Persist Förbättrar volymkontrollen på Android genom anpassade profiler

Vrider du din smartphone till tyst läge varje gång du kommer till jobbet? Vill du inte störa din sovande rumskamrat med telefonens höga ringsignal mitt i natten? Om jag har ett riktigt grepp med Android så är det operativsystemets dåliga implementering av volymhantering. Det ger dig inte mycket kontroll över de olika typerna av ljud som din enhet avger, än mindre skapa förinställningar som de gamla funktionstelefonerna från Nokia eller Samsung. Om du vill ha lite mer anpassning till ditt förfogande, ge Persist Volymkontroll ett försök. Appen ger större kontroll över din Android-enhets akustik, vilket ger dig möjlighet att ställa in separata volymnivåer för ringsignalen, aviseringar, larm, media, system, samtalsljud etc., och skapa volymförinställningar för olika situationer.

Persist, som namnet antyder, körs ständigt i bakgrunden och kan snabbt startas genom att trycka på den ihållande genväg den lägger till i meddelandepanelen, som visar aktuella volymnivåer för alla sju typer av ljud/ljud, och låter dig antingen hoppa till appens huvudskärm eller till dess profilförinställningar. Huvudskärmen har ett gäng volymreglage, en för varje typ av ljud. Kärnfunktionen i appen är dock profilens förinställningar.

Enkelt uttryckt, om du vill ha mer anpassning av Persist, så är avsnittet Förinställningar rätt väg att gå. Förinställningar låter dig skapa olika profiler så att du kan aktivera dem under givna scenarier eller tid på dagen. Utnämning, Standard, Natt och Tyst kommer ur lådan, och du kan lägga till nya, anpassade profiler som passar dina behov.

För att skapa en ny profil, tryck på plusknappen längst upp och ge den ett namn som du gillar. Om du fortfarande är förvirrad, ta en titt på skärmdumpen nedan. Den här skärmen låter dig lägga till och ta bort olika volymtyper och parametrar. Du kan helt enkelt ställa in individuella ringsignaler eller varningsljud för varje typ av ljud.

Varje ljudparameter kan läggas till genom att först trycka på knappen ”Lägg till inställningar” längst ner och välja ljudtyp från följande meny. Du kan också välja en ikon för en ljudförinställning bland en handfull alternativ.

Applikationen har också en betalvariant som heter Persist+ som är annonsfri och erbjuder ytterligare funktionalitet inklusive profilväxlingsautomatisering baserat på tid, dag och plats.

Installera Persist från Play Butik (Fri)

Installera Persist+ från Play Butik (Betalt)