Så här fixar du DirecTV-felet 771, 40

Kostnaden för ett kabeltjänstabonnemang och kvaliteten på dess tjänst är ett bra skäl att överge en tjänst till förmån eller en mediastreamingtjänst som Hulu, HBO Max och Netflix.

Kabeltjänster kan kosta mer än flera streamingtjänster tillsammans men många använder dem fortfarande, ofta för att streamingtjänster begränsar innehåll geografiskt.

DirecTV

DirecTV är en AT&T:s kabeltjänst och den är inte billig. Det fungerar med en genomsnittlig kabelbox eller mottagare och kostar mellan $65 och $85. Antalet kanaler du får varierar och de dyrare prenumerationerna ger dig även HBO Max.

Åtgärda DirecTV-fel 771, 40

Kabeltjänster är lika utsatta för fel och problem som streamingtjänster. En kabeltjänst levererar i huvudsak innehåll via en trådbunden anslutning och denna anslutning kan stöta på problem. Problemet kan vara med tjänsten eller med hårdvaran som används för att ta emot signalen.

DirecTV-felet 771, 40 betyder att din mottagare inte kan ansluta till eller har problem med att kommunicera med din parabolantenn. Problemet kan ligga hos mottagaren, med SWiM-adaptern eller i själva parabolantennen.

Här är några saker du kan försöka fixa DirecTV 771, 40-felet.

1. Strömcykel SWiM-adapter

SWiM-adaptern är i princip det som ansluter satelliten till mottagaren. Det är en väsentlig del av kopplingen.

Koppla bort SWiM-adaptern från strömkällan.
Vänta 10-15 sekunder.
Sätt tillbaka adaptern.

2. Kontrollera om det finns signalhinder

Satelliten tar emot signalen som sänds till mottagaren och din TV. Om det finns något som blockerar det får du DirecTV 771, 40-felet.

Se till att din satellit inte blockeras av någonting och att den inte har ändrat riktning. Var försiktig när du inspekterar den och om du misstänker att det kan vara farligt att komma till satelliten, be om teknisk support från AT&T.

3. Kontrollera mottagaren

Se till att mottagaren inte har några lösa kablar. Inspektera baksidan och (koppla först från strömmen) och se till att allt är ordentligt isatt och fastskruvat.

4. Dåliga väderförhållanden

Extremt väder kan störa signalen till din parabolantenn. I det här fallet finns det lite att göra annat än att vänta på att vädret ska bli bättre.

Om du bor någonstans som har snö på vintern, är det möjligt att snö har samlats och frusit på disken. Det kommer att behöva rengöras. Ring AT&T support så skickar de en tekniker för att göra jobbet.

Slutsats

Om allt annat misslyckas, kontakta kundsupport. AT&T rekommenderar att du gör det eftersom detta kan vara ett problem med parabolantennen som du inte bör försöka fixa själv.