Så får du tillgång till GPT-4 just nu!

Bara timmar efter Google tillkännagav sin PaLM AI-modell för att utmana GPT-3, förstörde OpenAI deras nöje och tog över internet med tillkännagivandet av GPT-4. Och det är vettigt för folk att notera eftersom det ger några betydande uppgraderingar över GPT-3. Denna nästa generations stora språkmodell (LLM) är inte längre begränsad till text utan har nu också vision, vilket gör att du snart kan mata in bilder och fråga efter AI-modellen. Som sagt, om du vill uppleva GPT-4 på ChatGPTs hemsida just nu, måste du spendera pengar eftersom den nya modellen inte är gratis att använda. Så låt oss lära oss hur du enkelt kan få tillgång till GPT-4 idag.

Så här använder du GPT-4 just nu (2023)

I den här artikeln har vi förklarat två enkla metoder för att få tillgång till GPT-4 just nu. Du behöver inte vänta på några integrationer eller API-utgåvan för att uppleva den nya AI-modellen. Innan det, låt oss snabbt prata om vad som är nytt i OpenAI:s GPT-4-modell.

Vad är OpenAI:s nya GPT-4 AI-modell?

Vi vet alla att ChatGPT kan göra massor av coola saker och det finns en uppsjö av ChatGPT-uppmaningar för att få det perfekta svaret på frågor, men OpenAI förbättrar avsevärt sina möjligheter med GPT-4. Jämfört med GPT-3, som driver din favorit ChatGPT AI chatbot, är den senaste GPT-4-modellen multimodal. Som nämnts ovan betyder det att LLM nu kommer att kunna acceptera både text- och bildindata från användare. Den nya GPT-4-modellen från OpenAI kommer snart att tillåta bildinmatningar, som den kommer att kunna analysera och svara på dina frågor. Just nu är bara textfunktionerna i den nya LLM tillgängliga att testa via ChatGPT.

Hur man får åtkomst till GPT-4 AI-modell (officiell metod)

OpenAI har spelat det smart och gjort GPT-4 tillgängligt endast för ChatGPT Plus-prenumeranter. Det betyder att du måste betala $20 per månad för att få tillgång till den senaste modellen från OpenAI. Så här får du tillgång till det:

1. Gå först till ChatGPT-webbplatsen med hjälp av länk här och logga in på ditt befintliga konto. Skapa ett nytt konto om du inte redan har ett.

2. När du har loggat in kommer du att se alternativet ”Uppgradera till Plus” i det nedre vänstra hörnet. Klicka på det.

3. Klicka sedan på den gröna knappen ”Uppgradera plan” under ChatGPT Plus i popup-fönstret som öppnas. Som nämnts här ger ChatGPT dig prioriterad tillgång till nya funktioner, och med rätta, med GPT-4.

4. På nästa sida måste du ange dina betalningsuppgifter och faktureringsadress i den högra rutan. När du har angett uppgifterna klickar du på knappen ”Prenumerera”.

Obs: Tyvärr kan användare inte genomföra betalningar på OpenAI-webbplatsen för att få ChatGPT Plus i Indien. Enligt flera inlägg på sociala medier misslyckas alla kredit-/betalkort – oavsett om det är Visa, Mastercard, American Express, etc. –. Vi hoppas att OpenAI erkänner problemet och tillåter indiska användare att använda ChatGPT Plus i Indien.

5. När din betalning är klar kommer du att bli en ChatGPT+-prenumerant. Du kan nu enkelt använda den nya GPT-4-modellen och andra äldre AI-modeller. Från rullgardinsmenyn på skärmen väljer du ”GPT-4” för att komma igång.

6. Du kan nu mata in dina frågor i textrutan i den högra rutan och interagera med den mer kraftfulla och lyhörda GPT-4-drivna ChatGPT chatboten. Här är några exempel, kolla in dem:

Hur man använder GPT-4 AI-modell gratis

Som bekräftats i vår första bevakning kommer OpenAI inte att erbjuda gratis tillgång till GPT-4 via sin ChatGPT-chatbot när som helst snart. Vidare tillägger det att det hoppas kunna ”erbjuda en viss mängd gratis GPT-4-frågor” till gratisnivåanvändare någon gång i framtiden.

Tja, om du är en av dessa gratisanvändare och inte vill spendera pengar för att få ChatGPT Plus-prenumerationen, har vi ett gratis alternativ för dig. Och det är Microsoft Bings nya AI-chattfunktion. Ja, i en officiellt blogginläggMicrosoft har bekräftat att dess Bing AI-tjänst körs på GPT-4.

En stor fördel med att använda Bing AI framför GPT-4-modellen på ChatGPT:s webbplats är dessutom kunskapsbasen. Medan GPT-4 fortfarande är begränsad till datasetet från september 2021, är Bing AI-chatt ansluten till internet och kan också svara på frågor relaterade till händelser i realtid. Men kom ihåg att Bing AI för närvarande är begränsad till 15 svar i en enda konversation.

Så fortsätt och testa ChatGPT alternativa Bing AI i Edge-webbläsaren just nu. Och om du inte vill använda Edge, läs vår guide om hur du kommer åt Bing AI-chatt i vilken webbläsare som helst.

Prova GPT-4-modellen i ChatGPT idag

Sammanfattningsvis måste du skaffa ChatGPT+-prenumerationen om du officiellt vill komma åt den nya GPT-4 AI-modellen från OpenAI. Men i våra tester har vi funnit att Bing AI är ganska lyhörd och hjälpsam med våra frågor. Så, är du exalterad över möjligheterna som öppnas upp av text-cum-vision AI-modellen som är GPT-4? Låt oss veta dina tankar i kommentarerna nedan.