Så här åtgärdar du felet ”SIM Not Provisioned MM 2”.

Viktiga takeaways

 • Felet ”SIM not provisioned” uppstår när ditt SIM-kort inte längre kan dela information mellan din mobiltelefon och din leverantör. Detta kan hända när du har en ny telefon med ett nytt SIM-kort eller när du överför kontakter till ett nytt SIM-kort.
 • Felet ”SIM inte tillhandahållet för röst” betyder att du inte kan ringa röstsamtal. Detta orsakas vanligtvis av att din linje kopplas bort från ditt operatörskonto.
 • Du kan se felet ”eSIM not provisioned” om du har bytt från ett fysiskt SIM-kort till ett eSIM.

Byter du SIM-kort och får ett felmeddelande på din telefon? Felet ”SIM not provisioned MM2” är lätt nog att fixa, men vad betyder det? Låt oss ta en titt på hur du åtgärdar detta SIM-kortfel och se till att du kan undvika att det händer igen i framtiden.

Vad betyder ”SIM Not Provisioned”?

SIM-kort innehåller viss information som hjälper dig att identifiera ditt mobiltelefonkonto. SIM-kortet gör att telefonen kan identifieras som din i mobilnätet (tack vare IMEI-numret). Detta gör att du kan ringa samtal och ansluta till mobilt internet.

För att förstå varför din telefon kan visa ett ”SIM not provisioned”-felmeddelande, hjälper det att veta vad ordet ”provisioned” betyder. Tillhandahållande kan definieras som handlingen att tillhandahålla eller tillhandahålla något. När det gäller ditt SIM-kort tillhandahålls det inte om det inte längre kan dela information mellan din mobiltelefon och din leverantör.

Felet ”SIM not provisioned” bör endast påverka användare som behöver registrera ett nytt SIM-kort. Om det inträffar vid något annat tillfälle kan det betyda ett problem med SIM-kortet, och du måste skaffa en ersättning.

När felet ”SIM-kort inte tillhandahållet MM2” visas kan du spåra det tillbaka till något av följande:

 • Du köpte en ny telefon med ett nytt SIM-kort.
 • Du överför kontakter till ett nytt SIM-kort.
 • Din mobilnätsleverantörs server är inte tillgänglig (om du använder en iPhone måste Apple-servern också vara online).
 • Det finns ett problem med placeringen av SIM-kortet.

Andra SIM-felmeddelanden kan uppstå, beroende på din situation. Till exempel, om SIM-kortet är låst till en viss telefon, när du sätter in det i en ny enhet kan du se meddelandet ”SIM inte giltigt”. Genom att låsa upp SIM-kortet kan du använda det i vilken kompatibel telefon som helst.

Vad är felet ”SIM Not Provisioned for Voice”?

Ett fel som ökar i frekvens är ”SIM inte tillhandahålls för röst.” Det förekommer vanligtvis på enheter som är anslutna till Google Fi-nätverket (en kombination av mobil- och Wi-Fi-nätverk) och på Google Pixel-enheter. Men det finns också tillfällen där felet ”SIM inte tillhandahålls för röst” visas på andra operatörer och smartphones.

Vad betyder ”SIM inte tillhandahålls för röst”?

I de flesta fall, om din telefon visar felmeddelandet ”SIM inte tillhandahållet för röst”, betyder det att du inte kan ringa röstsamtal. Den vanligaste orsaken till detta är att din linje har blivit bortkopplad från ditt operatörskonto. Stegen nedan bör hjälpa till att lösa detta.

Vad betyder felet ”SIM 2 Not Provisioned”?

Om felet ”SIM not provisioned” anger ett nummer, beror det nästan säkert på att du använder en telefon med dubbla SIM-kort. Varje kortplats är numrerad, så du kan se felen ”SIM 1 inte tillhandahållet” och ”SIM 2 inte tillhandahållet”.

