Öka din företagsförsäljning med Pipedrive CRM

Letar du efter ett allt-i-ett CRM för att hantera försäljning, e-postmarknadsföring, projekt, offerter och personal? Då måste du kolla in Pipedrive.

Ekosystemet för försäljning och marknadsföring är högt tempo och konkurrenskraftigt. Med enkla affärsverktyg som Excel och e-post kan du hantera några hundra konsumenter och användare. När du vill växa behöver du automatisering, säkerhet och bekvämlighet.

Här kommer Pipedrive!

Vi granskar Pipedrive försäljnings-CRM inifrån och ut och presenterar en kortfattad och kortfattad diskussion som hjälper dig att avgöra om detta är rätt försäljnings-CRM för dig.

Varför behöver företag ett försäljnings-CRM?

Ett kundinriktat företag måste använda ett försäljnings- och marknadsförings-CRM bäst för att utnyttja sina leads, personalstyrka och budget.

Med ett sälj-CRM kan du skapa en pipeline av uppgifter som sälj- och marknadsföringsteamet kommer att utföra. Du och dina företagsledare måste skapa ett idiotsäkert arbetsflöde för försäljning, marknadsföring, kundservice, merförsäljning, lead-building etc. så att teamen kan fokusera på kundinteraktion.

Ett försäljnings-CRM, som den typ av Pipedrive, automatiserar varje uppgift. Återigen, frontlinjen och fältteamet behöver inte slösa tid på att hantera dokument, broschyrer, e-postmeddelanden, offerter etc. Du kan tilldela en eller två anställda att hantera dessa från baksidan, och frontlinjepersonalen kommer att få tillgång till affärssäkerheterna direkt från försäljnings-CRM.

Den viktigaste egenskapen hos ett försäljnings-CRM är mobilvänlighet. Du och dina teammedlemmar kan använda sådana CRM:er på en surfplatta, smartphone, Chromebook, Macbook, Windows-dator och så vidare. Absolut inga begränsningar för enheter och nätverk eftersom appen är molnbaserad.

Vad är Pipedrive CRM?

Pipedrive är en moln-CRM-mjukvara för avancerade och snabbrörliga sälj- och marknadsföringsteam.

Det är ett sälj-CRM – eller en säljplattform – och fungerar som ett centraliserat säljnav. Den har utformats för att göra det möjligt för säljare att kommunicera, slutföra affärer, samarbeta, optimera försäljningsprocesser och prognostisera försäljningssiffror.

Och det är inte slutet på dess funktioner. Pipedrive – en molnförsäljningsplattform, är utmärkt för att förbättra kundresan och kundupplevelsen.

Dessutom hjälper det ditt företag att generera nya affärer och minska de allmänna kostnaderna för att hantera flera försäljnings- och marknadsföringsteam. Prova Pipedrive gratis för att uppleva hur ett onlineförsäljnings-CRM kan förvandla din försäljning, marknadsföring, projekt och HR-rekryteringspipelines.

Fördelar med Pipedrive CRM

Den främsta fördelen med Pipedrive är att förbättra hur du säljer och marknadsför dina produkter eller tjänster. Istället för komplicerade och felbenägna kalkylblad flyttar du dina försäljnings- och marknadsföringspipelines till Pipedrive för visuell projektledning.

Du hittar också alla affärse-postmeddelanden på Pipedrive CRM-verktyget, så det finns inget behov av att växla mellan affärsappar under fokuserat arbete.

Slutligen kan du styra vem som har tillgång till vilken affärsdata för vilka affärsändamål från centraliserad kontroll. Du minskar tiden du investerar i att leda team och avdelningar genom att använda Pipedrive. Således kan du fokusera på att skapa strategier för affärstillväxt och dyka upp på offentliga evenemang för att marknadsföra ditt varumärke.

