Så här installerar du Android 14 Developer Preview på din Pixel-telefon

Android 14 har nu rullats ut i form av en utvecklare förhandsvisning för Pixel-användare över hela världen. Även om utgåvan endast kommer med några användarinriktade ändringar, förstår vi om du fortfarande vill installera den senaste Android-versionen. Du kommer att bli glad över att veta att du inte behöver hoppa mellan ramarna för att installera Android 14. För att göra saker ännu enklare har vi sammanställt en steg-för-steg-guide om hur du installerar Android 14-utvecklarförhandsvisningen på dina Pixel-enheter. Så utan vidare, låt oss dyka in.

Installera Android 14 på Pixel Phone (2023)

Även om processen att installera den senaste Android 14-utvecklarförhandsvisningen är enkel, har den vissa krav som du måste uppfylla. Använd tabellen nedan för att bläddra igenom dem alla och mer.

Android 14-kompatibla Pixel-enheter

Den första Android 14-utvecklarförhandsvisningen är bara tillgänglig för Google Pixel-enheter just nu. Som sådan måste du se till att du har en telefon som stöds för att testa den nya uppdateringen. För närvarande är Android 14 endast tillgängligt för följande enheter:

  • Pixel 7 och 7 Pro
  • Pixel 6 och 6 Pro
  • Pixel 6a
  • Pixel 5 och 5a
  • Pixel 4a (5G)

Som du märker är standard Pixel 4a inte kvalificerad och kommer inte att få Android 14-uppdateringen. Dessutom har Pixel 4-serien nått sitt slutskede och kommer inte att få en uppdatering i år.

Förutsättningar för att installera Android 14 Developer Preview

Förutom att ha en kompatibel enhet, finns det andra specifika krav du måste uppfylla innan du påbörjar processen. Se till att bocka av dessa på din lista innan du börjar.

1. USB-drivrutiner

Processen att flasha den senaste Android-versionen är enkel. Det kräver dock en anslutning till din PC. För att säkerställa en stadig anslutning måste du ha rätt USB-drivrutiner för att installera konstruktionen.

För att göra saker enklare för oss alla har Google redan listat alla senaste USB-drivrutinerna. Du kan lära dig hur du installerar dem utan problem. För de som inte kan hitta sina drivrutiner, fortsätt och skaffa Google USB-drivrutin och installera den. Om du är macOS-användare kan du dock hoppa över det här steget.

2. USB-felsökning

Anslutningen från din enhet till den bärbara datorn kräver dock mer än bara USB-drivrutinerna. För att säkerställa att Android 14 installeras på din Pixel-enhet utan att misslyckas, måste du aktivera USB-felsökning och låsa upp dess starthanterare. För att göra det, kolla in vår guide om hur du installerar ADB och följ felsökningsstegen under ”Konfigurera din Android-enhet.” Du hittar alternativet att låsa upp din bootloader precis bredvid USB Debugging-växeln.

3. Google Chrome

Eftersom vi inte går den komplicerade ADB-vägen kommer vi att använda Googles Android Flash-verktyg för att utföra Android 14-installationen. Även om detta är den enklaste metoden, fungerar den också bäst när den är ihopkopplad med företagets officiella Google Chrome-webbläsare (Fri). Ladda ner och installera webbläsaren för att undvika komplikationer med popup-fönster och fel.

4. En stabil Internetanslutning

Du kanske har märkt att jag inte nämnde att vi behöver ladda ner den senaste Android 14-versionen. Detta beror på att Google Androids flashverktyg kommer att göra nedladdnings- och installationsdelen åt oss. Själva bygget är dock uppemot 2,5 GB och kräver en stadig internetanslutning för att ladda ner. Se till att du har en pålitlig anslutning innan vi börjar.

Hur man installerar Android 14 Developer Preview

Nu när vi är helt förberedda, låt oss lära oss hur du installerar den senaste Android 14-utvecklarförhandsvisningen på vår Pixel-enhet. Se till att du redan har anslutit telefonen till din bärbara dator med en USB-C-kabel. Följ sedan stegen nedan för att fortsätta:

1. Gå över till Google Android Flashing Tool (besök) för att påbörja processen.

2. Klicka på ”Tillåt ADB-åtkomst”-prompten som kommer upp så snart du öppnar webbplatsen.

3. Från popup-menyn klickar du på nedåtpilen för att välja din enhet.

4. Om det är första gången du ansluter din Pixel-telefon till den bärbara datorn måste du godkänna anslutningen från din mobil. Tryck bara på ”Tillåt” och för god åtgärd, kolla alternativet ”Tillåt alltid” för nästa gång.

