Nyckeln till framgångsrikt innehållsskapande

Spread the love

Hur du blir verifierad på YouTube: En snabb och omfattande genomgång!

En av de mest fängslande karriärerna under detta århundrade är innehållsskapande.

Under de senaste åren har människor anammat detta som sitt heltidsyrke och tjänar miljoner. Till skillnad från tidigare är innehållsskapandet inte bara begränsat till bloggar utan också till alla inlägg och videor du ser på YouTube, Instagram, Pinterest och andra former av sociala medier.

Bland alla dessa står YouTube som ett ultimat stadium där kreatörer kan engagera sina tittare i större skala, allt tack vare dess fängslande videofunktioner och plattform.

Men hur vet du om skaparen du följer är äkta eller inte? Du letar efter ett verifieringsmärke som liknar en bock, som det ses på Twitter. Det är mer än bara ett märke, det är nyckeln till en värld av suverän innehållsskapande, ett tecken på äkthet och en symbol för förtroende.

Om du vill skapa videoinnehåll vill du bli verifierad på YouTube. I det här inlägget visar jag dig stegen för att snabbt få ditt konto verifierat på YouTube. Den kommer att täcka allt du behöver veta, från kvalificeringskriterier till verifiering, och några extra brownie🍪-tips för att förbättra ditt innehållsskapande, så håll utkik till slutet!

Varför bli verifierad på YouTube

I denna digitaliseringsvärld möter människor sällan autenticitet, vilket föder tillitsproblem och förvirring. På grund av överflöd av information är det svårt att bedöma om uppgifterna som kommer till dig är korrekta eller inte. Nuförtiden ber de flesta webbplatser dig att verifiera en captcha för att säkerställa att du inte är en bot som stjäl data från deras webbplats.

Så för att ta itu med det här problemet och hjälpa människor att få kontakt med sina ursprungliga innehållsskapare utvecklade YouTube konceptet att bli verifierad. Detta betyder helt enkelt att innehållsskaparen är verklig och autentisk, och det är inte ett falskt konto.

  Topp 10 meningsutvidgare för att göra ditt skrivande intressant [2023]

Läs också: Så får du en blå bock på Instagram och rör dig mot sociala medier

Även om detta är ett litet steg, spelar det en stor roll för att vinna tittarnas förtroende. Tillsammans med detta är de andra fördelarna med att bli verifierad:

#1. Öppnar dörren för intäktsgenerering

Verifierade kanaler är mer benägna att säkra sponsring och samarbeten, vilket kan hjälpa dig att få mer intäkter utöver annonsintäkterna.

YouTube älskar att lista verifierade kanaler ovanpå deras sökresultat. Det ökar din profil organiskt och hjälper dig att locka fler visningar.

#3. Kanaldifferentiering

Det spelar en avgörande roll för att skilja en officiell kanal (verifierad kanal) från andra kanaler som kan ha liknande namn och innehåll som publiceras på YouTube.

#4. Innehållsförbättring

Att bli verifierad banar också vägen för dig att livestreama på YouTube och ladda upp längre videor på din kanal. Du kan ytterligare skapa spellistor för dina tittare och anpassade miniatyrer för att höja tittarupplevelsen på din kanal.

#5. Datasäkerhet

Viktigast av allt, i en ålder där data lätt stjäls, hjälper detta märke dig att förhindra personer som försöker stjäla din trafik från att komma åt din data. Du får till och med rättigheterna att göra anspråk på upphovsrätt för att säkerställa att ditt ursprungliga innehåll förblir exklusivt för din kanal.

Läs också: Livestream till YouTube, Twitch, Facebook och mer med dessa 13 verktyg

Behörighetskriterier för att bli verifierad på YouTube

Det är viktigt att ha den här viktiga listan kontrollerad för att bli verifierad på YouTube. Oroa dig inte; det är inget stort, men det kräver viss ansträngning från din sida för att få ut det bästa innehållsskapandet ur sökmotorn.

Låt oss ta en snabb titt på vad allt måste vara på plats så att du kan ta din virtuella resa till nya höjder:

 • Autenticitet: Din kanal måste ha en verklig identitet, vare sig det är ett företag, varumärke eller individ. Var den autentiska du och ljug inte om din identitet och grundläggande detaljer som ålder, namn, etc.
 • Komplett profil: För att bli verifierad måste du ha din fullständiga profil på plats. Se till att du inte lämnar några saknade tomma i din profil. Detta inkluderar även din banner, beskrivning, profilbild och innehåll som ska publiceras regelbundet.
 • 100 000 prenumeranter: Ett av de utmanande kriterierna är att ha 100 000 prenumeranter. Men om du representerar ett etablerat varumärke kan YouTube-teamet verifiera kontot i speciella fall.
 • Efterlevnad: Följ alltid YouTubes riktlinjer för communityn och användarvillkoren för att undvika att bli flaggad.
  De 7 bästa Wiki-lösningarna för små till företag

