Så här fixar du Microsoft Store-fel 0x80073CFB

Spread the love

Du kan ladda ner apparna och spelen på din PC med hjälp av Microsoft Store. Men detta hjälper dig inte hela tiden utan några problem eller fel. Du kan möta Microsoft Store-fel 0x80073CFB som inte låter dig ladda ner apparna eller spelen. Detta 0x80073CFB Microsoft Store-fel uppstår på grund av ett fel i appen eller ibland, 0x80073CFB-aktiveringsfelet inträffar på grund av ett föråldrat Windows-operativsystem. Om du står inför det här problemet på din dator hjälper den här guiden dig att fixa felkoden 0x80073CFB med en uppsättning felsökningshack.

Så här fixar du Microsoft Store-fel 0x80073CFB på Windows 10

Här är några vanliga orsaker som orsakar felkod 0x80073CFB, Microsoft Store-fel på din Windows 10-dator.

  • Internetanslutningen är inte stabil.
  • Inställningarna för region, datum och tid är felaktiga
  • Några tillfälliga fel i Microsofts inloggningsprocessen
  • Några nödvändiga Windows-tjänster körs inte
  • Det finns några korrupta Windows Store-cacher
  • Inkompatibla DNS- och proxyinställningar
  • Några Microsoft-appuppdateringar väntar på din Windows 10-dator.
  • Den senaste uppdateringen är inkompatibel med Microsoft Store-processerna.
  • Eventuella korrupta komponenter i din användarprofil bidrar också till problemet.

Metod 1: Grundläggande felsökning

1. Kontrollera Internetanslutning

Om din nätverksanslutning inte är stabil kan du inte bearbeta några onlineappar och program. Se till att ditt internet är stabilt och att det inte finns några avbrott mellan din router och enheten. Kör a hastighets test för att kontrollera om du har tillräckligt med nätverksstabilitet för att använda Microsoft Store-appar utan några fel.

Kontrollera också om din enhet uppfyller kraven nedan.

1. Rensa alla störningar mellan din router och enheten.

2. Anslut begränsade enheter till samma nätverk.

3. Se till att du har köpt routern verifierad av din Internetleverantör (ISP).

4. Undvik att använda gamla, trasiga eller skadade kablar.

Om du stöter på några problem med internetanslutningen, kolla vår guide om hur du felsöker nätverksanslutningsproblem på Windows 10 för att åtgärda dem.

2. Kör skanning av skadlig programvara

Flera Microsoft-experter föreslår att genomsökning av en dator hjälper dig att hålla din dator fri från hot. Om det finns några virus eller skadlig programvara intrång i din dator som bidrar till 0x80073CFB Microsoft Store-felet och du kan därför inte använda någon av Microsoft Store-apparna. Därför rekommenderas du att skanna din dator enligt anvisningarna i vår guide Hur kör jag en virussökning på min dator?

Om du vill ta bort skadlig programvara från din dator, kolla vår guide Hur man tar bort skadlig programvara från din dator i Windows 10.

3. Uppdatera Windows OS

Dessutom, om det finns några buggar på din PC, kan de bara åtgärdas efter en Windows-uppdatering. Microsoft släpper regelbundna uppdateringar för att fixa alla dessa buggar och sorterar därigenom Microsoft Store-fel 0x80073CFB. Se därför till om du har uppdaterat ditt Windows-operativsystem och om några uppdateringar väntar, använd vår guide Hur man laddar ner och installerar den senaste uppdateringen av Windows 10

  Hur man hittar och fixar föräldralöst innehåll eller sidor på WordPress? + 7 verktyg

När du har uppdaterat ditt Windows-operativsystem, kontrollera om du kan komma åt din Microsoft-app utan några fel.

