Så här inaktiverar du gruppering av aktivitetsfältikoner i Windows 11

Spread the love

Microsoft introducerade först ikongruppering på Windows aktivitetsfält i Windows 10. Vissa användare ogillar den här funktionen och vill ändra sina aktivitetsfält så att de beter sig som det gamla fliksystemet.

Vad händer om du gillar ikonerna, men inte gillar hur de grupperar sig? Låt oss ta en titt på hur du inaktiverar gruppering av aktivitetsfältikoner i Windows 11.

Vad är gruppering av aktivitetsfältikoner?

Ikongruppering är när Windows 11 kombinerar flera fönster i ett enda program tillsammans. Om du till exempel har flera File Explorer-fönster öppna visas som en File Explorer-ikon med flera flikar bakom.

  Hur man ändrar ljusstyrka i Windows 11

Detta resulterar i en renare och mindre rörig aktivitetsfält, men en som ger dig betydligt mindre information. Vissa användare återställer de gamla etiketterna i aktivitetsfältet på Windows, men det tar upp mer utrymme på aktivitetsfältet än vad ikonerna gör.

Så här inaktiverar du gruppering av aktivitetsfältikoner

Det snabbaste sättet att inaktivera denna funktion är att använda ett program som heter Windhawk. Windhawk har ett antal modifieringar av livskvalitet för Windows 11.

För att börja, gå över till Windhawks webbplats och ladda ner programmet. Installera det och kör det efteråt.

Klicka på knappen Utforska och sök efter Inaktivera gruppering i aktivitetsfältet. Gå in i Detaljer och tryck på knappen Installera. Efter några sekunder kommer det att aktiveras, men du kan behöva starta om Windows File Explorer eller ditt övergripande system för att se skillnaden.

  Zoom låter webbplatser börja filma dig utan ditt samtycke, även på Windows

Du kan också ändra hur ändringen fungerar genom att klicka på Detaljer och sedan på Inställningar. Du kan aktivera eller inaktivera funktioner som att hålla ihop ikonerna eller att separera de fästa apparna från resten av de öppna fönstren.

Utforska andra aktivitetsfältsmods på Windhawk

Windhawk har en rad andra modifieringar för olika aspekter av Windows 11. Om du bara söker i aktivitetsfältet i Windhawk, kommer du att se några andra alternativ.

Eftersom du redan ändrar aktivitetsfältet kan det inte skada att titta på dessa. Funktioner som vanligtvis inte stöds av Windows, till exempel mittklicka för att stänga ett aktivitetsfältsfönster, finns här och är lika enkla att installera som ovan.

Uppnå enastående flexibilitet i aktivitetsfältet med Windhawk

När det gäller att justera aktivitetsfältet kan standardalternativen för Windows ibland saknas. Även om många ändringar på Windhawk kan vara stora förändringar, är de flesta som relaterar till aktivitetsfältet mindre eller subtila ändringar. Oavsett vilket kan dessa små ändringar förbättra användarupplevelsen avsevärt.

  Så här återställer du Windows Update-komponenter på Windows 10

FAQ

F: Kan jag flytta aktivitetsfältets ikoner i Windows 11?

Ja, du kan flytta aktivitetsfältets ikoner till vänster på din Windows 11 PC genom att gå till Inställningar > Anpassning > Aktivitetsfältet > Aktivitetsfältets beteenden och välja Vänster från rullgardinsmenyn för Aktivitetsfältjustering. Aktivitetsfältet har nu flyttats till vänster.

F: Hur anpassar jag mitt aktivitetsfält i Windows 11?

Du kan anpassa aktivitetsfältet i Windows 11 genom att högerklicka på aktivitetsfältet, välja inställningar för aktivitetsfältet och justera olika alternativ som visas på skärmen. Dessa alternativ låter dig ändra aktivitetsfältets funktionalitet och utseende.

F: Hur fixar jag mitt aktivitetsfält i Windows 11?

Du kan lösa problem med aktivitetsfältet i Windows 11 genom att starta om Windows Explorer-processen. Du kan göra det genom att öppna Aktivitetshanteraren, högerklicka på ”Windows Explorer” och välja ”Starta om.”