Läs också: De bästa YouTube-verktygen för att öka målgrupp, intäkter och mer

Skillnad: kontoverifiering och YouTube-kanalverifiering

Även om båda kan låta lika, är de väldigt olika till sin natur. Vem som helst kan verifiera sitt konto, men kanalverifiering är något som bara innehållsskapare får som ett hedersmärke. Låt oss gå igenom de grundläggande skillnaderna mellan dem båda:

KontoverifieringYouTube-kanalverifieringNär du har registrerat dig, precis som alla andra webbplatser, verifierar YouTube din profil, inklusive ditt Gmail-ID. Den vanligaste och viktigaste typen av verifiering bland innehållsskapare, den här processen verifierar din YouTube-kanal som en autentisk källa till ditt varumärke eller personlighet. Denna process följs för att säkerställa att du inte är en bot/hot mot communityn och görs för att kontrollera om du är en legitim användare. Detta är inte samma status som kanalverifiering. Du behöver minst 100 000 prenumeranter eller fler för att få detta gjort. Efter alla kontroller ger YouTube ett kanalverifierat märke, som hjälper dig att bygga upp förtroende hos dina tittare.

Därför är YouTube-kanalverifiering inte lika lätt som att få ditt konto verifierat!

Hur du blir verifierad på YouTube: Steg för steg

Nu när vi har klargjort våra grunder, låt oss gå igenom steg-för-steg-processen för att göra anspråk på ditt kanalverifieringsmärke🎖️:

Steg 1: Kontoverifiering

Processen för kontoverifiering är ganska enkel. Du går bara till YouTube.com/verify och anger ditt telefonnummer. YouTube skickar sedan en kod till din telefon, och när du anger den kommer verifieringsprocessen att slutföras.

Steg 2: Kanalverifiering

Processen för kanalverifiering är lite längre än kontoverifiering, men den är fortfarande enkel. Här är stegen:

 • Se till att du uppfyller alla krav för kanalverifiering.
 • Du ser bara verifieringsansökan när du uppfyller kraven. Om du redan har 100 000 eller fler prenumeranter är du redan kvalificerad för det. Eftersom min kanal inte är så stor än så ser jag den inte än.

 • Fyll i ansökan med ditt kanalnamn och ID. Du kan hitta ditt YouTube-kanal-ID genom att klicka på länken längst ned i ansökningsformuläret eller gå till Inställningar > Avancerade inställningar från ditt YouTube-konto.
  Få innebörden av vilket ord som helst i undertexter genom att klicka på det

När du är klar med att fylla i ansökan trycker du på Skicka och väntar på att YouTube kommer tillbaka till dig. Det tar vanligtvis en vecka eller mer.

Vad du ska göra efter att du har verifierats på YouTube

Nu när du äntligen har ditt märke, vet att din resa precis har börjat. Som de säger, med stor makt kommer stort ansvar; det är precis vad du behöver göra. Det finns ett par saker som, om de följs, kan öka dina chanser att få autentiska och organiska tittare och betalda sponsringar för din kanal.

 • En av de viktigaste sakerna att komma ihåg är att följa YouTubes riktlinjer för communityn och användarvillkoren.
 • Efter att ha ställt in ditt kanalnamn och genre, fall inte tillbaka på att ändra det om och om igen. Kom ihåg att du kommer att etablera ditt varumärke och att göra detta kommer att förvirra din publik.
 • En annan viktig sak att komma ihåg är att behålla din kanals URL som den var vid tidpunkten för verifieringen. Människor delar videor, och om webbadressen ändras kommer det leda till att användarna öppnar olika videor/länkar, vilket resulterar i förlust av visningar/nya prenumeranter.
 • Fortsätt utveckla fantastiskt innehåll och missa aldrig att lägga upp videor på din kanal. Skapa en onlinespårare och planera dina inlägg för att nå din publik regelbundet vid de bästa tiderna.
 • Missbruk inte under några omständigheter eller representera din identitet falskt.
 • Det bästa sättet att få attraktion och kärlek från din publik är att interagera med dem via regelbundna kommentarer, gilla-markeringar och omnämnanden i dina videor.
 • Var uppmärksam på vad din publik vill ha och skapa innehåll på dessa rader för att generera återkommande tittare och skapa din lojala fanbas.
 • Identifiera dina viktigaste styrkor, generera sökord och gör din SEO rätt för att locka fler prenumeranter.

Det är viktigt att hålla sig uppdaterad och fortsätta lära sig. Du kan hitta bra innehåll online som hjälper dig att lära dig mer, som den här ”One-Stop Guide to Become a Better YouTuber”.

Avslutande tankar

Att bli verifierad på YouTube är en viktig milstolpe för innehållsskapare. Det kan öka din kanals trovärdighet och öppna upp för nya möjligheter.

Följ stegen, följ riktlinjerna och fortsätt skapa kvalitetsinnehåll för att dra nytta av fördelarna med YouTube-verifiering.

Utforska sedan de bästa sätten att marknadsföra din YouTube-kanal.