Så här håller du dig säker

Viktiga takeaways

  • Amazon-bedrägerisamtal involverar bedragare som låtsas vara från Amazon för att få tillgång till dina Amazon- eller bankkonton.
  • Bedragare kan göra anspråk på ett förlorat paket eller dyra inköp för att lura dig att ge dem dina konto- eller bankuppgifter.
  • Var försiktig med alla som ber om personlig information via telefon, lägg på och kontakta Amazon direkt för att bekräfta om samtalet var legitimt.

Bedragare älskar att utge sig för att vara stora, välkända företag, och Amazon är inget undantag. Du kan få ett samtal från någon som påstår sig vara från Amazon, och de kan göra några skrämmande påståenden om ditt konto. Så vad är Amazon-bedrägerisamtal och hur identifierar du dem?

Vad är Amazon Scam Calls?

Ett Amazon-bedrägerisamtal är när en bedragare som inte är från Amazon ringer dig och hävdar att de arbetar för företaget. Det finns många olika typer av Amazon-bedrägerisamtal, men de vill vanligtvis få tillgång till antingen ditt Amazon-konto eller ditt bankkonto.

Bedragaren får tag i din information på ett av två sätt. Antingen ger du detaljerna själv, eller så övertygar bedragaren dig att installera en app för fjärråtkomst och de kommer åt dina konton via din egen dator.

När bedragaren har tillgång till endera (eller ibland båda) av dessa konton, kan de göra stora inköp med dina pengar. Som sådan är det mycket viktigt att lära sig hur ett Amazon-bedrägerisamtal låter och hur man undviker det.

Hur presenterar sig ett Amazon-bluffsamtal?

Amazon-bedrägerisamtal kan förekomma på olika sätt. Här är de vanligaste metoderna som bedragare använder.

1. Anspråk på att en Amazon-leverans har gått förlorad

Bedragaren kan hävda att ett paket som du beställt från Amazon försvann med posten. Det finns redan ett system på plats för att hantera om din Amazon-beställning aldrig kommer fram, men bedragaren kommer att föreslå sin egen lösning.

De kan antingen be om dina Amazon-kontouppgifter för att ”spåra paketet”, eller så kan de be om dina bankuppgifter så att de kan ”behandla en återbetalning” för det förlorade föremålet.

2. Anspråk på att en hackare har gjort dyra köp på ditt konto

Ett Amazon-bedrägerisamtal kan hävda att en hacker har brutit mot ditt Amazon-konto och spenderat dina pengar på varor. De kommer vanligtvis att nämna ett dyrt föremål, som en iPhone.

Självklart är dina konton säkra och ingen har beställt något på ditt konto. Bedrägeriet är beroende av att du får panik och går med på deras lösning. Detta kan inkludera att tillåta åtkomst till ditt Amazon-konto för att avbryta beställningen, eller att få dina bankkontouppgifter så att de kan ”återbetala” pengarna.

I vissa rapporterade fall kommer bedragaren att be dig installera ett fjärråtkomstverktyg så att ”bedrägerispecialisten” kan avbryta beställningen på din sida. Om du gör detta kan bedragaren sedan komma åt dina andra konton via din PC och göra oönskade köp.

3. Påstå att något är fel med ditt konto

Ibland kommer bedragaren att hävda att något är fel med ditt Amazon-konto. De kommer sedan att be om dina uppgifter för att hjälpa till att lösa det.

I vissa fall hävdar bedragaren att de behöver uppdatera din personliga information. Andra gånger kommer de att hävda att en hackare försökte komma in på ditt konto, så de måste göra en säkerhetskontroll för att säkerställa att du är den legitima kontoägaren.

Oavsett vilken metod som används kommer bedragaren sedan att be dig om din personliga information, såsom din inloggningsinformation, dina bankuppgifter och din adress.

4. Att hävda din Amazon Prime-prenumeration kommer att öka i pris

I denna bluff ringer en bedragare dig och hävdar att ditt Amazon Prime-abonnemang är på väg att gå upp i pris. De kommer vanligtvis att citera en drastisk prishöjning i hopp om att du kommer att be om att säga upp ditt abonnemang.

Om du gör det kommer bedragaren sedan att ”vägleda” dig genom processen att avbryta ditt Amazon Prime-abonnemang. Detta innebär att du antingen ber om dina kontouppgifter så att de kan avbryta det eller ber dig ladda ner en app för fjärråtkomst så att de kan göra det åt dig.

Hur man identifierar ett riktigt Amazon-samtal

Dessa bedrägerier kan låta läskiga, men vissa kontrollampar kommer att tipsa dig om någon är från Amazon eller inte.

Lita aldrig blint på en bedragares påståenden

Om någon pratar med dig om en Amazon-beställning som de hävdar att du har lagt, men du inte förväntar dig en beställning från Amazon, är det en död giveaway att du pratar med en bedragare. Anta inte att du helt enkelt har glömt en beställning som du redan har lagt; lägg bara på luren och ignorera den.

Amazon kommer aldrig att be om känslig information

Amazon behöver inte be dig om ditt kontolösenord. Ditt lösenord tillhandahålls för att du ska kunna komma åt ditt konto; Amazon behöver inte ditt lösenord för att komma åt din data eller uppdatera något på ditt konto.

På samma sätt kommer Amazon aldrig att be dig om dina bankuppgifter. Om du köper saker på Amazon är dina betalningsuppgifter redan inloggade på ditt konto. Om Amazon vill återbetala något till dig kommer de vanligtvis att skicka tillbaka betalningen via metoden du angav dem.

Som sådan, om någon på ett samtal ber dig om ditt Amazon-kontolösenord eller dina bankuppgifter, är det definitivt en bluff. Ge dem ingen information och lägg på direkt.

Om du är tveksam, lägg på och kolla med Amazon

Bedragare är experter på att få människor i panik. De kommer att använda rädslataktik för att få dig att tänka irrationellt och göra saker som du normalt inte skulle göra.

Om du har identifierat de kontrollanta tecknen du är i telefon med en bedragare, men du är rädd för att lägga på (i fall de är legitima), gör det ändå. Besök sedan Amazon Support och prata med en professionell där. Förklara vad samtalet handlade om och vad som sades.

Om samtalet var legitimt kan supportagenten identifiera problemet och hjälpa dig genom stegen. Om det inte var det, borde agenten försäkra dig om att det var en bluff och lugna dig.

Med dessa tips är du nu mer än redo för alla Amazon-bedrägerisamtal. Håll koll, ge inte bort personlig information, och du bör klara dig bra mot bedragare.