Så här uppdaterar du din DualSense-kontroller trådlöst

Förr i tiden, när Sony släppte en ny kontrolleruppdatering, var du tvungen att ansluta din DualSense-kontroll till din PlayStation 5 med en USB-C-kabel för att installera den. Nu behöver du inte längre lämna bekvämligheten i din stol för att göra det. Det stämmer, du kan uppdatera din PS5-kontroller trådlöst, och vi kommer att visa dig hur du gör det.

1. Uppdatera din PS5

För att kunna uppdatera din handkontroll trådlöst måste du se till att din PS5 kör den senaste firmwareuppdateringen. Så om du inte har gjort det på sistone, se till att uppdatera din PS5. Uppdateringar är också viktiga eftersom de också kan introducera saker som nya funktioner, buggfixar, prestandaförbättringar och säkerhetsuppgraderingar.

2. Gå till skärmen Controller Settings

När du väl har uppdaterat din PS5 och den hämtar den senaste kontrolleruppdateringen från Sonys servrar bör du kunna uppdatera din kontroller direkt från hemskärmen när du startar upp din konsol. När uppmaningen kommer upp är allt du behöver göra att välja Uppdatera nu.

Om någon annan använder din konsol, eller om du inte var uppmärksam, kan alternativet Meddela efter 24 timmar ha valts. Om så är fallet, och du vill uppdatera din kontroller direkt, kan du gå till kontrollerinställningarna för att uppdatera kontrollern.

För att göra det, tryck på PS-knappen för att ta fram kontrollcentret och välj Tillbehör.

I popup-fönstret väljer du den DualSense-kontroller du vill uppdatera och väljer sedan Controller Settings i menyn som visas till vänster.

Alternativt kan du komma till skärmen för kontrollinställningar genom att gå till Inställningar > Tillbehör > Styrenhet (Allmänt).

3. Starta den trådlösa uppdateringen

I Controller Settings, navigera till alternativet DualSense Wireless Controller Device Software och se till att det står Uppdatering tillgänglig till höger. Om den gör det, välj den.

För att utlösa den trådlösa uppdateringen, välj bara Uppdatera. Eftersom detta inte är en fullständig uppdatering av systemprogramvaran tar processen bara några sekunder att slutföra. Om du upptäcker att uppdateringsalternativet är nedtonat, anslut din PS5-kontroller till konsolen med en USB-C-kabel och uppdatera den på det gamla sättet. Nästa gång kommer din handkontroll att kunna uppdatera trådlöst.

Vi rekommenderar att du installerar PS5-kontrolleruppdateringar så fort de är tillgängliga eller när du upplever problem med din DualSense (det är faktiskt ett av sätten att fixa PS5-kontrollerdrift).

Att uppdatera din DualSense-kontroller har aldrig varit enklare

Det kan vara irriterande att behöva sitta bekvämt på din stol, starta upp din PS5 och sedan behöva resa dig upp igen för att koppla in din handkontroll bara för att du har blivit meddelad om en uppdatering. Att trådlöst uppdatera din kontroller är extremt bekvämt och kan gynna den på många sätt. Nu vet du hur du gör.