Så här förlänger du batteritiden för din trådlösa Xbox-kontroll

Spread the love

Som konsolspelare kämpar du förmodligen med den ändlösa kampen för att bevara batteritiden för dina trådlösa spelkontroller. Men om du använder en Xbox Wireless Controller kan du prova dessa snabba tips för att förlänga din handkontrolls batteritid.

1. Stäng av Controller Vibration för din Xbox Wireless Controller

En av de viktigaste tömningarna på din Xbox Wireless Controllers batteritid är dess mullrande och vibrationsfunktioner. Även om vibrationer kan förbättra din upplevelse i spelet, tar det mycket energi. Lyckligtvis kan du inaktivera vibrationer genom din Xbox One eller Xbox Series X|S-konsol och spara energi.

Genom att använda appen Xbox Accessories på din Xbox-konsol är det enkelt att stänga av vibrationer för din Xbox Wireless Controller, men stegen kan sammanfattas med följande:

  • Gå in i avsnittet Mina spel och appar på din Xbox.
  • Markera Apps och välj Xbox-tillbehör.

  • Hitta din Xbox Wireless Controller och välj Konfigurera.

  • Välj Redigera.
  • Se till att Slå på vibration är avmarkerat.

Och med Slå på vibration inte längre avmarkerat som ett alternativ för din Xbox-kontroll, bör du aldrig uppleva kontrollvibrationer från den specifika handkontrollen om du inte återaktiverar inställningen.

  A2 Managed WordPress Hosting är för den professionella bloggaren

Men om du vill inaktivera vibration för att spara energi för specifika spel, är det bäst att använda inställningarna i spelet för det aktuella spelet för att se om du kan stänga av vibration. På så sätt kan du tillgodose din spelupplevelse i individuella Xbox-titlar efter dina önskemål samtidigt som du sparar på din handkontrolls batteri.

2. Dra fördel av tillbehören till Xbox Wireless Controller

Förutom att ändra inställningarna för din Xbox Wireless Controller kan du också använda några av de officiella Xbox-tillbehören som säljs för att förbättra batteritiden för dina handkontroller.

Ett av dessa tillbehör är det officiella Xbox-uppladdningsbara batteriet och USB-kabelpaketet. Detta tillbehör ger dig cirka 30 timmars användbarhet innan det behöver laddas. Men så länge du anpassar dig till att regelbundet ladda din kontroller kan du hjälpa till att garantera din kontrollers batteritid.

Bildkredit: Xbox

Alternativt tillhandahåller Xbox ett officiellt Universal Xbox Pro-laddningsställ som gör att du kan docka valfri trådlös Xbox-kontroll, förutom Xbox Elite Series 2-kontroller, och ladda upp dem. Om du letar efter ett sätt att ladda din kontroller när den inte används, är Pro Charging Stand svaret på dina problem.

Bildkredit: Microsoft

Om något av dessa tillbehör låter som att de skulle kunna förbättra din handkontrolls batteritid, kan du hitta det officiella Xbox-uppladdningsbara batteriet och USB-kabelpaketet via den officiella Xbox-webbplatseneller så kan du köpa det officiella Universal Xbox Pro Charging Stand via Microsoft-butiken.

  8 färdiga svarsverktyg för att hjälpa produktivitet och kundservice

3. Se till att du stänger av din Xbox Wireless Controller på rätt sätt

Om att spendera pengar på extra Xbox-tillbehör inte är perfekt för dig, finns det också massor av gratis och enkla sätt att hantera hur din Xbox Wireless Controller tömmer batteriet.

Det enklaste sättet att säkerställa att din Xbox Wireless Controller inte dränerar batteritiden i onödan är genom att stänga av Xbox Controller helt när den inte används. Om du stänger av din Xbox men inte din handkontroll förblir handkontrollen aktiv.

För att förhindra att din Xbox-kontroller slösar energi, när du stänger av din Xbox-konsol, bör du också se till att du helt stänger av din Xbox Wireless Controller. Du kan göra detta på samma sätt som din konsol: håll ner Xbox-knappen i några sekunder och välj Stäng av kontroller.

Och med det kan du garantera att din kontroller inte slösar bort något av din överblivna batteritid. Även om detta kan verka som en liten metod, i kombination med metoder som att justera ljusstyrkan på Xbox-knappen på din handkontroll eller inaktivera vibrationer, kan du se en betydande skillnad i batteritid.

4. Använd en trådbunden anslutning för din trådlösa Xbox-kontroll

Tyvärr finns det inget garanterat sätt att aldrig ta slut på batteritid för din Xbox-kontroll om du litar på batteripaket. Men om du ansluter din handkontroll till din konsol via en USB-kabel behöver du aldrig oroa dig för att batteriet ska ta slut.

  Hur man avgör om din MacBook laddas

Även om detta är en mycket enkel metod, finns det fortfarande variationer i vilka USB-kablar som Xbox Wireless Controllers stöder. Så om du vill bli av med batteritiden helt och hållet och använda en trådbunden anslutning, se till att du matchar kabeln med din kontroller på följande sätt:

  • För alla trådlösa Xbox-kontroller som har dela-knappen i mitten av handkontrollen, anslut din handkontroll via en USB-C-kabel.

  • För alla Xbox One-kontroller, eller en trådlös Xbox-kontroll som inte har knappen Dela, anslut din handkontroll via en mikro-USB-kabel.

Och med din trådlösa Xbox-kontroll ansluten via en USB-kabel som stöds kan du spela så länge du vill utan rädsla för att ta slut på batteriet. Den enda verkliga nackdelen är att den begränsas av längden på din USB-kabel.

Garantera batteritiden för din trådlösa Xbox-kontroll för stressfritt spel

Även om kapplöpningen att slutföra en spelsession innan dina batterier tar slut kan vara väldigt irriterande, särskilt när Xbox fortfarande förlitar sig på engångsbatterier, finns det åtminstone många sätt att förlänga och garantera batteritiden för Xbox Wireless Controller.

Och med din trådlösa Xbox Controller redo att använda, kan du ta bort den onödiga stressen med att byta batterier när du är på språng för en smidig och strömlinjeformad spelupplevelse.