Så här fixar du Microsoft Teams dyker hela tiden upp på skärmen på Windows 10

Microsoft Teams kan minimeras till systemfältet efter att det har loggat in. När du har ett nytt meddelande, ett samtal eller om du har nämnts av någon får du en skålnotis och ett märke läggs till i Microsoft Teams ikonen i systemfältet.

Microsoft Teams är inte påträngande; om du vill köra den i bakgrunden kommer du att meddelas om ny aktivitet men din skärm kommer inte att tas över av appen.

Fix Microsoft Teams dyker hela tiden upp på skärmen

Om du använder Microsoft Teams i bakgrunden eller om det har minimerats till systemfältet, men det fortsätter att dyka upp på måfå, är detta inte normalt beteende. Appen kan dyka upp om det finns ny aktivitet eller utan uppenbar anledning.

Inaktivera Microsoft Teams som standardchattverktyg

Microsoft Teams kan dyka upp eftersom en Microsoft 365-app kanske försöker använda den. Normalt är detta Outlook-appen och detta händer eftersom Microsoft Teams är inställt som standardchattverktyg för den.

Öppna Microsoft Teams.
Klicka på din profilbild uppe till höger och välj Inställningar från menyn.
Gå till fliken Allmänt.
Avmarkera alternativet ”Registrera team som chattappen för Office”.
Stäng alla Microsoft 365-appar och öppna dem igen.
Starta om Microsoft Teams.

Uppdatera Microsoft Teams

Microsoft Teams uppdaterar tyst men appen måste startas om för att installera uppdateringen.

Öppna Microsoft Teams.
Klicka på din profilbild uppe till höger och välj Sök efter uppdateringar.
Tillåt appen att uppdatera och starta om Microsoft Teams.

Uppdatera Outlook på Windows 10

Microsoft Teams fungerar med Outlook och har en dedikerad plug-in för det vilket innebär att problem med Outlook kan orsaka problem med Microsoft Teams. Testa att uppdatera Outlook.

Öppna Outlook.
Klicka på Arkiv och välj Office-konto i kolumnen till vänster.
Klicka på Uppdateringsalternativ och välj Uppdatera nu.
Tillåt att uppdateringen laddas ned och installeras.
Starta om ditt system.

Slutsats

Microsoft Teams stör inte användarna när de placeras i bakgrunden. Det enda undantaget är när du får ett samtal. Ett litet fönster dyker upp i det nedre högra hörnet men det tar inte över skärmen. Appen som visas på skärmen och i förgrunden är inte normalt beteende för den. Om allt annat misslyckas kan du prova att avinstallera och installera om Microsoft Teams. Den kan avinstalleras som alla andra appar, men om den inte avinstalleras, prova dessa metoder istället. Det är enkelt att installera det igen.