Ska du köpa en Lululemon-spegel 2023?

Om du är entusiastisk över att träna kanske du funderar på att köpa en träningsspegel. Dessa enheter låter dig se dig själv under ett träningspass, samtidigt som du kan interagera med ett pekskärmsgränssnitt. Lululemon, ett populärt modemärke för fitness, har sin egen version av denna enhet, helt enkelt känd som Mirror.

I september 2023 beslutade företaget att ta bort försäljningen av enheten under de följande månaderna och hålla sig till kläder och accessoarer. Så, vad betyder detta för Lululemon-användare, och bör du fortfarande överväga att köpa en spegel?

Vad är en Lululemon Mirror?

Fitnessspeglar är en liten nisch, men träningsutrustning för hemmet är otroligt populär. Och många märken tar saker ett steg längre än ditt genomsnittliga löpband eller bänkpress.

Du har förmodligen sett märken som Peloton som erbjuder träningshårdvara kombinerat med onlinekurser som drivs av professionella träningsinstruktörer. En träningsspegel är en smart enhet som låter dig se din hållning, följa träningspass och få feedback i realtid om hur du presterar. Lululemon Mirror ger användarna tillgång till över 10 000 träningspass. Detta inkluderar till och med live träningspass med professionella tränare.

Men Mirror är inte Lululemons idé. Faktum är att Lululemon förvärvade Mirror, som var en fitnessstartup på den tiden, för 500 miljoner dollar 2020. Mirror hade redan skapat sin hårdvara för hemmaträning som låter användare se sig själva under interaktiva träningspass. Men med Lululemons förvärv kunde produkten skjutas in i fitness mainstream.

The Mirror körde i fem år, men att behålla en vinst med det höga förskottspriset och månadsavgiften blev en kamp efter att covid-19-pandemin började lätta och folk kunde gå tillbaka till gymmet eller utomhus för att träna igen.

Som ett resultat av denna kamp beslutade Lululemon att skriva på ett innehållsavtal med Peloton. De två företagen har samarbetat och Peloton erbjuder Mirror-användare ett eget nav med träningsinnehåll. Mirror Studio-appen kommer sakta att fasas ut under denna övergång.

Fallet har varit detsamma för många hemmafitnessmärken. Peloton, till exempel, gick igenom flera uppsägningar under 2022, vilket påverkade tusentals anställda. En omgång av uppsägningar minskade 12 procent av Pelotons arbetsstyrka.

Ska du köpa Lululemon-spegeln?

Lululemon Mirror kostar coola $1 500 och kräver ett månadsabonnemang på $39, så det är inget litet köp. Det är därför det är viktigt att veta om du verkligen behöver någon av dessa enheter. Men funktioner och pris är inte det enda att tänka på här.

Lululemon Mirrors tillgänglighet kommer också att få en stor hit när hårdvaruförsäljningen upphör. Även om du inte kommer att kunna köpa nya enheter från återförsäljare när lagret tar slut, kommer det troligen att finnas möjligheter att köpa begagnade Mirror-enheter. Återförsäljningspriserna kan dock bli ännu högre än det ursprungliga priset om efterfrågan är hög.

Kort sagt, det är förmodligen inte en bra idé att köpa Lululemon Mirror 2023. Med tanke på företagets beslut att dra spegeln från onlinebutiker och stoppa tillgången till sin smartphone fitnessapp för nya användare i slutet av året verkar det som ganska omständligt att ta sig en spegel vid det här laget.

Men om du fortfarande funderar på att skaffa en Lululemon Mirror, notera att Studio-appåtkomst kommer att börja stängas av för nya användare i början av november 2023, så du har inte särskilt lång tid på dig att ta tag i din Mirror och gå med.

Om du redan har en Lululemon Mirror, oroa dig inte. Du kommer fortfarande att kunna komma åt appen även efter att nykomlingar inte längre kan använda den, så länge du redan har registrerat dig för ett konto. Under tiden, om du nyligen har köpt en Lululemon Mirror men inte var medveten om denna stora förändring, erbjuder företaget fortfarande 30-dagars returer.

Lululemon spegelalternativ

Om du fortfarande letar efter en träningsspegel men vill undvika Lululemon Mirror, finns det några bra alternativ du kan överväga.

1. FORME Studio

FORME Studio fitnessspegel liknar Lululemon Mirror genom att den låter dig delta i interaktiva träningspass, få feedback och hålla ett öga på din hållning. När du registrerar dig kommer du att få din egen personliga tränare som kommer att väljas ut utifrån dina mål och preferenser. Detta personliga tillvägagångssätt är bra för dem som inte riktigt vet vilken typ av träning som är bäst för dem och ger en mänsklig touch till en fjärrupplevelse.

FORME Studio erbjuder även mindfulness-klasser för när du vill koppla av eller svalka dig efter ett träningspass. Det är dock viktigt att notera att detta skulle göra ett mycket kostsamt köp. Själva enheten kommer in på $2 495, medan medlemskapet också kostar rejäla $149 per månad (även om din första månad bara kommer att kosta $49).

Till skillnad från andra fitnessspeglar kan du inte heller lyssna på ditt val av musik medan du tränar. Om du behöver dina egna låtar för att komma in i zonen kanske FORME Studio inte är något för dig. Om du är mer intresserad av styrketräning framför konditionsträning kanske du föredrar FORME Lift, en träningsspegel med viktförlängning.

2. Tonal

Tonal är en annan snygg fitnessspegel som är särskilt bra för tyngdlyftning. Spegeln har en viktförlängning som du kan använda för att tona upp, samtidigt som den ger tillgång till konditionsträning och massagesessioner (med hjälp av en Theragun-enhet). Sammantaget ger Tonal-spegeln användarna tillgång till över 1 000 klasser, så du kommer definitivt inte att ha ont om val.

Tonal-spegeln kostar $3 495 och kräver också ett månadsabonnemang på $59,95 för att få tillgång till träningspass. Vill du ta åt dig Tonals smarta tillbehör tillkommer det även en extra kostnad. Det smarta tillbehörspaketet kostar 495 USD extra, så du kommer att spendera mycket pengar om du vill använda Tonal-spegeln till sin fulla potential.

Lululemonspegeln kan snart vara ett minne blott

Även om du fortfarande kan använda Lululemon Mirror om du redan äger enheten, är det klokt att undvika att köpa en själv just nu. Med tanke på den långsamma utfasningen av Mirror och dess Studio-app är det bättre att du väljer en smart spegel som fortfarande är fullt funktionell för både nya och befintliga kunder.