Så här använder du Hitta min Chromebook för att hitta förlorad Chrome OS-enhet

Medan Apple och Samsung har kommit med avancerad teknik för att spåra en borttappad enhet – även om den är avstängd eller raderad – har Google å andra sidan alltid legat efter i denna aspekt. Och du ser resultatet på en Chromebook. De flesta Chromebooks har inget GPS-chip och mobilanslutning finns i en handfull enheter. Så det blir svårare att hitta en Chromebook. I den här handledningen ger vi dig dock ett enkelt sätt att hitta en förlorad Chromebook med ditt Google-konto. Dessutom kan du hitta din Chromebook på distans och ta bort ditt Google-konto direkt. Så om du vill använda Hitta min Chromebook för att hitta en förlorad Chromebook, följ med.

Hur man hittar en förlorad Chromebook (2023)

I den här guiden har vi nämnt hur du får en uppskattad plats för din förlorade Chromebook och skyddar ditt Google-konto. Bortsett från det har vi delat några tips om hur du ställer in Chrome Remote Desktop om du befinner dig i ett stöldbegärligt område. Du hittar båda metoderna i tabellen nedan.

Så här spårar du en förlorad Chromebook med ett Google-konto

Innan vi börjar, låt mig göra det klart att du inte kan hitta en förlorad Chromebook med Googles tjänst Hitta min enhet. Det är endast tillgängligt för Android-enheter som kommer med ett GPS-chip. Så du kan inte spåra en Chromebook i realtid. Med det sagt kan du mycket väl skydda ditt Google-konto genom att logga ut på distans.

Bortsett från det kan du få en ungefärlig uppfattning om dess plats baserat på IP-adressen. Även om det inte är korrekt, kan du åtminstone hitta staden eller landet där Chromebook gick vilse. Nu med det sagt, här är stegen att följa efter att din Chromebook har tappats bort.

1. Hitta en annan dator eller använd någon annans enhet och se till att öppna inkognitoläget för privat surfning i Chrome. Gå nu till myaccount.google.com/device-activity och logga in med samma Google-konto som var kopplat till Chromebook.

2. Här hittar du en lista över enheter som är inloggade med samma Google-konto. Hitta den Chromebook som du precis tappade bort i listan och klicka på den för att se detaljerna.

3. Därefter, under ”Senaste aktivitet”, hittar du platsen där enheten senast kommunicerade med Googles system. Observera att platsen har beräknats med hjälp av IP-adressen som tillhandahålls av ISP så att den kan vara felaktig.

4. Nu, för att skydda ditt Google-konto, tryck på ”Logga ut” och bekräfta åtgärden igen.

5. Ditt Google-konto loggas automatiskt ut från Chromebook nästa gång den ansluter till internet. Om enheten hålls offline måste Chromebook powerwash, vilket återigen tar bort ditt Google-konto och offlinefiler. Det betyder att ingen kommer att kunna komma åt din personliga data eller Google-konto från en stulen Chromebook.

Ställ in Chrome Remote Desktop i stöldbenägna områden

Om du ska till ett stöldbegärligt område är det bättre att konfigurera Chrome Remote Desktop i förväg. Detta gör att du kan ta bort personliga filer på distans och ta bort ditt Google-konto från Chromebook, förutsatt att enheten fortfarande är ansluten till internet. Du kan också ändra lösenordet för din Chromebook och göra de ändringar du vill. För att detta ska fungera behöver du en annan dator, oavsett om det är en PC eller Mac. Så innan du tar en promenad i ett stöldbegärligt område, följ stegen nedan för att hitta personliga filer och radera dem på en förlorad Chromebook.

1. Öppna på en annan dator remotedesktop.google.com/access och logga in med samma Google-konto som är kopplat till Chromebook. Därefter klickar du på knappen ”Ladda ner” och följer instruktionerna på skärmen.

2. Du måste i princip installera Chrome Remote Desktop-tillägget och sidladda ett program.

3. Därefter klickar du på ”Konfigurera fjärråtkomst” och lägg till ett namn för din dator.

4. Ange sedan en 6-siffrig PIN-kod.

5. Flytta till din Chromebook och öppna samma webbsida genom att gå till remotedesktop.google.com/access. Dubbelklicka här på datorn du just konfigurerade och ange PIN-koden du skapade ovan.

6. Slutligen kommer fjärråtkomst mellan din Chromebook och en annan dator att konfigureras. Nu kan du komma åt din förlorade Chromebook när du vill från en annan PC eller Mac, utan användaringripande, för att hitta och ta bort känsliga filer.

Hitta din förlorade Chromebook via ditt Google-konto

Så här kan du hitta en förlorad Chromebook och få en grov uppskattning av platsen. Viktigast av allt, du kan säkra ditt Google-konto mot alla missöden. Och som nämnts ovan, om du planerar att besöka ett område där stöld är rutin, kan du ställa in Chrome Remote Desktop för att ha kontroll över din Chromebook från en annan dator. Hur som helst, det är allt från oss. Om du letar efter en förlorad eller stulen Android-enhet, gå till vår länkade handledning. Och för att hitta en iPhone även när den är avstängd eller raderad har vi en detaljerad guide redo för dig. Slutligen, om du har några frågor, låt oss veta i kommentarsektionen nedan.