Så här subtraherar du i Google Sheets

Webbläsare blir mer och mer kraftfulla och ger det perfekta ramverket för webbappar att blomstra. Dessa webbappar är i grunden applikationer som du kan använda, utan att någonsin behöva ladda ner något på din PC, vilket sparar lagringsutrymme på hårddisken, integriteten hos dina register och mer.

Ett perfekt exempel på en vanlig webbapp är Google Sheets, en komponent i Google Drive Suite och ett utmärkt alternativ till Microsoft Excel, ett väletablerat verktyg som annars skulle kosta dig en hel del. Tja, Google Sheets är designat för att vara lika effektivt som Microsoft Excel, eller åtminstone lyckas det omfatta alla grundläggande verktyg som Excel har.

Faktum är att båda produkterna delar en mycket vanlig UI-design, och till och med ett liknande färgmotiv, även om Google Spreadsheets vill markera sig som ett mycket enklare verktyg.

Eftersom vi pratar om kalkylblad bör vi också prata om vad du kan göra med sådana verktyg.

Till sin kärna hjälper sådana verktyg till att knyta tal, vare sig det är addition, subtraktion, multiplikation, division eller ännu mer komplexa matematiska ekvationer.

I artikeln idag kommer vi att visa dig exakt hur du kan gå vidare och använda Google Sheets för att subtrahera siffror på ett snabbt och effektivt sätt så att stora datatabeller inte utgör några problem för ditt arbetsflöde.

Hur man subtraherar i Google Sheets

Förbered två kolumner, fyll i dem med olika numeriska värden
För syftet med denna handledning, låt värdena i den första kolumnen vara större än de i den andra kolumnen

Välj cellen där du vill att resultaten ska visas efter subtraktion
Börja skriva in ”=” i samma cell
Markera den första cellen i den första kolumnen
Skriv in symbolen ”–”.
Välj motsvarande cell från den andra kolumnen
tryck enter
När du har tryckt på Enter kommer resultatet automatiskt att placeras i cellen där du skrev ner formeln

Subtrahera flera värden på en gång?

När du har utfört stegen ovan, undrar du förmodligen om du måste göra detta en efter en för varje rad, ända till botten. Svaret är nej.

Allt du behöver göra för att visa subtraktionsresultaten för alla andra rader är att helt enkelt välja att dra den första cellen som innehåller ett resultat i det nedre högra hörnet, och de kommer sedan att fyllas med rätt värden.

Varför är det så effektivt att subtrahera i Google Sheets?

Eftersom data i varje cell uppdateras automatiskt, kommer subtraktionsresultaten i kolumn D att justeras varje gång du ändrar värdena i antingen kolumn B eller C.

Mer så, cellerna som innehåller subtraktionsformlerna kan flyttas till en annan rad eller kolumn utan att du behöver oroa dig för att resultatet ska ändras.

Detta beror på att oavsett var du placerar formelcellen så hänvisar den fortfarande till de ursprungliga B- och C-cellerna.

Hur visar jag formler i Google Sheets?

Om du redan har ett kalkylblad med alla subtraktioner och tillägg som gjorts för dig, men du är nyfiken på vad den exakta formeln är, finns det två sätt att upptäcka dem:

Metod 1

Klicka på cellen som innehåller en formel som du vill analysera
Titta på Fx-fältet som visas på bilden nedan:

Metod 2

Dubbelklicka helt enkelt på respektive cell så visas formeln som redigerbar.

Observera att dessa två metoder är bra för att visa alla typer av formler, inte bara subtraktioner, så kom ihåg hur du använder dem, eftersom du förmodligen kommer att behöva dem ofta.

Subtrahera i Google Sheets: Avslutande tankar

Återigen har Google lyckats leverera ett mycket stabilt verktyg för både individer och företag, och de gjorde allt utan att be om någon form av betalning.

Google Kalkylark är pålitligt, funktionsrikt, alltid tillgängligt från alla webbläsare och du behöver inte ens ett Google-konto för att använda det

Sammantaget är det inte så svårt att använda formler i Google Sheets, och vi hoppas att den här artikeln gjorde det ännu tydligare för dig.