Officiell RAR-arkiveringsapp nu tillgänglig för Android

För de oinitierade kan filkomprimeringsverktyg vara ganska förvirrande på grund av ett förvirrande antal filformat där ute, av vilka många bara stöds av specifika applikationer. För kraftanvändarna bland oss ​​måste ett komprimeringsverktyg också ha avancerade inställningar för att justera varje liten detalj. De flesta brukade använda filkomprimeringsverktyg på datorer, men sedan tillkomsten av kraftfulla smartphones har uppgiften blivit vanlig på mobila enheter också. Att hitta en bra filkomprimeringsapp kan dock vara en förvirrande uppgift om inte appen kommer från en auktoritativ utvecklare. Den kostnadsfria RAR för Android från RARLAB – teamet bakom WinRAR – syftar till att hjälpa.

Appen är utformad för att låta dig skapa RAR- och ZIP-filer – två av de mest populära arkivformaten – förutom att reparera skadade föremål. Du kan också extrahera befintliga RAR-, ZIP-, TAR-, GZ-, BZ2-, XZ-, 7z-, ISO-, ARJ-arkiv. RAR för Android är också utformad för att använda flera CPU-kärnor för moderna enheter för att påskynda saker och ting.

Appens enkla och funktionella gränssnitt gör den intuitiv för både nybörjare och avancerade användare. Den integrerade filutforskaren visar listan över objekt lagrade på din telefons interna eller externa lagring, och låter dig extrahera arkiv på ett ögonblick. Du kan välja flera arkiv åt gången och extrahera dem på samma plats, en viss katalog eller en ny mapp, ta bort, kopiera och klistra in. Användare kan också extrahera och arkivera filer i batch för att spara tid.

När det kommer till arkiveringsalternativ kommer appen med många grundläggande och avancerade inställningar. Du kan inte bara välja arkivtyp, ange ett lösenord och skapa solida arkiv, utan också ange komprimeringstyp, hur många delar filen ska delas upp i samt anpassad storlek på arkivet. Det finns en fliken Alternativ under Arkiveringsalternativ där du kan växla en mängd ytterligare parametrar för att passa dina behov, inklusive:

Testa arkivfiler
Skapa separata arkiv (för varje objekt)
Använd BLAKE2 filkontrollsumma
Visa arkiveringstid
Arkivnamnsmask

Verktyget låter dig också spara profilförinställningar för valda arkiveringsalternativ för senare användning.

För filextrahering kan du ange destinationssökvägen och välja om du vill skriva över befintliga objekt när du packar upp eller tar bort filerna.

En annan snygg funktion är att du kan lägga till ofta använda objekt till favoriter för att snabbt komma åt dem senare. För att göra det kan du använda den utdragbara navigeringsfältet, som kan ses genom att svepa in från skärmens vänstra kant.

Sammantaget ett välarbetat arkiveringsverktyg med en respektabel mängd anpassningsalternativ och ytterligare funktioner. Du kan ladda ner appen gratis från länken nedan.

Installera RAR för Android från Play Butik