Nya funktioner i Chrome 35 för datorer och Android

Chrome 35 för stationära datorer och Android är ute. Ändringarna och nya funktioner som introducerats för desktopversionen är en besvikelse för slutanvändare men utvecklare kommer att välkomna det. Chrome 35 stöder mer pekinmatning, några nya JavaScript-funktioner och nya tillägg och API:er. Chrome 35 för Android har mycket mer att erbjuda slutanvändare; för utvalda enheter stöder den nu flera fönster. För alla andra enheter stöder den nya versionen videouppspelning i helskärm med HTML-kontroller och undertexter, och en ny ”Ångra stängd flik” som är ganska självförklarande.

Chrome 35 – Desktop

Utvecklarkontroll över pekinmatning

Chrome 35 ger utvecklare kontroll över touch-action CSS-egenskapen. Utvecklare kommer att kunna tilldela en annan åtgärd eller inaktivera standardåtgärden för mushjulet.

Nya appar/tilläggs-API:er

Chrome 35 stöder vissa nya tillägg och API:er. Du kan se en lista över de nyligen stödda API:erna här

Chrome 35 – Android

Undertextstöd och HTML 5-kontroller

De nya videospelarkontrollerna tar upp mycket mindre utrymme på skärmen än de gamla och Chrome kan nu stödja undertexter. Detta innebär att om en video laddades upp med undertexter inbäddade som en SRT-fil, kommer användare att kunna se dem nu på sin skärm.

Ångra stängda flikar

Ångra stängda flikar är en funktion som förklarar sig själv och det är helt enkelt förvånande att den inte fanns där tidigare. När du stänger en flik visas ett litet överläggsmeddelande längst ner på skärmen som talar om vilken flik du stängde med en ångra-knapp som du kan ta tillbaka för att ta tillbaka.

Du kan läsa hela ändringsloggen för den nya versionen, för båda på officiella blogg. Den nya versionen för skrivbordet är verkligen något för utvecklare. Chrome på Android erbjuder slutanvändare några nya funktioner, men de är knappast en stor sak, särskilt om du tänker på den enorma uppdateringen Firefox hade för ett tag sedan för Android.