Så här åtgärdar du skrivarfelet ”Filter misslyckades” på en Mac

Spread the love

Om din skrivare visar felet ”Filter misslyckades” när du skickar ett utskriftsjobb från din Mac, är du inte ensam. Det här problemet påverkar skrivare från Epson, Canon, HP och andra märken. Tack och lov är det lika enkelt att fixa det som att återställa macOS-utskriftssystemet och installera uppdaterade drivrutiner.

Vad orsakar skrivarfelet ”Filter misslyckades”?

Den vanligaste orsaken till att utskriftsjobb misslyckas med meddelandet ”Stoppat – ”Filter misslyckades” eller liknande är en korrupt eller inkompatibel skrivardrivrutin. Detta händer vanligtvis när du installerar eller uppgraderar till en nyare macOS-version.

I så fall kan din befintliga skrivardrivrutin bli inkompatibel till den punkt där ett försök att skriva ut från valfri app kommer att resultera i fel eller få appen att avslutas.

  PrefDelete låter dig avinstallera Tweaks från Inställningar-appen [Jailbreak]

Felsökningssteg för att åtgärda skrivarfelet ”Filter misslyckades” i macOS

För att åtgärda det ökända skrivarfelet ”Filter misslyckades” måste du först återställa utskriftssystemet, vilket rensar utskriftskön och tar bort dina skrivare och förinställningar. Därefter bör du ladda ner den senaste drivrutinen som är kompatibel med ditt operativsystem och lägga till din skrivare igen.

1. Återställ macOS utskriftssystem

För att återställa utskriftssystemet, gå till Apple-menyn > Systeminställningar från menyraden och välj Skrivare och skannrar från sidofältet. Sedan Ctrl-klickar du på din skrivare till höger och väljer Återställ utskriftssystem.

Bekräfta åtgärden genom att välja Återställ (du kan behöva ange ditt administratörslösenord). Starta om din Mac och gå tillbaka till det här avsnittet för att bekräfta att inga enheter är listade under Skrivare.

  5 tekniska resurser för att göra löpbandsträning mer engagerande och roligare

Vi rekommenderar också att manuellt flytta kvarvarande drivrutinsfiler från ~/Library/Printers/ och ~/Library/Printers/PPDs/Contents/Resources/ till papperskorgen. Klicka på Gå > Gå till mapp från menyraden för att gå till dessa kataloger.

2. Installera om drivrutinen och lägg till din skrivare igen

Börja med att ladda ner den senaste skrivarmjukvaran från tillverkarens supportsida. Om din skrivare stöder AirPrint kan du dock säkert hoppa över det här steget.

För att lägga till en skrivare till din Mac, anslut den till datorn, slå på den och gå till Systeminställningar > Skrivare och skannrar. Klicka på knappen Lägg till skrivare, skanner eller fax till höger, välj fliken Standard, välj din enhet i listan över skrivare och klicka på Lägg till.

Med skrivardrivrutinen ominstallerad och din skrivare tillagd igen, bör du kunna skriva ut dokument på din Mac från Microsoft Word, Preview och andra appar utan ”Filter misslyckades”-fel.

  170+ söta Wi-Fi-namn

3. Andra allmänna skrivarfixar att prova

Apples supportsida för macOS-utskrift innehåller flera allmänna korrigeringar som kan vara till hjälp vid felsökning av skrivarproblem, inklusive följande tips:

  • Kontrollera att skrivaren har tillräckligt med bläck eller toner
  • Kontrollera USB-anslutningen och kablarna
  • Stäng av dialogrutan Skriv ut
  • Testa att skriva ut från en annan app
  • Starta om din Mac och skrivare

Ibland kan problem som dessa dyka upp efter installation av en stor ny macOS-uppdatering. Men med dessa steg kan du fixa felen ”Filter misslyckades” och få din skrivare att fungera igen inom några minuter.

Eftersom macOS inte längre paketerar skrivardrivrutiner, se till att din nästa skrivare stöder Apples AirPrint-teknik, som låter dig skriva ut utan att behöva ladda ner eller installera drivrutiner.