5. När du har godkänt anslutningen visas din kompatibla Pixel-enhet omedelbart i menyn. Klicka på ”Lägg till enhet” och du kommer att kunna välja den.

6. En webbläsar-popup kommer nu att dyka upp som ber dig att välja den enhet som du vill installera Android 14 på. Välj din Pixel-enhet och klicka på knappen ”Anslut”.

Obs! Du kan bli ombedd av webbläsaren att välja din enhet på nytt när som helst i processen. Följ steget ovan för att göra det. Men om du inte ser din telefon igen, koppla bort den från den bärbara datorn och anslut den igen för att få den att dyka upp igen. Som nämnts ovan, se till att du har rätt USB-drivrutiner.

7. Du kommer nu att se listan över tillgängliga versioner för din Pixel-telefon. Vi kommer att välja Developer Preview 1 under Android 14. Klicka bara för att välja den.

8. Android 14-bygget är nu redo att installeras på din enhet. Utan att ändra något, klicka på knappen ”Installera bygg” för att börja.

9. Innan den slutliga processen börjar kommer du att mötas av en varning för att du ska veta vad du installerar. Läs igenom popup-fönstret som visas och klicka på ”Bekräfta” för att fortsätta.

10. Acceptera licensvillkoren som visas genom att klicka på knappen ”Jag accepterar”.

11. Installationsprocessen kommer nu att börja på allvar utan att du behöver göra något. Det är viktigt att du inte kopplar ur enheten eller rör vid dess skärm för tillfället.

12. Nu är det dags att låsa upp starthanteraren så att Android Flash Tool kan installera builden. Klicka på ”Start”-knappen.

13. Processen för att ladda ner Android 14 börjar nu. Som du kan se gör flashverktyget allt detta automatiskt.

14. När Android 14 DP1 har laddats ner kommer nu att flasha byggnaden på din enhet. Du kanske ser din Pixel-enhet gå igenom olika skärmar och alternativ. Som nämnts tidigare, rör inte någonting för tillfället.

15. Det sista alternativet kommer att be dig låsa starthanteraren för att slutföra blinkningsprocessen. Klicka på ”Klar”-knappen för att göra det.

16. Och det är det! Android 14 har installerats på din enhet, och du kommer att se samma sak på din skärm! Du kan nu koppla bort telefonen från din bärbara dator och börja konfigurera den.

Hur man Flash Android 14 DP bygger manuellt

Om du stöter på fel i processen ovan eller vill hålla fast vid ADB-metoden kan du göra det. Men för användare som är nya i allt detta avråder vi strängt från det och rekommenderar att du håller dig till processen ovan. För den som vill fortsätta, fortsätt läsa.

Även om vi inte kommer att beskriva hela processen här, kommer vi att ge dig ett försprång på det. Börja med att ladda ner och extrahera Google SDK Platform Tools till din dator. Du behöver dessa för att kunna kommunicera med den mobila enheten. På tal om din telefon, se till att du har rätt USB-drivrutiner som vi har beskrivit ovan. Slutligen behöver du Android 14-förhandsversionen för att blinka och installera uppdateringen på din telefon. Du måste ladda ner detta manuellt här och du kan göra det genom att gå vidare till tjänstemannen Ladda ner Android 14 sida.

Som nämnts ovan, var försiktig med hur du går tillväga i den här processen eftersom ett felsteg kan innebära att du murar din enhet. Om Android Flash Tool vägrar att fungera eller om du vet vad du gör, fortsätt med en manuell installation. Du har blivit varnad.

Ha kul med den senaste Android 14 Preview

Vi hoppas att guiden ovan gör det enkelt för dig att installera den senaste Android 14-uppdateringen på din enhet. Även om den senaste versionen egentligen inte har så många användarvända ändringar, är den fortfarande rolig att använda, och nya funktioner som klonade appar och mer har redan upptäckts. Om du stöter på några problem, se till att ställa dina frågor i kommentarerna nedan.