4. Inaktivera antivirus tillfälligt

Ditt antivirusprogram kan av misstag förhindra att några nya senaste uppdateringar installeras på din dator. Många kompatibilitetsproblem identifieras av flera Windows-användare som är svåra att tolerera och åtgärda. Antivirusprogram som Norton och Avast kan förhindra alla senaste uppdateringar av Windows Store-appar och du rekommenderas att tillfälligt inaktivera alla inbyggda eller tredjeparts antivirusprogram för att lösa detsamma. Läs vår guide om hur du inaktiverar antivirus tillfälligt på Windows 10 och följ instruktionerna för att inaktivera ditt antivirusprogram tillfälligt på din dator.

Efter att ha åtgärdat problemet på din Windows 10-dator, se till att återaktivera antivirusprogrammet eftersom ett system utan en säkerhetssvit alltid är ett hot.

5. Logga ut och logga in igen

Fel under inloggningsprocessen för Microsoft-kontot kan bidra till felkoden 0x80073CFB. Så om du står inför felet och du har ingen aning om några skäl måste du logga ut från ditt konto och logga in igen. Här är några instruktioner för att göra det.

1. Tryck på Windows-tangenten och skriv Microsoft Store.

2. Klicka nu på Öppna. Klicka sedan på din profilikon följt av alternativet Logga ut.

3. Klicka nu på Logga in som visas.

4. Välj nu ditt Microsoft-konto och klicka på knappen Fortsätt.

5. Ange inloggningsuppgifterna och logga in på ditt Microsoft-konto igen för att lösa 0x80073CFB aktiveringsfel.

Metod 2: Kör felsökaren för Windows Store Apps

Din Windows 10-dator har ett inbyggt felsökningsverktyg för att fixa 0x80073CFB Microsoft Store-fel. Följ stegen nedan för att köra felsökaren för Windows Store Apps.

1. Gå till sökmenyn och skriv Felsökningsinställningar som visas.

2. Välj alternativet Ytterligare felsökare som visas.

3. Klicka nu på Windows Store Apps följt av Kör felsökaren som visas.

4. Om det finns några problem som identifieras efter felsökningsprocessen, klicka på Apply this fix.

6. Slutligen, följ instruktionerna som anges i de kommande instruktionerna och starta om datorn. Kontrollera om du har fixat felkoden 0x80073CFB i Microsoft Store-felproblemet.

Metod 3: Uppdatera/återställ WLAN-drivrutin

Enhetsdrivrutiner upprättar en anslutningslänk mellan hårdvaran och operativsystemet på din dator. Dessutom leder felaktiga eller korrupta drivrutiner till det diskuterade problemet. Många användare har rapporterat att uppdatering av WLAN-drivrutiner har hjälpt dem att lösa problemet. På liknande sätt när du återställer dina drivrutiner kommer alla nuvarande versioner av hårdvaruenheten att avinstalleras och tidigare installerade drivrutiner kommer att installeras på din PC. Den här funktionen kommer att vara till stor hjälp när en ny drivrutinsuppdatering inte fungerar bra med din dator.

Metod 4: Installera om WLAN-drivrutinen

Inkompatibla drivrutiner måste installeras om för att åtgärda det diskuterade Microsoft-problemet. Du rekommenderas att endast installera om enhetsdrivrutiner om du inte kan få någon fix genom att uppdatera dem. Steg för att installera om drivrutiner är mycket enkla och du kan göra det genom att använda ett tredjepartsprogram eller manuellt.

Följ vår guide Hur man avinstallerar och installerar om drivrutiner på Windows 10 för att installera om drivrutiner i din Windows 10-dator.

  25 Excel-formler och kortkommandon för att spara tid och ansträngning adminvista.com

När du har installerat om nätverksdrivrutiner, kontrollera om du har åtgärdat det diskuterade problemet.

