Så här anpassar du din text med TypeCraft i Canva

Spread the love

Canva har ett överflöd av alternativ när det kommer till textanpassning. Du kan börja från början på fliken Text och hitta ett typsnitt som kompletterar ditt konstverk. Du kan också bläddra igenom de teckensnittskombinationer som Canva har kurerat åt dig.

Dessutom, i Canvas appval, finns det TypeCraft – ett alternativ som låter dig verkligen anpassa din text på vilket sätt du vill. Nedan finns en guide för hur du hittar och använder TypeCraft-appen i Canva.

Vad är TypeCraft i Canva?

Det finns flera saker du kan skapa i Canva utan ansträngning, och att lägga till TypeCraft till din design är en av dem.

TypeCraft är en textapp från tredje part skapad av Zeppelin Labs som finns på Canva. Dess enda syfte är att ge kreatörer möjlighet att forma sin text på det sätt som de tycker passar deras design. Du kan forma dina ord till vilken form du vill samtidigt som du behåller textens integritet.

  15 bästa AI-baserade bilduppskalare för att förbättra fotokvaliteten adminvista.com

Har du till exempel ett öppet utrymme på din design där du vill placera en rubrik? Du kan lägga till din text, välja typsnitt och sedan enkelt förvränga den för att matcha det öppna utrymmet.

Var man hittar TypeCraft

Det finns två sätt att hitta TypeCraft-appen på Canva – hur du öppnar appen beror helt på var du är i ditt projekt.

Om du börjar från början, vilket betyder att du inte har öppnat Canva Editor-sidan än, börjar du på Canvas huvudsida. Till vänster på sidan klickar du på Appar i huvudmenyn. Om det inte finns några tillgängliga alternativ att välja, klicka på den treradiga ikonen och huvudmenyn ska visas.

I appens sökfält skriver du TypeCraft och trycker på Retur. Klicka på TypeCraft-appen och välj sedan Använd i ny design. Härifrån kan du antingen välja vilken typ av design du vill öppna eller lägga till anpassade mått.

  12 bästa LinkedIn-skrapaverktyg för tillväxt och databaserat nätverk

Om du redan har en design öppen som du vill använda TypeCraft på kan du välja Använd i befintlig design.

Du kan också hitta appen på sidan Editor. Anta att du är mitt uppe i att skapa ett flygblad från en Canva-mall; öppna helt enkelt fliken Apps på vänster sida av skärmen och skriv TypeCraft i sökfältet. Klicka på appen för att öppna den och nu är du redo att börja.

Hur man använder TypeCraft i Canva

Att använda TypeCraft är otroligt enkelt. Innan du använder anpassad text på din design måste du skapa den först.

När TypeCraft-appen är öppen ser du flera kategorier att slutföra. Skriv först den text du vill lägga till din design. Tänk på att varje textrad kommer att behöva sin egen TypeCraft-applikation.

När du har skrivit in texten väljer du typsnitt och stil. Det finns flera typsnitt att välja mellan och alla kommer att se olika ut om du lägger till en stil, så ta dig tid att bläddra. När du har gjort det, välj din teckensnittsfärg.

  De bästa Xbox Capture Cards

Att redigera textformen är den mest tidskrävande processen att använda TypeCraft. För att börja anpassa texten, ta en vit prick med markören och flytta den.

Varje vit prick du ser kommer att ändra texten baserat på din rörelse, så att röra sig långsamt är det bästa tillvägagångssättet här – speciellt om du har en specifik form som du behöver ha den för din design. Om du inte gillar hur texten formas kan du alltid starta om genom att klicka på Återställ form.

När du är nöjd med resultatet klickar du på Lägg till element i design och justerar därefter.

Använd TypeCraft för att anpassa ditt nästa kreativa projekt

Canva har inkluderat många appar i sin stora plattform som kan hjälpa dig att anpassa din design. Nästa gång du arbetar med ett kreativt projekt, prova TypeCraft för att se hur skev text kan ge ditt konstverk ett unikt intryck.