Så här använder du din iPhone som en fjärrkontroll för Android TV

De flesta Android TV-apparater har nuförtiden en fjärrkontroll med begränsade knappar, vilket gör det svårt att styra din TV. Oavsett om det är att navigera i dina appar, ändra dina inställningar eller skriva något, kan det vara irriterande att använda TV:ns grundläggande fjärrkontroll.

Lyckligtvis behöver du inte. Om du är trött på att använda riktningsplattan kan du använda din iPhone för att göra allt istället. Låt oss gå igenom processen med att använda din iPhone som fjärrkontroll för att styra din Android TV.

Krav för att styra Android TV med din iPhone

Allt du behöver göra för att styra din Android TV med en iPhone är att ladda ner Google TV-appen på din iPhone och logga in med ditt Google-konto. Se till att använda samma konto som du använder med din Android TV.

Google TV-appen är en av de bästa TV-fjärrapparna för att styra din Android TV. Se sedan till att din iPhone och Android TV använder samma Wi-Fi-nätverk för att detta ska fungera korrekt. Alternativt kan du också ansluta de två enheterna via Bluetooth.

Om du stöter på några problem under installationen kan du försöka felsöka felet. Att starta om din TV och iPhone kan också lösa problemet. Om allt annat misslyckas kan du också ansluta en Android-telefon till din TV.

Hur man använder iPhone för att styra Android TV

Processen att använda din iPhone som en fjärrkontroll för din Android TV är ganska enkel. Här är vad du behöver göra:

 • Starta Google TV-appen på din iPhone och tryck på knappen TV i närheten i det nedre högra hörnet.
 • Du bör se din Android TV i listan Välj en enhet. Välj den för att ansluta.
 • Använd den alfanumeriska koden på din TV för att ange den sexsiffriga koden på din iPhone för att para ihop dem.
 • När den är ihopkopplad visas en virtuell TV-fjärrkontroll på din iPhone-skärm.
 • Du kan använda knapparna på skärmen för att styra din Android TV, eller byta till D-pad-layouten genom att trycka på de tre prickarna i det övre högra hörnet.

  Du kan också använda Google Assistant-knappen för att använda röstkommandon på din Android TV. Google TV-appen låter dig också använda din iPhones tangentbord för att skriva in texten när och när det behövs. Tangentbordet kommer automatiskt att dyka upp när du måste skriva något.

  När du är klar med att använda din iPhone som fjärrkontroll och vill koppla bort din Android TV från appen, tryck på den gröna TV-symbolen bredvid namnet på din TV.

  Du kan också växla mellan Android TV om du har fler än en i ditt hem. Tryck bara på namnet på den Android TV du för närvarande kontrollerar så får du återigen en lista över tillgängliga TV-apparater i närheten. Välj den du vill byta till.

  Varför du bör använda din iPhone för att styra Android TV

  Som du kan se är det enkelt att ansluta och använda din iPhone som fjärrkontroll för din Android TV. Att göra det kan vara bekvämare än den traditionella fjärrkontrollen, eftersom du kan använda den för att navigera runt din TV-skärm, justera volymen och snabbt ange eller klistra in text och länkar.

  Medan fjärrkontrollen kan försvinna ner på baksidan av soffan eller slängas någonstans av ett litet barn, tenderar vi alla att hålla våra telefoner nära oss hela tiden. Att använda din iPhone istället för fjärrkontrollen innebär dessutom att det är en pryl mindre som ligger runt huset att oroa sig för.