelen för Google Business Profile har många viktiga avsnitt som effektivt kan hjälpa till med optimering.

Faktorer i GBP-optimering

Din företagsprofils instrumentpanel har flera andra funktioner som kan påverka dess prestanda på SERP:er.

Nyckelords roll

Nyckelord har alltid en viktig roll i alla typer av SEO, oavsett om det är webbsidor, sociala medier eller Google-profiler. Rätt kombination av dessa ord kan hjälpa dig att framstå som en bättre tjänst- eller produktsäljare bland konkurrenterna och få fler konsumenter för ditt företag.

  Utvärdera din webbplats effektivitet med hjälp av dessa 7 graderarverktyg

Du kan granska LSI-sökord och Google sökordsplanerare, som är ett kostnadsfritt verktyg, för att förstå potentiella kunders sökval. Genom att effektivt inkludera nyckelord med stora volymer i din profil kan du få det till de bästa sökresultaten.

Postar regelbundet

Du får inte ignorera potentialen hos Google Profile för att marknadsföra ditt företag och behandla det som andra sociala medieportaler genom att regelbundet publicera relevant material på panelen. Denna process uppdaterar profilen och validerar den för bättre prestanda vid rankning.

Du kan välja att göra ändringar två gånger i månaden📆 genom att lägga till produkter, lägga upp bonuserbjudanden, svara på recensioner, skriva uppdateringar, konsekvent ladda upp nya bilder om produkter och tjänster, etc.

GBP Insikter

Den visar aktiviteterna på din profil, vilket innebär att du får veta hur många användare som klickar på webblänken, kollar bilder eller utforskar profilen. En framträdande användning av insikter och analyser📈 är att den talar om för dig vilken del av profilen, marknadsföringen eller kommunikationen som behöver förbättras för att generera mer trafik.

Om en GMB-profil får mer trafik och rankas högt, betyder det att verksamheten växer och kunderna är villiga att närma sig den.

NAP-konsistens

En av de viktigaste delarna med att skapa en onlinenärvaro är att upprätthålla NAP. Det står för namn, adress och telefonnummer☎️nummer. Du måste se till att tillhandahålla den exakta NAP-informationen på varje portal på webben, och om den någonsin ändras måste du meddela detta officiellt på panelen.

Till och med Googles algoritm övervakar denna kontakt- och identitetsinformation för att autentisera och rangordna verksamheten i SERP. Inkonsekventa detaljer kan hämma optimeringen av profilen, och därmed minska förtroendet bland kunderna eller sökarna.

Hantera recensioner

Att få recensioner🗣️ på din Google-företagsprofil betyder på ett sätt att människor är intresserade av ditt företag. Därför är det också en användbar kanal för att interagera med dina nuvarande och potentiella konsumenter. Oavsett om recensionerna gynnar eller motsätter sig ditt varumärke/tjänst är de fortfarande ett positivt tecken för dig eftersom du får en chans att vända det negativa till ett positivt.

Du måste alltid försöka svara på recensioner och feedback eftersom det håller profilen aktiv och uppdaterar dig om folks val. Även om uppskattning bör omfamnas, bör klagomålen besvaras med tålamod och ödmjuka ord. Du kan se till att granskarna överväger feedbacken och improviserar i framtiden.

Frågor och svar: Det här avsnittet låter dig svara på vanliga frågor om sökmotorn. Du kan ställa några korta frågor relaterade till ditt företag på den här panelen och svara på dem för att övertyga kunden. Det kommer att öka chansen att din profil rankas högre på SERPs.

Det viktigaste steget är att hålla dig aktiv och medveten om aktiviteterna på din Google-profil och fortsätta att återgå eller uppdatera om tid, händelser, nya lanseringar, bilder, recensioner etc.

Min uppfattning: Skapa en Google-företagsprofil

Google Business Profile, eller GBP, är ett kraftfullt verktyg⚓ som särskilt gynnar småskaliga organisationer eller frilansare som arbetar på deras plats. Dessa företag söker konsumenter i det angivna området eller staden, och genom att skapa en Google-profil kan de auktoritativt göra anspråk på sig själva bland konkurrenterna.

Verktyget har alla nödvändiga funktioner för att marknadsföra verksamheten online och generera potentiella kunder🚶 effektivt. Genom att fylla i Google-profilen med ärliga ansträngningar och analyser kan du enkelt säkra ditt varumärkes namn bland topprankarna i Googles sökresultat.

Eftersom det är gratis💸 kan du ta tillräckligt med tid på att planera din strategi och sammanställa information för profilen. När profilen valideras av Google, med beprövade optimeringstekniker, börjar den få trafik.

Därefter kan du också utforska några bästa AI SEO-verktyg för att lämna dina konkurrenter bakom dig.