Så här återställer du licenser på din PS5

Viktiga takeaways

  • Att återställa licenser på din PS5 löser problem med åtkomst till spel eller innehåll du har köpt.
  • Du bör återställa licenser om du ser en hänglåsikon, har problem med att starta spel eller stöter på DLC-problem.
  • Återställningsprocessen är snabb och säker och kan göras via konsolens inställningar under Användare och konton.

Om dina PS5-spel har en hänglåsikon bredvid sig, eller om du har problem med att komma åt ditt nedladdningsbara innehåll, kan du behöva återställa licenserna på din konsol. Även om processen är enkel, kan den också vara skrämmande om du inte helt förstår vad som är inblandat. Om du behöver återställa licenser på din PS5-konsol gör du så här.

Vad gör återställning av licenser på min PS5?

Mohsen Vaziri/Shutterstock

Att återställa licenser på din PS5 är en process utformad för att hjälpa dig att lösa eventuella problem som du kan uppleva med åtkomst till spel eller innehåll du har köpt.

Ibland skiljer sig informationen i ditt spelbibliotek från informationen som lagras på spelservrarna. Återställning av licenser synkroniserar denna information så att du kan återfå åtkomst till dina spel.

Det finns en mängd olika anledningar till att dessa avvikelser uppstår. Dessa inkluderar PlayStation Network-problem, licensverifieringsfel, problem med speldelning mellan konsoler eller till och med kontodetaljer. Det här problemet kan uppstå när du till exempel ändrar ditt PSN-namn.

Att återställa licenser på din PS5 stör eller påverkar inte dina data på något sätt. Det är en säker och enkel process som du kan köra när du har problem med att komma åt dina spel och innehåll.

När ska jag återställa licenser på min PS5?

Du bör återställa licenserna på din PS5 när du ser en hänglåsikon bredvid din speltitel, när du har problem med att starta eller spela spel, eller om du ser felmeddelanden som informerar dig om att du inte äger innehållet även om du har köpt den.

Du bör också överväga att återställa dina PS5-licenser för att felsöka DLC-problem, till exempel om du inte kan hitta ditt nedladdade innehåll. Att återställa licenser kan också vara fördelaktigt efter att ha bytt till en ny PlayStation-konsol för att säkerställa att all din information är uppdaterad.

Hur man återställer licenser på en PS5

Om du har problem med att komma åt några av dina spel och vill återställa dina licenser kan du göra det på bara ett par minuter med minimal stress.

Gå först till din konsols inställningar genom att välja kugghjulsikonen i det övre högra hörnet och välja Användare och konton.

Gå till Annat och välj Återställ licenser. Välj sedan Återställ för att påbörja processen.

Det bör bara ta några minuter innan processen är klar, och du kan trycka på Okej för att fortsätta spela som vanligt.

Vad du ska göra om det inte fungerar att återställa licenser på en PS5

Ibland kan det hända att licensåterställningsprocessen inte fungerar på grund av problem eller avbrott med PlayStation Network. Om så är fallet, vänta en liten stund tills nätverket är igång igen innan du försöker igen.

Om du har återställt dina licenser, men fortfarande har problem med att komma åt dina spel, kan du behöva prova andra felsökningsmetoder.

Om du försöker komma åt dina spel på en sekundär konsol kanske den inte kan känna igen att du har tillgång till spelet du försöker spela. I så fall kan aktivering av speldelning på din PS5 hjälpa till att lösa dina problem.

För att göra det, följ samma process som tidigare för att komma till avsnittet Återställ licenser, men välj Konsoldelning och Spela offline istället. Välj Aktivera för att aktivera speldelning. Det bör tillåta din sekundära konsol att synkronisera med informationen på din primära konsol och återställa din åtkomst till innehållet du försöker spela.

Att återställa licenserna på din PS5 kan verka skrämmande, men det är helt säkert och kommer inte att påverka någon av din konsols data negativt.

Processen är helt enkelt utformad för att synkronisera din konsols data med data som lagras på PlayStation Network, så att du kan återfå åtkomst och fortsätta spela de spel som du har rätt till.