Ser du om en serie på Netflix? Så här återställer du din bevakningsförlopp

Om du har en röd stapel under ett program du vill se på Netflix betyder det att programmet redan har setts på den Netflix-profilen.

Oavsett om du var den som tittade på programmet eller någon annan, kommer du att vilja bli av med visningens framsteg för att kunna se programmet igen – och vi visar dig hur.

Varför ska du återställa Watch Progress på Netflix?

Den röda stapeln under ett program som du eller någon annan har sett på en Netflix-profil kallas för visningsförlopp. Det är en bekväm indikator som låter dig veta var du slutade senast, så att du inte behöver memorera vilket avsnitt eller tidsstämpel du var på.

Men om du tittar på ett program igen eller tittar på ett program som någon annan har sett, kan det sluta med att du blir förvirrad över vilket avsnitt du senast såg. Eller ännu värre, du återupptar i ett senare avsnitt och får spoilers.

Titta på framsteg är en funktion som ska hjälpa dig, men om den inte är synkroniserad med dina faktiska framsteg blir det ett besvär.

Om du vill ha en smidig tittarupplevelse utan att behöva memorera vilket avsnitt du senast såg, måste du återställa dina tittarförlopp på Netflix.

Så här återställer du visningsförloppet på Netflix

Att återställa ett program som redan har setts på en Netflix-profil är något som du bara kan göra i en webbläsare. Du kan använda din TV:s webbläsare eller din telefon, men det är enklast på en dator. Följ med så att du kan lära dig hur du återställer en Netflix-profils visningsförlopp. Oroa dig inte, detta påverkar inte de andra profilerna som inte är dina.

Steg 1: Gå till ditt Netflix-konto

Vi kommer att öppna Netflix på en stationär webbläsare. Om du är på mobil kan du följa med i din mobila webbläsare. Det blir enklare om du vet hur man visar skrivbordsversionen av en webbplats på mobilen.

När du har öppnat Netflix i en webbläsare väljer du profilen där du vill återställa visningsförloppet för ett visst program. För att göra det enklare senare, klicka på ett enstaka avsnitt av det programmet. Detta kommer att se till att det visas som det senast visade programmet senare.

I det övre högra hörnet klickar du på din profilikon > Konto. Detta öppnar sidan där du kan hantera dina Netflix-kontoinställningar. Medan du är på den sidan, här är några Netflix-inställningar som du kan ändra för att göra det bättre.

Steg 2: Få tillgång till din visningsaktivitet

På sidan med Netflix-kontoinställningar bläddrar du ned till Profil och föräldrakontroll.

Varje Netflix-profil kommer att ha en nedåtvänd chevron. Klicka på markeringen för profilen du vill återställa programmet på.

Klicka på Visa aktivitet i listan över profilinställningar.

Steg 3: Ta bort Netflix-programmet från din visningsaktivitet

När du är på din Netflix-visningsaktivitetssida letar du efter titeln på programmet du vill återställa förloppet för.

Om du gjorde som vi föreslog och klickade på ett avsnitt bör det stå högst upp på listan. I vårt fall vill vi ta bort The Kingdom, inte den senast sedda showen.

På höger sida av programmets titel ser du en cirkel med ett snedstreck genom den. Klicka på det så tar det bort det från din visningsaktivitet.

Om du gör detta kommer det också att tas bort från dina förslag, så du måste söka efter programmet för att se det igen. Du kommer dock att märka att den röda stapeln under programmet är borta. Om inte, måste du vänta i upp till 24 timmar, som visas i bilden ovan.

Återställ klockförloppet för en smidigare återvisningsupplevelse

Funktionen för att titta på framsteg är till för att hjälpa dig att titta på ett program med lätthet; att kunna komma tillbaka till en föreställning utan att behöva memorera var du slutade senast. Vi hoppas att den här guiden har hjälpt dig att dra nytta av den funktionen och förhindrar dig från att få spoilers om du skulle börja showen från början.