Så här aktiverar du material du designar på din Chromebook

Med lanseringen av Android 12 2021 lanserade Google ett nytt enhetligt designspråk Material You som fortsatte att skapa identiteten för en modern Android-smarttelefon. Dess radikalt nya syn på uttrycksfullhet och anpassningsförmåga uppvaktade och förälskade alla. Och nu arbetar Google för att ta med samma material som du designar till Chromebooks. Medan det är ett pågående arbete har Google förnyat några viktiga UI-element i Canary-kanalen. Så i den här guiden ger vi dig en handledning om hur du aktiverar material du designar på din Chromebook.

Aktivera material du designar på Chromebook (2023)

Vi har diskuterat Chrome-flaggan du måste aktivera för att aktivera material du designar på ChromeOS. Vi har också delat med oss ​​av våra intryck av den nya designen nedan, så att du får en bra uppfattning om vilka stora designuppdateringar som kommer till Chromebooks.

Använd Chrome Flagga för att aktivera material du på ChromeOS

1. Först och främst måste du byta till Canary-kanalen på din Chromebook. Vi har skrivit en dedikerad guide för det, så följ handledningen i den länkade artikeln och kom sedan tillbaka till den här artikeln.

2. När du är i Canary-kanalen öppnar du Chrome och anger chrome://flags i adressfältet och trycker på Retur. Ett Chrome Flags-fönster öppnas.

3. Sök sedan efter ”qs-revamp” och aktivera flaggan. Du kan också klistra in adressen nedan i Chrome-webbläsaren, så tar den dig direkt till lämplig Chrome-flagga.

chrome://flags#qs-revamp

4. Klicka slutligen på knappen ”Starta om” längst ned.

5. Öppna nu panelen Snabbinställningar och du kommer att se det nya materialet du designar i aktion på din Chromebook. Panelen Snabbinställningar kommer att likna den vi har på Android, med sina större bubblor och bredare skjutreglage för ljusstyrka/ljud.

Första intryck: Material du designar på Chromebooks

Jag måste säga att materialet du designar ser helt underbart ut på ChromeOS. Medan den nya omdesignen bara är tillgänglig i panelen Snabbinställningar just nu, Reddit-användare kentexitebot har redan visat hur den nya redesignen kommer att se ut. Från utseendet har Google djupt knutit principerna om Material You-design med ChromeOS-systemelement.

Tja, det fungerar väldigt likt hur Android reagerar på Material You på smartphones. Du kan ställa in vilken bakgrundsbild som helst och Googles OS väljer accentfärgen automatiskt och tillämpar temat i hela operativsystemet. Det bästa är att den nya omdesignen fungerar i ljusa och mörka lägen sömlöst. Du kan faktiskt också välja din egen accentfärg.

Materialet du designar sträcker sig till panelen Snabbinställningar, appen Filer, Inställningar, Kalender och mer. Speciellt har panelen Snabbinställningar gjorts om helt med temat Material du i åtanke. Du får stora och kapslade menyer i panelen Snabbinställningar, där du kan komma åt vilken funktion du vill. Google har också tagit med tillgänglighetsverktyg i en ny design och de ser underbara ut. Det bästa av allt är att Google har lagt till en ”Starta om”-knapp till ChromeOS.

Dessutom har den nya designen separerat aviseringarna från QS-panelen, ungefär som Windows 11. Jag önskar att Google tillät direkt åtkomst till utvalda mappar på ChromeOS-hyllan, men det är kanske en annan dag. Just nu kan jag med säkerhet säga att Material You design har höjt både utseende och funktionalitet på ChromeOS. Det känns som ett sammanhållet, väl sammanställt OS. Jag hoppas att den nya omdesignen kommer till Stable-kanalen under de närmaste månaderna.

Google förnyar ChromeOS med material du

Så det är så du kan aktivera Material du designar på din Chromebook. När fler Chrome-flaggor läggs till för Material You-teman kommer vi att uppdatera guiden därefter. Du kan uppdatera din Chromebook till Canary-kanalen om du vill prova dessa nya funktioner, men kom ihåg att det kan vara ganska buggigt. Som nu kan du lära dig hur du aktiverar den nya ChromeOS-startaren på din Chromebook. Och för att använda emojis på Chromebooks, följ vår länkade guide. Slutligen, om du har några frågor, låt oss veta i kommentarsfältet nedan.