Så här visar du dina gamla Spotify-inslagna spellistor

Spotify Wrapped är något många Spotify-användare ser fram emot. Den visar dig alla dina bästa låtar och artister som du har jammat till under hela året, tillsammans med andra roliga fakta. En av de bästa delarna är att den genererar en anpassad spellista som har alla dina bästa låtar från året.

Men vad händer om du inte sparar den här spellistan? Är din spellista borta efter att Wrapped är borta? Tack och lov, nej. Du kan se årets Wrapped-spellista och din spellista från tidigare år när som helst. Så om du vill se dina gamla Spotify Wrapped-spellistor gör du så här.

Så här visar du din nuvarande Spotify-inslagna spellista

Under perioden när Spotify Wrapped släpper, vilket vanligtvis är 1 december, bör du se avsnittet Spotify Wrapped på din hemsida när du öppnar appen. Där ser du en spellista som heter Dina bästa låtar 2021 (eller vad året nu är). Den här spellistan kommer att innehålla alla dina mest spelade låtar det året, oavsett om låten eller artisten hamnade i din topp fem i Spotify Wrapped.

Så här visar du dina äldre Spotify-inslagna spellistor

Det är enkelt att se dina spellistor från det förflutna. Spotify har dock inte en dedikerad sida i appen för att göra detta ännu.

För att se dina gamla låtar, sök efter Dina bästa låtar i sökfältet, och du kan hitta din spellista där. Vissa användare skapar dock spellistor under samma namn, och de kommer också att dyka upp. Se till att spellistan är från Spotify för att få den officiella spellistan.

Alternativt, för att se dina äldre spellistor från 2021 eller tidigare, måste du logga in på Spotify på ditt skrivbord och öppna länkarna nedan. Du kan också öppna dessa länkar på vilken mobil enhet som helst, och den öppnar Spotify-appen om du har laddat ner den.

En cool sak med dessa spellistor är att de inte bara visar dina bästa låtar utan också de mest populära låtarna och artisterna under det året.

Om du letar efter fler funktioner som liknar Spotify Wrapped, finns det andra fantastiska Spotify-appar som kan ge dig insikter i dina lyssningsvanor.

Hur du sparar dina Spotify-inslagna spellistor

Om du vill spara dessa spellistor i ditt nuvarande bibliotek utan att behöva öppna länkarna igen, tryck på knappen Lägg till för att spara den här spellistan i ditt bibliotek.

Se bara till att spara dem i stigande ordning från äldsta till nyaste för att hålla dem i kronologisk ordning. Du kan också dela dina Spotify-spellistor med vänner.

Kom ihåg ditt förflutna genom dina gamla Spotify-spellistor

Även om det kan vara roligt att jamma till låtar du brukade älska, väcker musik också minnen. Genom att spara dessa spellistor kan du ha en tidskapsel på din Spotify-profil. Det är roligt att komma ihåg vad vi gjorde eller var vi var när vi lyssnade på våra favoritlåtar det året.

Genom att veta hur du ser dina gamla Spotify Wrapped-spellistor kan du gräva upp den här tidskapseln när som helst. Förhoppningsvis fortsätter Spotify att skapa dessa spellistor så att om 10 år kan du lyssna på det du lyssnar på just nu.