Runway skapar videor från text, nya Microsoft-team lanseras

Hej nördar! 🙋 Här är trenduppdateringar för dig! 📣

RunwayML genererar originalvideor från enkel text

AI startup RunwayML tillkännagav ett Gen-2 multimodalt AI-system för att generera originalvideor från enkel text, bilder eller videoklipp.

AI-plattformar som genererar text-till-bild är standard nu, men AI är ledande när det gäller att utveckla videor från texten.

AI Company Runway har lanserat Gen-2, som skapar originalvideor genom textinmatning, bilder eller videoklipp.

I sin Gen-1-version kunde användare applicera en AI-genererad överlagring på redan existerande videofilmer och ange en grundläggande 3D-animation eller skakigt smartphoneklipp.

Dess Gen-2 verkar mer fokuserad på att generera videor från början. Det är ett webbaserat videogenereringsverktyg som erbjuder 30+ AI-verktyg för realtidsvideoredigering, samarbete och mer.

Runway gör spännande arbete inom generativ AI, inklusive text-till-videos fortfarande outforskade territorium. Resultaten är spännande och potentialen för text-till-video AI är tilltalande, vilket ger nya chanser till kreativitet.

Att tillhandahålla användarvänliga gränssnitt och färdiga att distribuera mallar gör det möjligt för individer att utnyttja kraften i artificiell intelligens och överbryggar klyftan mellan skapare och maskininlärningsteknik.

Framför allt säkerställer dess växande community kontinuerlig utveckling och support, vilket gör det till en värdefull resurs för dem som vill lyfta sitt kreativa arbete, inklusive konstnärer, designers, utvecklare och många fler. Om du vill prova detta verktyg kan du logga in på Runway.

Andra tekniska tycoons, Meta och Google, är också i kapplöpningen om text-till-video AI.

Microsoft lanserar nya team med förbättrad prestanda

Enligt den senaste uppdateringen från Microsofts officiella blogg har Microsoft lanserat nya Teams, som är snabbare, enklare och mer flexibelt att använda än tidigare Teams.

Enligt sajten är nya Microsoft Teams tre gånger snabbare att installera, två gånger snabbare att gå med i möten och använder 50 % mindre minne och 70 % mindre skivutrymme. Dessa verkar alla vara betydande förbättringar av Microsoft Teams prestanda.

Microsoft har helt gått över till React JavaScript-biblioteket i den här nya versionen av Teams, övergett Teams elektronrötter och gått mot Microsofts Edge WebView2-teknologi.

Dessutom har Microsoft betonat ett flytande designspråk för UI-förbättringar. Alla dessa justeringar förbättrar teamets funktionalitet genom att minska mängden minne som används, mängden skivutrymme som används och många andra faktorer.

Vid sidan av prestandaförbättringarna har Microsoft också gett Teams en visuell uppdatering för att bättre matcha Windows 11.

Nedan är några av de bästa funktionerna i de nya Microsoft Teams:

  • Fliken Filer i kanaler och konversationer, samt möjligheten att ladda ner, ladda upp och granska filer.
  • Möten, med stöd för många arbetskonton och hyresgäster, unika bakgrunder och PowerPoint Live-möten.
  • Applikationer, inklusive de från Microsoft 365 och 1st parts utvecklare, som Microsoft Viva och Approvals and Tasks.

Utöver alla dessa funktioner kommer det över 50 nya funktioner till Teams. För att lära dig mer om detta, besök Microsoft Tech Community.

Omkring 280 miljoner individer använder Teams varje månad för att hålla kontakten, enligt Microsofts webbplats. Cirka 1 900 appar har släppts i butiken, och över en lakh anpassade appar som interagerar med Teams har utvecklats på grund av den otroliga innovation som Teams har möjliggjort från oberoende mjukvaruleverantörer från tredje part (ISV).

För fler uppdateringar, kolla in vår senaste teknikkategori.