Så här åtgärdar du problem med låg volym i Apple Music

Apple Music är en av de bästa musikstreamingplattformarna online, tack vare dess snygga funktioner. Det kan dock hända att appen ibland inte fungerar korrekt, eller så kan hårdvaran fungera, vilket påverkar ljudkvaliteten.

Att inte kunna höja volymen medan du lyssnar på din favoritlåt kan vara en rejäl bummer, men vi är här för att hjälpa dig. Om du kämpar för att höja volymen på låten på din iPhone, här är några tips för att öka volymen medan du lyssnar på låtar på Apple Music.

1. Inaktivera Dolby Atmos

Märker du att spår på Apple Music inte låter lika bra som när Dolby Atmos är på? Det beror på att Dolby Atmos och Lossless Audio-kompatibel musik behandlas väldigt annorlunda än vanliga 256kbps låtar och Hi-Res ljud på din iPhone.

Volymnivån för Dolby Atoms och Lossless Audio-kompatibla låtar är märkbart lägre än i stereoläget. Denna loudness-gräns skapad av Dolby Laboratories är orsaken till problemet. Tack och lov kan du enkelt fixa detta genom att inaktivera Dolby Atoms och Lossless Audio-alternativ från din iPhones inställningar.

 • Starta appen Inställningar på din iPhone och välj Musik.
 • Tryck på Dolby Atoms under avsnittet Ljud och välj Av.
 • Gå tillbaka till menyn Musikinställningar och välj Ljudkvalitet.
 • Stäng av Lossless Audio.
 • Efter detta bör du märka en betydande förbättring av ljudstyrkan på musiken.

  2. Stäng av Apple Musics ljudkontroll och EQ

  Du kanske inte är medveten om att olika ljudspår kan skapas med olika ljudnivåer. Olika metoder för mixning och mastering kan få vissa spår att låta högre än andra. Det är därför Apple erbjuder Sound Check och Equalizer för Apple Music som justerar ljudnivån så att alla låtar spelas på samma volym.

  Även om den här funktionen gör att lyssna på musik mer sömlös, förhindrar den ofta Apple Music-låtar från att spela tillräckligt högt på iPhone. För att lösa det här problemet, inaktivera ljudkontroll och EQ-alternativ från din iPhones inställningar.

 • Öppna appen Inställningar och välj Musik.
 • Stäng av ljudkontroll under avsnittet Ljud.
 • Tryck på EQ och välj Av.
 • Det är viktigt att notera att om du stänger av alternativen för ljudkontroll och EQ inte påverkar ljudkvaliteten.

  3. Tvångsavsluta och starta om Apple Music

  Om ingen av metoderna som nämnts ovan fungerade för dig, försök att tvångsavsluta och starta om Apple Music. Om du gör det kan du enkelt fixa eventuella spegelfel eller buggar som kan hindra appen från att spela låtar med hög volym.

 • På iPhone X eller nyare modeller sveper du uppåt på din iPhones skärm för att öppna App Switcher. Dubbeltryck på hemknappen på iPhone 8 eller äldre modeller.
 • Svep upp Apple Music-appen för att tvinga stänga appen.
 • Starta om Apple Music på din iPhone.
 • Är din iPhone-volym fortfarande låg efter att ha tillämpat lösningarna som nämns ovan? Kanske är det inte Apple Music som orsakar detta problem. Kanske är det din iPhone som är boven bakom det här problemet.

  Lyckligtvis finns det många sätt att fixa volymproblem på din iPhone som borde hjälpa dig.

  Njut av Apple Music högt och tydligt

  Ingen gillar att lyssna på sina favoritlåtar med låg volym. Men efter att ha använt tipsen som nämns i det här inlägget bör du kunna njuta av din musik högt och tydligt. Men om du fortfarande inte kan fixa det, kanske det är bäst att besöka en Genius Bar på en närliggande Apple Store för ytterligare hjälp.

  Det är också värt att nämna att det inte är säkert att lista låtar med höga volymer, eftersom det kan skada dina öron. Så lyssna på låtar på en säker volymnivå.