Några andra anmärkningsvärda fördelar med Pipedrive är:

 • Det är en kodfri visuell CRM-plattform. Arbetet med verktyget är enkelt.
 • Den erbjuder alla programvarumoduler som du behöver i ett företag. Till exempel pipelinehantering, Kanban-tavlor, projekt, e-postmarknadsföring, affärse-post, analys, rapportering och mer.
 • Intuitiva och lättförståeliga UI-komponenter och terminologi.
 • Obegränsade typer av anpassade fält för att göra programvaran användbar i alla branscher.
 • Ett användargränssnitt som du enkelt kan lita på eftersom det stöder dra-och-släpp-åtgärder.
 • Du kan skapa professionella och attraktiva produktkataloger, produktspecifikationer, förslag, arbetsorder, omfattningen av arbetet, etc., dokument för ditt företag med Smart Docs-funktionen.
 • Det automatiserar nästan alla faser i en försäljnings- och marknadsföringspipeline. Därför gör ditt sälj- och marknadsföringsteam färre fel när du konverterar en lead till en kund.

Pipedrive CRM-funktioner

Pipedrives molnförsäljnings-CRM kommer med några verkligt användbara funktioner som alla företag behöver, och dessa är:

#1. Inkorg för potentiella kunder

Det här är platsen där ditt sälj- och marknadsföringsteam kommer att hantera säljleads. Om du skaffar potentiella kunder från tredjepartsbyråer och företag kan du använda funktionen Lägg till dina befintliga potentiella kunder för att ladda upp Excel-filer, CSV-filer, etc.

Alternativt kan du använda Leadbooster-tillägget för att samla in leads från din webbplats direkt. Det skapar en automatisk chatbot för dig att fånga potentiella kunder. Om leaden visar någon avsikt att köpa under chatten kan du ta över för att ge personliga tjänster.

#2. Erbjudanden

Det här fönstret är för alla öppna, väntande och ingående affärer. Du kan organisera kunder, potentiella kunder och potentiella kunder i sektioner som kvalificerad, kontakt gjord, demo schemalagd, förslag gjord, förhandlingar påbörjade, etc.

#3. Projekt

Om du planerar att kickstarta interna eller externa projekt relaterade till din verksamhet kan du använda projektledningsverktyget Pipedrive.

Du kan organisera projektuppgifterna och deluppgifterna i kanbanliknande tavlor eller listor. Kanban-brädan kommer vanligtvis i fem brädor. Dessa är Kick-off, Planering, Implementation, Review och Closing. Men du kan anpassa dessa fält när du ökar eller minskar korten.

#4. Kampanjer

Kampanjmodulen är ett fullserviceverktyg för e-postmarknadsföring. Du behöver inte längre betala för ytterligare programvara för e-postmarknadsföring om du byter till Pipedrive.

Funktionerna i modulen för e-postmarknadsföring är som följer:

 • Anpassningsbara och professionella e-postmallar
 • Beprövade e-postmallar
 • Personliga e-postkampanjer
 • E-postkampanjanalys i realtid

#5. Pipedrive Mail

Denna e-postmodul låter dig skicka och ta emot affärse-postmeddelanden direkt på Pipedrive försäljnings-CRM. Sedan kan du länka e-postmeddelandet till automatiserade arbetsflöden för att omvandla inkommande kundförfrågningar till leads och vidarebefordra det till en säljare för omedelbar uppföljning.

Du kan också använda din befintliga e-post sida vid sida med hjälp av Smart Email BCC-funktionen i Pipedrive Mail. Sätt bara in din Pipedrive-e-post i BCC-fältet när du skickar e-post till affärskontakter och kunder. Det här e-postmeddelandet och eventuella framtida svar kommer automatiskt att visas i Leads, Deals eller Projects, beroende på hur du konfigurerade det automatiserade arbetsflödet.

#6. Aktiviteter

Aktiviteter visar en helhetssyn på varje gruppmedlems aktiviteter. Du kan också schemalägga framtida uppgifter här och övervaka framstegen i en tabellvy.

