Så här använder du Backtrack på Apple Watch för att spåra dina steg

Om du vandrar eller utforskar ett område utan Wi-Fi eller mobilanslutning kan du fortfarande lita på att din Apple Watch hittar tillbaka till startpunkten med Backtrack. Backtrack är en funktion i Compass-appen som spårar din rutt från en startplats och pekar dig i rätt riktning för att återvända till den platsen.

Så här ställer du in och använder Backtrack för att se till att du håller dig på rätt spår när du återvänder till början av din vandring, cyklar, springer eller går.

Så här börjar du spåra en rutt på din Apple Watch

För att använda Backtrack måste du aktivera det innan du börjar din vandring, cykla eller gå. Sedan körs den i bakgrunden och sparar din rutt tills du går in i läget Spåra steg.

Följande Apple Watch-modeller stöder Backtrack i Compass-appen:

För att aktivera Backtrack och börja spåra din rutt, öppna helt enkelt Compass-appen och tryck på knappen för fotspår. Njut sedan av din promenad med vetskapen om att din startposition och rutt längs vägen sparas av din Apple Watch.

Så här spårar du dina steg med Backtrack

När det är dags att vända och gå tillbaka, gå in i läget Retrace Steps och följ klockans praktiska guide.

Så här slutar du spåra din rutt och börjar gå tillbaka till början:

 • I Compass-appen (med Backtrack redan aktiverat), tryck på pausknappen.
 • Välj sedan Spåra steg.
 • Leta efter den vita pilen på kompassen; den visar riktningen du ska resa. (Du kommer också att se din tidigare rutt som en grå linje om du är nära den.)
 • Följ pilen tills du kommer närmare din destination. Sedan försvinner pilen och du ser din startpunkt som en grå prick längs din tidigare rutt.
 • Begränsningar för Backtrack-funktionen på watchOS 10

  Medan din Apple Watch kan styra dig i rätt riktning och hjälpa dig att gå tillbaka till en startpunkt, saknar ryggsäcksfunktionen några viktiga detaljer som du hittar på en satellit eller topografisk karta. Till exempel visar Backtrack dig inte höjdinformation, landskapsdetaljer (som kullar eller klippor) eller andra miljöobjekt, som floder.

  Det betyder att du bara vet vilken riktning du ska gå, men inte vad du kan stöta på på vägen.

  Innan du litar på den här funktionen eller någon app på din iPhone eller Apple Watch för navigering bör du se till att enhetens batteri är tillräckligt laddat.

  Hitta tillbaka med din Apple Watchs kompassapp

  Nästa gång du är ute och utforskar vildmarken, vandrar i bergen eller cyklar på landsbygdsvägar, lita på att din Apple Watch hjälper dig att hitta tillbaka, även om det inte finns något Wi-Fi att hitta.