Så här fixar du att en bärbar dator inte ansluter till Android-hotspot

Android-telefoner kan skapa hotspots. En hotspot på en mobil enhet tillåter enheter i närheten att ansluta till den mobila enhetens internetanslutning som troligen kommer från mobiloperatörens nätverk som Android-enheten använder. En hotspot kan också aktiveras om Android-telefonen är ansluten till ett WiFi-nätverk, men i de flesta fall används den med en operatörs nätverk.

För problem med att ansluta till iPhone-hotspot, kolla in dessa korrigeringar.

Åtgärda bärbar dator som inte ansluter till Android-hotspot

För en bärbar dator med Windows 10 visas en Android-hotspot som vilket trådlöst nätverk som helst eller, om hotspoten är inställd för att ansluta via datakabel, visas den som ett Ethernet-nätverk. Att ansluta till båda typerna av hotspots kräver inte mycket mer än att välja det och ange lösenordet.

Om du försöker ansluta en bärbar dator till en Android-enhets hotspot och den inte ansluter, gå igenom dessa allmänna kontroller först.

Kan andra enheter, särskilt telefoner, ansluta till hotspot. Om inte, är det möjligt att hotspot blockeras av din operatör. Vad du ser som en aktiverad hotspot juni inte vara funktionell.
Prova att använda en datakabel för att ansluta till hotspot om din telefon har möjlighet.
Se till att det inte finns några andra enheter anslutna till Android-enhetens hotspot. Det juni bara kunna ansluta en enhet åt gången.
Se till att det inte finns några andra kraftfullare nätverk i närheten som ditt system ansluter till. Om det finns, försök att glömma dem och försök sedan ansluta hotspot.
Slå på strömmen till din bärbara Windows 10-dator och Android-enheten.
Om surfzonen på Android-enheten inte är lösenordsskyddad, lägg till ett lösenord till den och försök sedan ansluta.

Om du inte kan ansluta till Android-hotspot i alla ovanstående fall kan du prova korrigeringarna nedan.

1. Kör anslutningsfelsökaren

Kör Windows 10-felsökaren för nätverksanslutning. Det kan upptäcka och åtgärda problem med anslutning på systemet.

Öppna appen Inställningar med kortkommandot Win+I.
Gå till Uppdatering och säkerhet.
Välj fliken Felsökning.
Klicka på Ytterligare felsökare.
Välj felsökaren för Internetanslutningar.
Tillämpa alla korrigeringar som den rekommenderar och starta om systemet.

2. Återställ nätverksinställningarna för Android

Försök att återställa nätverksinställningarna på Android-enheten. Problemet juni vara med den koppling som den har skapat.

Öppna appen Inställningar på Android-enheten.
Gå till Nätverk & Internet.
Leta efter alternativet Återställ.

Obs! Nyare versioner av Android tillåter användare att söka i appen Inställningar efter en viss inställning. Försök att använda det istället för att manuellt leta efter återställningsalternativet.

3. Ändra hotspot-frekvens

Prova att ändra frekvensen som Android-enheten sänder sin trådlösa signal över. Detta alternativ juni inte tillgänglig på äldre modeller eller basmodeller. Nyare eller mer kraftfulla modeller kommer att ha en möjlighet att ändra frekvensen.

Öppna appen Inställningar på Android-telefonen.
Gå till Hotspot & internetdelning.
Tryck på Konfigurera WiFi-hotspot.
Öppna rullgardinsmenyn Välj AP-band och välj 2,4Ghz.
Tryck på Spara och försök ansluta till nätverket.

Slutsats

Windows 10 kan enkelt ansluta till en mobil hotspot. Normalt innebär problem med att ansluta till en hotspot skapad på en telefon att operatören blockerar den. Anslutningen juni verkar aktiv men är faktiskt inte det. Om så är fallet måste du antingen rota din enhet eller fråga din operatör om det finns ett alternativ (betalt eller annat) för att avblockera den.