#7. Affärskontakter

Modulen Kontakter har tre underfunktioner: Personer, Organisationer och Tidslinje för Kontakter.

I kontaktboken för personer kan du lagra alla affärs- och professionella kontakter. Sedan kan du använda organisationens kontaktböcker för att spara data från dina anställda, leverantörer och externa medarbetare.

Kontakters tidslinje är ett nytt tillägg av Pipedrive. Den visar en utarbetad bild av kontakter och hur din organisation förhåller sig till dem i tidslinjer.

Tidslinjen kan visa ikoner som representerar åtgärder som förslag, första kontakt, skickade e-postmeddelanden, skickade broschyrer, stängda affärer, lunchrast, etc.

#8. Insikter och rapportering

Det här avsnittet innehåller underfunktioner som Dashboard, Mål och Rapporter. Du kan skapa professionella instrumentpaneler som Intäktsprognos, Affärskonvertering, Affärer som vunnits över tid, etc., för att övervaka verksamhetens hälsa.

Med hjälp av rapportfunktionen kan du skapa företagsklara rapporter som Leads skapade av användare, Leads-konvertering efter källor, Affärskonvertering, Affärsförlopp och många fler.

#9. Business App-integrationer

Pipedrive-integreringarna gör att du kan länka andra företagsappar som du måste använda för vissa specifika tekniska behov. Till exempel, från Pipedrive Marketplace kan du lägga till följande tredjepartsappar:

 • Google Meet
 • Microsoft Teams
 • Dealbot för Slack
 • Zooma möten
 • HubSpot
 • Smarta dokument
 • måndag
 • Trello

Och det finns många fler!

Hur Pipedrive CRM skiljer sig från andra

Pipedrive skiljer sig från konventionella CRM:er och till och med andra molnförsäljnings-CRM-konkurrenter på följande sätt:

Växer med ditt företag

Pipedrive CRM skalar upp som ditt företag gör. Om du nu är ett litet, medelstort eller nystartat företag och expanderar i framtiden behöver du inte migrera till ett annat moln-CRM. Pipedrive erbjuder alla funktioner du behöver, tillsammans med molnbearbetningsmöjligheter för att hantera tusentals användare.

Enkelhet

Pipedrive har praktiskt taget noll inlärningskurva. En anställd kan själv lära sig verktyget utan att gå igenom några utbildningssessioner som minskar produktiva timmar.

Varje användargränssnitt (UI) element är exakt som namnet antyder. Till skillnad från andra CRM:er som använder komplicerad affärsjargong som praktikanter behöver upp till ett år för att förstå.

Dessutom är allt visuellt och har noll kod. Därför kan alla anställda med säkerhet använda CRM utan större fel.

Programvarusupport

Pipedrives utvecklings- och säkerhetsteam arbetar dygnet runt för att hålla molnappen igång utan några kryphål i säkerheten.

Pipedrive har också ett stort team av experter inom CRM-verktyget för molnförsäljning. Om du eller dina anställda behöver hjälp kan ni nå ut till teamet. Teamet är tillgängligt på chatt 24/7 för engelska och portugisiska. För andra språk och regioner, kolla in sidan Kontakta support.

Slutord

Att använda ett molnbaserat CRM, som Pipedrive sales CRM, kan ha en stor positiv inverkan på din organisation och dess resultat.

Pipedrive centraliserar och automatiserar repetitiva uppgifter, så att ditt team kan fokusera på affärskritiska saker som de som nämns nedan:

 • Spendera mer tid på att prata och övertyga kunder
 • Lösning av användarfrågor
 • Nå ut till leads
 • Samarbeta internt och externt

En molnförsäljnings- och CRM-marknadsföring, Pipedrive, driver affärsmomentum och intäktstillväxt genom att göra affärsdata tillgänglig på ett säkert sätt för dem den behöver när de behöver det.

Du kan också utforska några bästa moln CRM-lösningar för växande företag.