Metod 5. Ange korrekt region, datum och tid

Om tid- och datuminställningarna i din region inte synkroniseras med varandra kanske du inte utför några funktioner i Microsoft Store. Innan du installerar eller utför några uppgifter i Microsoft Store måste du vara medveten om det faktum att dessa appar kommer att kontrollera din dator för vissa certifikat och om tid, zon och datum är felaktiga i detta skede kommer alla certifikat att betraktas som ogiltiga leder till 0x80073CFB Microsoft Store-fel. För att justera och bekräfta datum- och tidsinställningarna, följ stegen nedan:

1. Tryck och håll ner Windows + I-tangenterna samtidigt för att öppna Windows-inställningar.

2. Klicka nu på Tid och språk.

3. Se sedan till att alternativen Ställ in tiden automatiskt och Ställ in tidszonen automatiskt är aktiverade på fliken Datum och tid.

4. Klicka sedan på Synkronisera nu som markerats ovan.

5. Byt nu till fliken Region i den vänstra menyn och alternativet Land eller region, se till att du väljer USA som visas.

Obs: Att ändra region hjälper dig att felsöka hur du fixar aktiveringsfelet 0x80073CFB om problemet bara uppstår för en viss region. Se till att du ändrar tillbaka regionen till ditt geografiska område när du har åtgärdat problemet.

Metod 6: Starta om Essential Windows Services

Vissa viktiga Windows-tjänster som Windows Update och Background Intelligent Transfer-tjänster måste vara aktiverade i din dator för att undvika Microsoft Store-fel 0x80073CFB-problem. Background Intelligent Transfer-tjänsterna använder vilken ledig bandbredd som helst för att installera de senaste uppdateringarna så att din dator bara installerar alla uppdateringar om ingen annan installation pågår. Om dessa tjänster är inaktiverade i ditt system är det mer sannolikt att du möter det diskuterade felet. Starta därför om viktiga Windows-tjänster enligt anvisningarna nedan.

1. Skriv Tjänster i sökmenyn och klicka på Kör som administratör.

2. Scrolla nu ner och dubbelklicka på Background Intelligent Transfer Service.

3. Välj nu Starttyp till Automatisk, enligt bilden.

Obs: Om tjänstens status är Stoppad klickar du på Start-knappen. Om tjänstens status är Kör, klicka på Stoppa och starta den igen.

4. Klicka på Verkställ och sedan OK för att spara ändringarna. Kontrollera om du kan fixa det diskuterade felet.

5. Upprepa alla dessa steg för andra Windows-tjänster som Cryptographic, Network Location Awareness, MSI Installer och Windows Update Services.

Metod 7: Återställ Windows Store App Cache

Korrupt cache och korrupta data i Microsoft Store kommer att bidra till 0x80073CFB Microsoft Store-fel. Följ instruktionerna nedan för att ta bort Windows Store-cache.

1. Starta dialogrutan Kör genom att trycka på Windows + R-tangenterna samtidigt.

2. Skriv nu wsreset.exe och tryck på Enter.

Metod 8: Installera appuppdateringar

För att fixa 0x80073CFB aktiveringsfel, se till att alla applikationer i ditt Microsoft Store-bibliotek är uppdaterade till den senaste versionen. Om det finns många väntande uppdateringar kan nya uppdateringar eller installationer drabbas av flera fel under processen. Följ stegen nedan för att installera Microsoft Store-appuppdateringar.

1. Gå till sökmenyn och skriv Microsoft Store. Klicka sedan på Öppna.

  Utvärdera din webbplats effektivitet med hjälp av dessa 7 graderarverktyg

2. Klicka sedan på biblioteksikonen i det nedre vänstra hörnet av Microsoft Store-fönstret.

3. Klicka sedan på knappen Få uppdateringar som visas.

4. Klicka sedan på knappen Uppdatera alla som markerad.

5. Vänta tills uppdateringarna laddas ner till din Windows 10-dator och se till att du får Dina appar och spel är uppdaterade prompt för att lösa 0x80073CFB aktiveringsfel.

Metod 9: Avinstallera den senaste uppdateringen

Eventuella tidigare inkompatibla uppdateringar i din Windows 10-dator kanske inte tillåter att nya uppdateringar laddas ner i den. Därför rekommenderas du att avinstallera de senaste uppdateringarna som installeras på din dator för att fixa Microsoft Store-fel 0x80073CFB. Det är mycket enkelt att utföra uppgiften och stegen demonstreras enligt följande.

