Ribbon UI, flera flikar, delad redigering och mer

Spread the love

Textredigerare för Windows finns i en mängd olika former och storlekar. Här på wdzwdz har vi recenserat några av de allra bästa från partiet, som NeechPad, ModernNote (som i grunden är ett modernt UI-anteckningsblock för Windows 8 och RT), TinyAnteckningar, och kraftpaketet för textredigering, Notepad++ och dess olika plugins. Jag har sett att de flesta avancerade användare föredrar Notepad++ framför andra alternativ på grund av dess omfattande funktionsuppsättning, men de som söker en balans mellan bra design, enkelhet och funktioner kan ge Syncplify.me Notepad ett försök. Det är en Windows-applikation som, förutom att ha en elegant, minimal design, har ett anständigt antal avancerade inställningar för programmerare, webbutvecklare och kodare.

  Vad är räckvidden för det genomsnittliga Wi-Fi-nätverket?

Textredigerare används inte bara för att skriva ner allmänna anteckningar, lista uppgifter och att göra. Avancerade verktyg som Notepad++ levereras med syntaxmarkering och ett gränssnitt med flera flikar för att hjälpa utvecklare och programmerare att uppnå mer på kortare tid. Syncplify.me Notepad har lyckligtvis även dessa två funktioner. Dessutom låter den dig redigera textfiler med storlekar större än 4 GB, söka i filer för att snabbt rätta till fel och har ett praktiskt alternativ för delad redigering för att visa och redigera två textfiler sida vid sida.

En annan intressant bit om Syncplify.me är dess Ribbon UI-liknande design, som är både intuitiv och lätt för ögonen. Den är också optimerad för pekbaserade skärmar och enheter, vilket gör appen till ett utmärkt Notepad++-alternativ för användare av Windows-surfplattor. Bandet har tre flikar längst upp märkta Arkiv, Redigera och Avancerat, där redigeringssektionen erbjuder alla dina vanliga textredigeringsverktyg.

  Hur man fixar Hulu-laddningsfelet på PS4

Genom att klicka på filfliken växlar programmet till ett modernt gränssnitt i stil med bara ben, som bara låter dig öppna, spara och skriva ut alla textfiler eller de som du nyligen redigerade i programmet – troligen avsedda för distraktionsfri läsning.

Som nämnts tidigare är textredigeraren också idealisk för avancerade användare, programmerare och kodare. Från fliken Avancerat kan sådana användare få tillgång till funktioner som Document Map, Split Editor, Find in Files och Hash Code. Det stämmer, du kan snabbt kontrollera dokumentens integritet med hjälp av en inbyggd hashkodskalkylator, som stöder CRC32, MD5, RIPE-MD160, SHA1, SHA256 och SH512 algoritmer.

  Hur man skapar kontaktgrupper på din Mac

Alternativet ”Ta bort tomma linjer” i det här avsnittet rensar alla tomma rader från en fil, medan ”Trimma linjer” tar bort eventuella överflödiga mellanslag. Andra alternativ inkluderar export av dokument till HTML- och RTF-format.

Syncplify.me Notepad är gratis för både personligt och kommersiellt bruk. Det fungerar på Windows XP, Windows Vista, Windows 7 och Windows 8.

Ladda ner Syncplify.me Anteckningar