Så här ställer du in 4K-spel på din Xbox Series X

Att få ut det mesta av grafiken i din konsolspeluppsättning kan förbättra din upplevelse dubbelt. Med Xbox Series X kan du garantera att du kan nå inbyggt 4K-spel med bara några få steg. Men hur aktiverar du inbyggt 4K Xbox-spel? Låt oss ta reda på.

Så här kontrollerar du om du kan aktivera 4K-spel på din Xbox Series X

För att kunna spela med inbyggda 4K-bilder på Xbox Series X måste din installation uppfylla några specifikationer. Med andra ord behöver du 4K-kompatibla enheter för att aktivera funktionen på din Xbox. Specifikt måste din Xbox-installation inkludera följande:

  • En Xbox Series X-konsol.
  • En TV som stöder HDMI 2.1.
  • En HDMI 2.1-kabel som ansluter din konsol till din TV.

Lyckligtvis är standard HDMI-kabeln som följer med din Series X HDMI 2.1, men om du har behövt byta ut din kabel måste du se till att du ersätter den med en annan HDMI 2.1-kabel för att garantera 4K-spel. Om du vill kontrollera om din inställning är korrekt kan du använda din Xbox Series X för att göra det genom att följa dessa steg:

  • Tryck på Xbox-knappen för att öppna guidemenyn på din Xbox Series X.
  • Markera Profil och system och välj Inställningar.

  • Under Allmänt väljer du TV- och visningsalternativ.

Från 4K TV-detaljer kommer din Xbox att lista alla nödvändiga krav som din installation uppfyller när det gäller 4K-kompatibilitet. Härifrån kan du se om din inställning är kapabel till inbyggt 4K-spel.

Tyvärr, om du äger en Xbox Series S, kommer du inte att kunna nå inbyggt 4K oavsett din inställning. Alternativt kan du använda en av de bästa funktionerna i Xbox Series S, uppskalad grafik och emulera 4K-spel, men det kommer inte att vara inbyggt.

Så här aktiverar du 4K-spel på din Xbox Series X

Irriterande nog är 4K ibland inte automatiskt aktiverat på din Xbox Series X, även om din installation uppfyller alla krav. Detta gäller särskilt om du just har ändrat din inställning på något sätt för att uppfylla specifikationerna för 4K-spel.

Och eftersom 4K-spel är en av de första sakerna som Xbox Series X-spelare bör dra nytta av, är att se till att du har aktiverat 4K ett enkelt men viktigt steg för att förbättra din Xbox-spelupplevelse. Följ dessa steg för att aktivera 4K-spel på din Xbox Series X:

  • Tryck på Xbox-knappen på din handkontroll för att öppna guidemenyn på din Xbox Series X.
  • Markera alternativen under Profil & system och välj Inställningar.
  • Under Allmänt väljer du TV- och visningsalternativ.
  • Se till att upplösningen är inställd på 4K UHD.

Och med din Xbox Series X-upplösning manuellt inställd på 4K UHD, har du garanterat att grafiken för din konsol kommer att köras på inbyggt 4K. Om du vill driva båten ännu längre kan du också välja Refresh rate och ställa in den på 120Hz. På så sätt utnyttjar du din Xboxs grafik till max, bara så länge din installation stöder det.

Spel med inbyggda 4K-bilder på din Xbox Series X

Med din spelinställning och Xbox Series X optimerad för inbyggt 4K-spel, och med funktionen manuellt aktiverad, bör du se en enorm visuell förbättring av de spel som du spelar som stöds.

Och med konsoler som Xbox Series S som fortfarande inte kan nå inhemska 4K-bilder, är att optimera din installation på ett sådant sätt en utmärkande funktion hos kraftpaketkonsolerna i Xbox Series X-generationen. Så oavsett om du vill få ut det mesta av din Xbox eller de spel du vill spela, kommer 4K att hjälpa till att höja din konsolupplevelse.