Så här använder du verktyget Zoom-mötesskärmdump

Spread the love

Zoom har ett inbyggt skärminspelningsverktyg som, om det tillåts av mötesvärden, låter vem som helst spela in ett Zoom-möte. Zoommöte kan spelas in lokalt av gratisanvändare och spelas in i molnet av premiumanvändare. En inspelning fångar allt hur det än är februari vara överdriven ibland när en enkel skärmdump kommer att göra jobbet lika bra.

Zooma mötesskärmbild

Att ta en skärmdump i ett Zoom-möte är enkelt eftersom de flesta operativsystem för datorer kommer med ett inbyggt verktyg för att ta en skärmdump. Verktyget fungerar universellt, dvs det kan fånga alla appar om de inte har specifikt begränsade skärmdumpar (Netflix).

  Kontrollera om du behöver glasögon med denna online syntabell

Zoom har också ett verktyg för att ta skärmdumpar och det är upp till användarna att välja om de vill använda stock screenshot-verktyget på sitt operativsystem, eller om de vill använda Zoom screenshot-verktyget.

Zooma möte skärmdump – Lager verktyg

Om du vill använda stock screenshot-verktyget på ditt skrivbordsoperativsystem för att ta en skärmdump under ett Zoom-möte behöver du bara veta vilken tangentbordskombination som ska användas.

Windows 10

Mac OS

macOS har låter användare ta skärmdumpar av hela skärmen, ett fönster eller en del av skärmen. Skärmbilderna sparas i mappen Bilder.

För att ta en helskärmsbild trycker du på Kommando+Skift+3 kortkommando.
För att ta en skärmdump av det aktiva fönstret, tryck på Kommando+Skift+4 kortkommando. När markören ändras till ett hårkors, tryck på mellanslagstangenten. Klicka på fönstret du vill fånga.

  Hur man använder Microsoft Teams dokumentsamarbetsverktyg

Zoom-mötesskärmbild – Zooms inbyggda verktyg

Zoom har sitt eget skärmdumpsverktyg men det är inte aktiverat som standard. För att aktivera det, följ dessa steg. De gäller både Windows 10 och macOS-appen.

Öppna Zoom-appen.
På fliken Hem klickar du på kugghjulsknappen under din profilbild.
Gå till fliken Kortkommandon.
Expandera Chat.
Aktivera genvägen för skärmdump.
På macOS måste du ge Zoom ytterligare behörigheter innan du kan ta skärmdumpar.
När det är aktiverat använder du tangentbordsgenvägen Kommando+T för att ta en skärmdump på macOS.
Använd kortkommandot Ctrl+T för att ta en skärmdump på Windows 10.

  Synkronisera webbplatsspecifika anteckningar mellan datorer

Slutsats

Ctrl+T eller Kommando+T kortkommandon tas över av Zoom och du kan inte använda den i andra appar om Zoom körs. Detta kan vara ett problem eftersom samma genväg används i webbläsare för att öppna en ny flik. Den goda nyheten är att om du klickar på genvägen i Zooms inställningar kan du ställa in en annan/anpassad genväg som inte stör andra appar.