Det här är inte för mycket att oroa sig för. Det betyder helt enkelt att när du följer steg fyra nedan så genomför du processen två gånger, för varje SIM-kort.

Du kan också se ett ”eSIM not provisioned”-fel. Detta händer ofta när du byter från ett fysiskt SIM-kort till ett eSIM och eSIM-kortet ännu inte har aktiverats. Se steg 4 nedan för mer om det.

7 sätt att åtgärda ”SIM Not Provisioned”-fel

Prova dessa knep för att återaktivera ditt SIM-kort och sätta stopp för felen ”SIM inte tillhandahållet” på din Android-telefon.

1. Uppdatera operatörstjänster

Som det mesta på din telefon styrs kommunikationen mellan enheten och mobilnäten via en app.

Carrier Services är en Google-app som är förinstallerad i Android och som får regelbundna uppdateringar. Om du har upptäckt att felet ”SIM-kort ej tillhandahållet MM#2” har inträffat utan att du har bytt till en ny telefon eller satt i ett nytt SIM-kort, kan det bero på ett problem med operatörstjänster.

Så här fixar du detta:

 • Öppna Transportörstjänster sida i Google Play Butik.
 • Om det finns en Uppdatera-knapp synlig, tryck på den för att uppdatera appen och se om det löser problemet.
 • Om det inte finns en uppdatering eller om det inte löser problemet är orsaken till felet något annat.

  2. Aktivera och inaktivera flygplansläge

  Det kanske enklaste av alla potentiella ”SIM not provisioned MM2”-fel är att inaktivera all anslutning på telefonen eller surfplattan.

  Detta görs enkelt tack vare flygplansläget, ett tillstånd som vilken mobil enhet som helst kan växlas till med ett enda tryck. Aktivering av flygplansläge inaktiverar anslutningar till mobilt internet och grundläggande mobilnät; genom att därefter inaktivera flygplansläget är syftet att återupprätta en ny anslutning för att övervinna felet med SIM-kort som inte tillhandahålls.

  Så här sätter du Android i flygplansläge:

 • Svep nedåt från toppen av skärmen med två fingrar.
 • På skärmen Snabbinställningar trycker du på Flygplansläge.
 • Vänta på ändringen (bara några sekunder).
 • När du är redo att ångra upprepar du helt enkelt steg 1-2.
 • Vid den tidpunkten bör en ny anslutning göras till mobilnätet. Om SIM-kortet fungerar som det ska ska felet ”SIM not provisioned MM2” inte längre visas.

  3. Starta om din telefon

  Det kan tyckas osannolikt, men om du bara stänger av din telefon kan du övervinna felet med SIM-kortet som inte tillhandahålls. Ta de vanliga stegen för att starta om telefonen och vänta. Några ögonblick senare ser du att felmeddelandet inte längre visas och ditt SIM-kort är aktiverat.

  4. Sätt i SIM-kortet korrekt

  Om problemet inte är med SIM-kortets aktivering eller nätverket kan det helt enkelt vara ett dåligt passande SIM-kort. Detta kan bero på problem med själva SIM-kortets form eller en dåligt utformad SIM-kortplats (eller caddie).

  För att kontrollera om SIM-kortet sitter korrekt, stäng av telefonen och leta reda på SIM-kortet:

  • Om du har en äldre eller billigare telefon, hitta SIM-kortet genom att öppna bakpanelen. Du kan behöva ta bort batteriet för att komma åt SIM-kortplatsen.
  • Med flaggskeppstelefoner eller de utan löstagbara batterier är SIM-kortplatsen vanligtvis på sidan av luren. Detta är vanligtvis en caddie som SIM-kortet sitter på – du behöver ett litet SIM-utmatningsverktyg för att öppna det. Leta efter ett litet hål längs sidan av din telefon och tryck in verktyget för att mata ut SIM-kortet.

  Se till att ta bort SIM-kortet och inte microSD-lagringskortet, eftersom de ofta delar samma kortplats.