1. Tryck på Windows-tangenten och skriv Kontrollpanelen. Klicka sedan på Öppna som visas.

2. Klicka nu på Avinstallera ett program under Program-menyn enligt bilden.

3. Klicka nu på Visa installerade uppdateringar i den vänstra rutan som visas.

4. Sök och välj nu den senaste uppdateringen genom att se Installerad på datumet och klicka på alternativet Avinstallera som visas nedan.

5. Slutligen, bekräfta eventuella meddelanden och starta om din dator och kontrollera om du kunde fixa 0x80073CFB aktiveringsfel i Windows 10.

Metod 10: Ta bort SoftwareDistribution-mappfiler

Ändå, om du möter 0x80073CFB Microsoft Store-fel, så finns det en annan enkel lösning för att åtgärda dessa problem. Först, stoppa Windows Update-tjänsten och ta bort SoftwareDistribution-mappen i din File Explorer. Starta sedan Windows Update-tjänster igen. Läs vår guide, Hur man tar bort SoftwareDistribution Folder på Windows 10 för att fortsätta.

Metod 11: Registrera om Microsoft Store-appen

Om ovanstående metoder inte hjälper dig att lösa hur du fixar 0x80073CFB aktiveringsfel kan omregistrering av Windows Store hjälpa dig. Följ enligt instruktionerna nedan.

1. Navigera till sökmenyn och skriv Windows PowerShell. Klicka sedan på Kör som administratör som visas.

2. Klistra in följande kommandorad i Windows PowerShell och tryck på Enter.

PowerShell -ExecutionPolicy Unrestricted -Command "& {$manifest = (Get-AppxPackage Microsoft.WindowsStore).InstallLocation + 'AppxManifest.xml' ; Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $manifest}

4. Vänta tills kommandona körs och nu kommer du inte att möta det diskuterade felet igen.

Metod 12: Installera om Microsoft Store

Om ingen av de ovan diskuterade metoderna har hjälpt dig att fixa Microsoft Store-fel 0x80073CFB är det sista alternativet för att lösa problemet att installera om Microsoft Store. Den här avinstallationsprocessen kan inte implementeras med kontrollpanelen eller inställningsproceduren. PowerShell-kommandon hjälper dig att installera om Microsoft Store som diskuteras nedan.

1. Starta PowerShell med administratörsrättigheter enligt anvisningarna ovan.

2. Skriv nu get-appxpackage –allusers och tryck på Enter.

3. Sök nu efter Microsoft.WindowsStore Name och kopiera posten för PackageFullName.

4. Gå nu till en ny rad i PowerShell-fönstret och skriv remove-appxpackage följt av ett mellanslag och raden du har kopierat enligt följande:

remove-appxpackage Microsoft.WindowsStore_22202.1402.2.0_x64__8wekyb3d8bbwe

Obs: Kommandot kan variera lite beroende på vilken version av Windows du använder.

5. Nu kommer Microsoft Store att raderas från din PC. Starta nu om din Windows 10-dator.

6. Sedan, för att installera om det, öppna Windows PowerShell igen som administratör och skriv följande kommando.

Add-AppxPackage -register "C:Program FilesWindowsAppsMicrosoft.WindowsStore_11804.1001.8.0_x64__8wekyb3d8bbweAppxManifest.xml" –DisableDevelopmentMode

7. Slutligen kommer Microsoft Store att installeras om på din dator och du kommer inte att möta det diskuterade problemet igen.

***

Vi hoppas att guiden var användbar och att du kunde fixa Microsoft Store-fel 0x80073CFB på din Windows 10-dator. Fortsätt besöka vår sida för fler coola tips och tricks och lämna dina kommentarer nedan. Låt oss veta vad du vill lära dig om härnäst.