Så här fixar du Oracle virtualbox-problem i Windows 11

Microsoft har försökt driva på UWP-plattformen för Windows-appar men stationära appar är fortfarande den dominerande typen av appar i Windows 10. Appar som VLC-spelare och Spotify har både en stationär version och en UWP-version. Microsoft har inte tvingat utvecklare att välja UWP och överge stationära appar. På samma sätt, med Windows 11, är alla appar som kan köras på Windows 10, 8/8.1 och 7 kompatibla med det nya operativsystemet. Det enda undantaget hittills är Oracles VirtualBox.

Oracle VirtualBox-problem i Windows 11

Oracles VritualBox är ett populärt, gratis VM-verktyg som används flitigt. Det är kraftfullt och mycket bättre än många betalda alternativ. Tyvärr kan de flesta användare som försöker köra VirtualBox i fönster 11 inte starta en virtuell maskin. Själva appen installeras perfekt på Windows 11 men när det kommer till att ladda och köra en virtuell maskin startar inte maskinen.

1. Inaktivera Hyper-V på Windows 11

Microsoft har erkänt att det finns ett problem med VirtualBox som körs på Windows 11. För att komma runt det måste användare inaktivera Hyper-V på sitt system.

Följ dessa steg för att inaktivera Hyper-V i Windows 11.

Öppna Kontrollpanelen.
Gå till Program.
Välj Slå på eller av Windows-funktioner.
Avmarkera Hyper-V från listan över funktioner.
Klicka på Ok.

Obs: om du inte ser Hyper-V, leta istället efter Windows Hypervisor Platform eller Windows Sandbox och inaktivera den.

2. Vänta på VirtualBox-uppdatering

Problemet med VirtualBox-kompatibilitet är Oracles slut. Det betyder att en ny version av VirtualBox måste släppas av Oracle, och denna nya version måste lösa kompatibilitetsproblemet. Oracle arbetar på uppdateringen men för närvarande finns det inget datum för när korrigeringen kommer att rullas ut.

När uppdateringen är tillgänglig kommer endast efterföljande versioner att köras på Windows 11 vilket innebär att du kan behöva uppgradera inställningarna för dina VM-maskiner så att de kan köras på den senaste versionen.

3. Avinstallera VirtualBox

Om du inte använder VirtualBox kan du avinstallera appen och uppgradera till Windows 11 utan problem. Om du har hittat ett alternativ till VirtualBox som passar dina behov är det säkert att ta bort appen från ditt system och sedan utföra uppgraderingen. För närvarande blockerar Microsoft uppgraderingen på system som kör VirtualBox.

Öppna Kontrollpanelen.
Gå till Program>Avinstallera ett program.
Välj VirtualBox från listan över installerade appar.
Klicka på knappen Avinstallera.
Tillåt appen att avinstallera.

Slutsats

Microsoft har inte blockerat VirtualBox på Windows 11. Detta är ett enkelt problem med appkompatibilitet. Det kan fixas när appen uppgraderas och att göra det innebär inte att göra några drastiska ändringar eller följa nya regler för utveckling. Oracle bör dock ha uppdateringen snart, eftersom det inte finns så många användare på Windows 11, kan företaget välja att släppa en uppdatering senare snarare än tidigare.