  Det kan vara svårt att ta bort SIM-kortet. Du kan behöva använda en pincett eller dra ut den underifrån om ett löstagbart batteri är inblandat. Med SIM-kortet borttaget, ge det ett slag och kanske ett snabbt damma med en luddfri trasa.

  Byt ut det rengjorda SIM-kortet och var noga med att placera det enligt instruktionerna. Det finns vanligtvis ett klistermärke bredvid SIM-kortplatsen, eller en gravyr som illustrerar SIM-kortets korrekta orientering.

  Byt ut SIM-kortet i telefonen och slå på den igen. Felet ”SIM not provisioned” ska inte längre visas. Om det gör det, prova SIM-kortet i en annan telefon.

  5. Aktivera ditt SIM-kort

  I de flesta fall kommer ett SIM-kort att aktiveras automatiskt inom 24 timmar efter att det satts in i en ny telefon. Om detta inte händer finns tre alternativ vanligtvis tillgängliga för att aktivera aktivering:

  • Ring ett automatiskt nummer.
  • Skicka ett SMS.
  • Logga in på aktiveringssidan på operatörens webbplats.

  Om du har bytt till ett eSIM är det möjligt att ditt gamla fysiska SIM-kort fortfarande är aktiverat. Du kan inte ha två SIM-kort kopplade till samma telefonnummer, så se till att du aktiverar ditt eSIM för att inaktivera det gamla SIM-kortet.

  Alla dessa alternativ är snabba och enkla men beror på om operatören stöder dem. I de flesta fall bör ditt SIM-kort vara aktiverat och felet ”SIM inte tillhandahållet” åtgärdas.

  6. Kontakta din operatör eller nätverksleverantör

  Om SIM-kortet inte aktiveras är det dags att ringa ett samtal (från en annan enhet!) till din operatör eller ditt nätverk. Förklara för dem felmeddelandet och de steg du har vidtagit hittills.

  Som nämnts ovan kan det finnas ett problem med aktiveringsservern, vilket skulle hindra ditt SIM-kort från att aktiveras. Detta skulle orsaka felmeddelandet ”SIM inte tillhandahållet”.

  Din operatör kommer vanligtvis att hålla dig på linjen medan de undersöker problemet. Om det är ett problem med aktiveringsservern kan det bli en viss fördröjning för att aktivera SIM-kortet. På den positiva sidan har du en anledning till felet och ett möjligt datum för lösning.

  7. Skaffa ett nytt SIM-kort

  Fortfarande ingen glädje? Det är dags att begära ett nytt SIM-kort, kanske till och med ett eSIM, om din telefon stöder det. Du kan ringa ditt nätverk för detta, men du kommer förmodligen att upptäcka att det går snabbare att gå till en lokal telefonbutik. Ännu bättre, en gren av ditt nätverk eller en franchisebutik.

  De kommer att kunna köra diagnostik på SIM-kortet och förhoppningsvis lösa felet ”SIM not provisioned MM2”. Oroa dig inte om de upprepar några av stegen du redan har försökt, eftersom detta är en del av den diagnostiska processen.

  Om det betyder att du behöver ett nytt SIM-kort borde detta inte vara något problem. Butiken kommer att ha verktygen på plats för att hantera bytet och koppla det nya SIM-kortet till ditt konto.

  ”SIM Not Provisioned MM 2”-felet, fixat!

  Vid det här laget bör du förstå varför din telefon visar felmeddelandet ”SIM inte tillhandahållet MM2”. Om ingen av dessa saker fungerar måste du kontakta din operatör/nätverksleverantör för att be om ett ersättningskort. När du har fått allt i ordning bör ditt SIM-kort fungera utan problem.

  Tyvärr dyker det upp nya SIM-kortsfel hela tiden, men det tar inte lång tid för internet att samlas och börja tillhandahålla lösningar hemma. Om du upplever att du har problem med SIM-kortet är det alltid värt att göra en snabb sökning online för att se om någon har hittat en lösning eller en lösning.