Så här fixar du Roblox-varningen för lågt minne på din iPhone

Ingenting är mer frustrerande än att stöta på problem när du spelar ditt favorit Roblox-spel. Ett sådant problem är den fruktade varningen för lågt minne som påverkar vissa iPhone-användare. Men exakt vad är detta fel och hur kan du åtgärda det? Här är allt du behöver veta.

Vad är Roblox-varningen för lågt minne?

Roblox kastar en varning för lågt minne när din iPhone tar slut på minne. När den här varningen visas ser du följande meddelande på skärmen:

Enhetens minne är lågt. Att lämna nu kommer att bevara ditt tillstånd och förhindra att Roblox kraschar. (Felkod:292)

Roblox-utvecklare rekommenderar att du lämnar spelet omedelbart när detta fel visas. Om du gör det säkerställer du att ditt tillstånd sparas och att din Roblox-avatar är i den position du väljer innan du lämnar spelet. Du kan också välja att fortsätta spela spelet, men sannolikheten är mycket stor att spelet kraschar automatiskt efter några sekunder.

Felsökning av Roblox iPhone-varning för lågt minne

Roblox-varningen för lågt minne visas vanligtvis som ett tillfälligt fel och kan enkelt åtgärdas genom att starta om spelet. Men om du stöter på det här problemet ofta kan du prova några av felsökningsstegen som vi har beskrivit nedan.

1. Kontrollera enhetskompatibilitet

Du kommer regelbundet att stöta på varningen för lågt minne på Roblox om din enhet inte är helt kompatibel med spelet. En iPhone 5s, iPad Air, iPad mini 2 eller senare krävs för att spela Roblox.

Dessutom är det värt att uppdatera din iPhone om du inte redan har gjort det för att undvika att iOS-relaterade buggar orsakar varningen för lågt minne.

2. Stäng onödiga bakgrundsappar

Ett annat sätt att fixa Roblox-varningen för lågt minne är att stänga alla onödiga appar som körs i bakgrunden. Appar som körs i bakgrunden kan ständigt använda enhetens minne, vilket lämnar förgrundsappar som Roblox med begränsat minne. Detta är särskilt vanligt på äldre iPhones, som iPhone 5s, iPhone 6 och iPhone 6 Plus, som bara har 1 GB RAM.

Så stäng alla onödiga appar som körs i bakgrunden och se om det löser Roblox-problemet med lågt minne.

3. Minska grafiken i spelet

Om det inte hjälper att stänga onödiga appar i bakgrunden kan du minska spelets grafikkvalitet för att lösa problemet med Roblox med lågt minne.

För att göra detta, öppna Roblox-spelet som orsakar problemet och tryck på Roblox-ikonen i det övre vänstra hörnet.

Byt sedan till fliken Inställningar, ändra grafikläget till manuellt och tryck på minusikonen (-) bredvid alternativet Grafikkvalitet för att sänka den visuella troheten.

Efter det, tryck på X-ikonen i det övre vänstra hörnet och starta om spelet.

Njut av ditt favorit Roblox-spel utan avbrott

Förhoppningsvis lyckades du spela några Roblox-spel utan att varningen för lågt minne visades på skärmen. Men om du fortfarande står inför det här problemet trots att du följer alla dessa felsökningssteg kan det vara dags att uppgradera din iPhone, eftersom dess RAM-minne kan vara den begränsande faktorn.