Så här fixar du Firestick kommer inte att ansluta till Wi-Fi

TV-pinnar är ett utmärkt sätt att titta på innehåll utan att förlita sig på en mobil eller stationär enhet. En enhet som Firestick kommer med en egen fjärrkontroll vilket gör den till den perfekta enheten för en TV. TV-pinnar streamar onlineinnehåll. De kan ställas in att fungera med en lokal mediaserver men för att kunna streama från den måste den fortfarande vara ansluten till det nätverk som servern är på.

Fix Firestick ansluter inte till Wi-Fi

Om din Firestick inte kan ansluta till ett WiFi-nätverk kommer du inte att kunna streama någonting eftersom enheten inte har någon inbyggd lagring. Utan internetuppkoppling är det värdelöst.

Innan du försöker lösa problem med Firestick;

Starta om din router. Se till att lamporna på den är stabila.
Kontrollera om andra enheter kan ansluta till WiFi-nätverket. Om ingen enhet kan ansluta till den är problemet troligen med din anslutning eller din router.
Kontrollera om du har internetuppkoppling. Anslut till WiFi-nätverket från en annan enhet, t.ex. en telefon, och kontrollera om du kan surfa. Om inte, kan Firestick helt enkelt tappa anslutningen för att den inte fungerar. Kontakta din internetleverantör för att lösa anslutningsproblemet.

Om andra enheter kan ansluta till WiFi-nätverket, men Firestick inte kan, följ stegen nedan för att åtgärda problemet.

1. Slå på Firestick

Att starta om Firestick kan lösa många problem med den, inklusive anslutningsproblem.

Koppla bort strömkällan till Firestick.
Stäng av din router.
Vänta 10-15 sekunder.
Slå på routern och vänta tills lamporna på den stabiliseras (sluta blinka).
Anslut strömkällan till Firestick och slå på den.

2. Anslut manuellt till nätverket

Firestick kanske inte ansluter till nätverket. Detta kan hända om signalen från nätverket är svag. välj nätverket manuellt och anslut till det.

Anslut Firestick till din TV och slå på den.
Använd fjärrkontrollen och välj Inställningar.
Gå till Nätverk.
Välj nätverket och vänta på att det ska ansluta.

3. Kontrollera WiFi-signalen

Om din trådlösa router är för långt från Firestick, kanske den inte ansluter till det trådlösa nätverket. Försök att flytta routern närmare. Se till att det inte finns något som stör signalen. Om du inte kan flytta routern, överväg att använda en WiFi-repeater eller en extender.

Kom ihåg att Firestick inte kommer att ha samma räckvidd som andra enheter, t.ex. kan en telefon ansluta till en svag signal från routern men Firestick kan avvisa den.

4. Byt HDMI-port

Firestick ansluts till en HDMI-port på baksidan av en TV. Många uppsättningar har mer än en HDMI-port. Om din TV har en annan HDMI-port tillgänglig, koppla bort Firestick och anslut den till en annan HDMI-port. Problem med porten kan orsaka anslutningsproblem.

5. Använd Ethernet

Firestick måste ansluta till ett nätverk men det behöver inte nödvändigtvis vara ett trådlöst nätverk. Ett trådlöst nätverk är lättare att ansluta till men du kan ansluta till nätverket Ethernet. Du måste köpa en adapter för att upprätta anslutningen, men den är mer tillförlitlig än en trådlös anslutning.

Slutsats

Många användare klagar på att deras Firestick inte kan ansluta till ett WiFi-nätverk. Detta är ett långvarigt problem med TV-pinnen som har fått många användare att överge det till förmån för andra enheter. Se till att din Firestick (och din TV) inte är placerad för långt bort från routern och att du bör kunna ansluta till ett nätverk enkelt.