Så här gör du anspråk på din artistsida på Apple Music

Spread the love

Ett av de sista stegen i att släppa musik som ny artist är att göra anspråk på dina artistprofiler på stora streamingplattformar som Apple Music. Detta gör att du kan anpassa och polera din artistprofil samt se och hantera en mängd olika funktioner.

För att undvika slumpmässigt genererade profilbilder och frånvaro av information som dina fans kanske vill ha, gör anspråk på din Apple Music-artistsida så snart som möjligt.

Hur du hämtar din musik på Apple Music

Du kanske undrar hur exakt du laddar upp låtar till Apple Music som artist i första hand. Svaret är att släppa din musik via ett distributionsbolag. Det finns en uppsjö av distributionsföretag som erbjuder distinkta funktioner och prismodeller som du vill titta närmare på innan du släpper din musik.

Vissa, som LANDR, erbjuder till och med AI-verktyg för att förbättra din musik. För ytterligare information om de bästa musikdistributionsbolagen, titta på hur du får din musik på Apple Music som artist. När du laddar upp och släpper ett spår via ditt distributionsbolag kommer det vanligtvis att dyka upp i Apple Music (och många andra plattformar) 14 eller så arbetsdagar senare.

  Hur beräknar man avkastningen på investeringen (ROI)?

Så här gör du anspråk på din Apple Music-artistsida

När du har väntat fem arbetsdagar efter dagen för din musikaliska release kan du börja processen med att göra anspråk på din Apple Music-artistsida.

För att göra det, följ dessa steg:

 • Använda sig av denna Apple Music for Artists-länk för att begära åtkomst till din artistsida. Detta kommer att uppmana en inloggningsskärm.
 • Ange ditt Apple-ID e-postadress och lösenord; om du inte har en måste du skapa en. Du kan bli tillfrågad om du litar på din webbläsare på följande skärm; välj alternativet Trust Browser för att fortsätta. Nu bör du vara på skärmen Hitta en artist.
 • Ange ditt artistnamn eller ange URL:en till iTunes eller Apple Music för ett av dina spår, album eller artistsida. Du kan hitta den här webbadressen via Apple Musics webbplats, iTunes-appen eller webbplatsen och till och med ditt distributionsbolags webbplats.
 • Du kan också klicka på de tre prickarna bredvid ditt spår, album eller artistnamn och välja Dela för att kopiera URL:en till ditt urklipp. Klistra sedan in den i sökfältet. Detta bör länka dig till rätt artistprofil och namnet kommer att visas längst upp.
 • Ange all artistinformation du har tillgänglig så att Apple Music kan verifiera att du faktiskt är artisten eller en del av deras team. Relevant information inkluderar personlig information, tillgång till dina sociala mediekonton, distributionsföretaget du använde och etikett- och hanteringsinformation om tillämpligt.
 • Tryck på Skicka längst ned till höger när du är klar för att skicka in din begäran om åtkomst.
 •   Hur man hittar någons namn gratis efter telefonnummer

  Gör anspråk på din Apple Music-artistsida på din telefon

  Ett annat sätt att göra anspråk på din Apple Music-artistsida är via Appen Apple Music for Artists på din telefon. När du har laddat ner appen och loggat in med ditt Apple-ID trycker du på knappen Begär artiståtkomst. Hitta sedan din webbadress, fyll i din information och skicka in din begäran enligt beskrivningen ovan.

  Din begäran kommer att granskas under några arbetsdagar. Om allt går som det ska har du då tillgång till alla funktioner som är tillgängliga på Apple Music for Artists.

  Anpassa din Apple Music-artistprofil

  När du har gjort anspråk på din artistprofil kan du redigera din profilbild och artistinformation och få tillgång till andra unika funktioner.

    13 verktyg för att dela stora filer online

  Dessa inkluderar:

  • Analys för din musik
  • Alternativet att ladda upp texter
  • Anpassningsbara reklamtillgångar (som videor eller milstolpar)
  • Kontohantering (hantera begäranden om kontoåtkomst för ditt team)

  Få ut det mesta av att anpassa din artistsida och använda de andra verktygen som erbjuds för att ytterligare öka, förfina och stödja din konstnärliga resa.

  Gör anspråk på din artistprofil idag

  När du har släppt din musik på Apple Music via ett distributionsbolag använder du webbplatsen eller appen Apple Music for Artists för att göra anspråk på din artistprofil. Allt du behöver är en URL till ditt verk och relevant artistinformation för att slutföra verifieringsprocessen.

  När din recension har godkänts, ändra din profilbild, artistinformation och mer, så att du kan uttrycka din konstnärliga vision och få kontakt med fans på Apple Music.