Så här länkar du ditt Riot- och Xbox Game Pass-konto

Spread the love

Två tungviktare i spelindustrin, Xbox och Riot Games tillkännagav sitt samarbete redan i juni 2022. Resultatet av detta nya partnerskap är tillägget av Riots titlar till Xbox Game Pass den 12 december. Ja, du kan nu få tillgång till spel som Valorant, League of Legends, Teamfight Tactics och mer från Xbox-appen på din Windows-dator. Det bästa med Xbox-Riot-samarbetet måste dock vara de vansinniga belöningarna du kan låsa upp i Valorant och League of Legends. Så om du letar efter en steg-för-steg handledning om hur du kan länka ditt Riot-konto till ditt Xbox-konto för att komma åt Game Pass-belöningarna, har du kommit till rätt ställe. Utan ytterligare förseningar, låt oss dyka in!

Processen att ansluta ditt Riot-konto till Xbox är en enkel 3-stegsprocess. Du behöver helt enkelt logga in på respektive konto i en webbläsare och autentisera parningsprocessen. Så här fungerar det:

1. Först måste du navigera till ”Xbox Social inloggning” webbsida länkad här. Du måste logga in på ditt Microsoft-konto på nämnda sida.

2. Välj sedan Microsoft (Xbox)-kontot som du just loggat in på.

Obs! Det här steget verkar överflödigt och kanske inte visas för alla användare. Det kommer definitivt att visas för användare som redan är inloggade på sitt Xbox-konto i webbläsaren.

  Så här ser du dina favoritartiklar på Roblox

3. Nu måste du ge Riot Games tillåtelse att komma åt din Xbox-kontoinformation för att länka de två kontona. Klicka på ”Ja”-knappen för att autentisera anslutningen.

4. Därefter kommer du att bli ombedd att logga in på ditt Riot Games-konto. Ange dina inloggningsuppgifter och fortsätt till nästa steg.

5. Och det är det! Du har lyckats länka dina Xbox- och Riot-konton. Du kommer att se ett bekräftelsemeddelande på skärmen. Klicka på ”OK”-knappen för att gå till sidan med Riot-kontoinställningar.

5. På sidan med Riot-kontoinställningar kan du bekräfta att de två kontona är länkade under avsnittet ”Anslutna konton”.

Lås upp Valorant Agents, LOL Champions med Xbox Game Pass

Nu kanske du tror att du framgångsrikt har länkat dina Riot- och Xbox-konton, så du borde redan se effekterna i spelet. Nåväl, så är inte fallet. Det var åtminstone inte för mig. Jag öppnade Valorant efter att ha länkat mina konton och hade inte alla agenter upplåsta. Jag startade om spelet ett par udda gånger. Jag var dock tvungen att hoppa igenom ett par extra ringar för att se fördelarna med min Xbox Game Pass-prenumeration i Valorant. Så följ stegen nedan:

1. Öppna Xbox-appen och du kommer att se Valorant (eller något annat Riot-spel som du har installerat) popup i den vänstra sidofältet. Spelet visade att det hade en uppdatering på gång. Klicka på ikonen ”Uppdatera”.

Obs! Att klicka på uppdateringsikonen gjorde inget speciellt för mig. Istället kraschade min Xbox-app ett par gånger under processen. Jag öppnade sedan Xbox-appen igen.

2. När jag öppnade appen igen var alternativet att uppdatera spelet borta, och jag kunde öppna Valorant från Xbox-appen. Så jag klickade på ”Spela”-knappen.

  Hur man använder Lambda-funktioner i Python [With Examples]

3. Valorant öppnade upp som vanligt, men den här gången möttes jag av det upplåsta meddelandet ”Xbox Game Pass Benefits” i spelet. Nu kan jag bekräfta att länkprocessen för mitt Riot- och Xbox-konto fungerade.

Obs: På en officiell supportsida säger Riot att upplåsningsprocessen kan ta upp till 24 timmar i vissa fall. Du kommer att se ett meddelande i spelet när belöningsprogrammet och dess fördelar är tillgängliga för dig.

4. Som visas på skärmdumparna har Valorant-agenter som Astra, Reyna, Yoru och fler nu ”låsts upp med Rewards-programmet” åt mig. De bär alla belöningsprogrammets indikator. Dessutom, som utlovat, har jag fått gratis Pocket Sage gun kompis-belöning. Du kan kolla in en lista över alla fördelar och belöningar med Riot-Xbox-kontolänkpartnerskapet.

Anmärkning: Enligt a tweet från Riots Joe Hixson, kom ihåg att belöningar som låsts upp med Xbox Game Pass kommer att återkallas om du avslutar ditt medlemskap. Men det betyder inte att du kommer att förlora alla dina framsteg. ”Allt som tjänas in från spelet kommer att förbli olåst senare om du låter ditt abonnemang löpa ut,” sa Hixson.

Alla kan inte lägga ner samma tid på att mala ett spel och låsa upp alla karaktärer. Så Riot Games och Xbox-samarbetet är ett utmärkt sätt att hoppa över grinden och få tillgång till alla karaktärer på en gång. Och inte bara de befintliga karaktärerna, utan Riot har lovat att alla Xbox Game Pass-prenumeranter också kommer att kunna spela med nya agenter i Valorant och nya mästare i League of Legends på releasedagen. Det är en fantastisk förmån att ha för att spendera pengar på Microsofts speltjänst. Du kan läsa hela listan över fördelar på Xbox:s hemsida länkade här.

  Hur man låser upp skrivskyddade PowerPoint-presentationer

Dessutom, från och med den 12 december 2022 och fram till den 1 januari 2023, kan du tjäna ytterligare tidsbegränsade belöningar genom att länka en Xbox-profil till ett Riot-konto som anges nedan:

  • VALORANT (PC): Pocket Sage Buddy
  • League of Legends (PC): Masterwork Chest and Key
  • Teamfight Tactics (PC och mobil): Little Legend Rare Egg
  • LoL Wild Rift (Mobil): Random Emote Chest
  • Legends of Runeterra (PC och mobil): Prismatic Chest

Lås upp förmåner genom att länka Valorant, LoL-konto till Xbox

Så ja, det är så du kan länka dina Valorant- eller LoL Riot-konton till ditt Xbox-konto för att låsa upp de fantastiska fördelarna. Inte bara det, du får ytterligare belöningar när du lyckas koppla ihop de två kontona, vilket är en körsbär på toppen för vanliga spelare. Nu är jag någon som spelar Valorant då och då och inte kunde låsa upp alla agenter, men tack vare Xbox Game Pass är det nu möjligt. Tja, det är fantastiskt. Är du i samma båt som jag, sugen på att testa några nya Valorant-agenter eller League of Legends-mästare? Låt oss veta i kommentarsfältet nedan.