Ring kontakter från din iPhones lösenordsskärm med PassDial

Det finns en fin balans att hitta mellan funktionalitet och enkelhet för moderna smarttelefonlåsskärmar. Lägg till för många funktioner på låsskärmen och det börjar se ut som den faktiska startskärmen. Att ta bort för många kommer att göra det för enkelt; ett onödigt steg innan du kommer till startskärmen. Till skillnad från med Android får iOS-användare inte justera balansen, för de förväntas vara nöjda med Apples lösning med smarttelefonens låsskärm. Det är, naturligtvis, såvida de inte jailbreakar sin enhet och öppnar den för en värld av kraftfulla appar och tweaks.

En sådan ny jailbreak-tweak för att öka låsskärmens funktionalitet är PassDial. Det låter dig ställa in vissa koder – andra än ”lösenkoden” som låser upp din enhet – genom att ange som ringer ett visst, fördefinierat nummer direkt från låsskärmen. Tweaken är lysande när du tänker på det! Den har en viss Samsung TouchWiz-liknande känsla, vilket inte alls är dåligt.

Jag vet att jag har fem kontakter som jag ringer regelbundet: mina föräldrar, min lillebror och två av mina nära kompisar. Med PassDial får jag spara minst 3-4 steg på en regelbunden basis. Du behöver inte ange mitt lösenord, starta Phone.app, gå över till Favoriter och tryck på en kontakt.

När du har installerat, gå över till Inställningar > PassDial. Härifrån kan du skapa upp till fem ”telefonnummer och kod”-par (du måste betala $1,99 för Pro-versionen för att häva denna begränsning). Kom bara ihåg att om du använder det enkla 4-siffriga lösenordet måste koden i ditt kontaktkodpar också vara fyrasiffrigt.

PassDial testades på en iPhone 4S jailbroken på iOS 7.0.4. Det fungerade som annonserat. Jag kunde snabbt ringa en testkontakt direkt från låsskärmen utan några problem. Personligen kommer jag dock inte att använda tweaken eftersom jag använder CleverPin för att helt kringgå låsskärmen när jag är ansluten till mitt hem/universitets WiFi, vilket innebär att jag inte blir ombedd att ange lösenordet.

PassDial är tillgängligt gratis på Cydia under BigBoss repo.

Se till att låta oss veta vad du tycker om tweaken genom att lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan.