No-Fluff Roadmap för att bli en etisk hackare [2023]

Det finns ingen hejd på cybersäkerhetsattacker och cyberkriminella aktiviteter med det ökande beroendet av molnet och onlinetjänster från individer och organisationer.

Med den blomstrande digitaliseringen och stora tjänster, e-handelsprodukter och finansiella transaktioner som sker online, letar hackare alltid efter kryphål i säkerheten och sårbarheter för att hitta en möjlighet att bryta ett företags nätverk och system och utföra skadliga aktiviteter.

En hackingattack sker varje 39 sekunder och runt 300 000 skadlig programvara skapas varje dag – har ökat betydelsen av onlinesäkerhet och skickliga individer som kan hjälpa till att minimera cybersäkerhetsrisker och chanserna för onlineintrång.

Det är här vikten av en etisk hacker lyser. Rollen för en etisk hackare är att säkerställa en organisations cybersäkerhet online genom att hitta och åtgärda säkerhetsluckor innan hackare kan utnyttja dem.

Om du är intresserad av att bli en etisk hackare och vill utforska och lära dig mer om detta område är det här den perfekta artikeln. I den här artikeln kommer vi att se vad en etisk hackare gör, nyckelfärdigheter som krävs och ansvar, karriärmöjligheter och en steg-för-steg-guide för att bli en etisk hackare för att bygga en lukrativ karriär.

Förstå etisk hacking och vad gör en etisk hackare?

Etisk hacking, även känd som white-hat hacking, är där en etisk hackare använder olika hacktekniker, verktyg och programmeringsfärdigheter för att testa och förbättra ett nätverks eller systems säkerhet.

Rollen för en etisk hackare är att identifiera och åtgärda systemsårbarheter och svagheter som en hackare kan utnyttja för att få obehörig åtkomst i skadliga syften, som att utföra dataintrång och skada en organisations rykte och varumärkesimage.

Således hjälper en etisk hacker organisationer att hitta säkerhetsbrister och fixa dem innan de utnyttjas av en hackare. Detta är en win-win-situation för båda parter – eftersom organisationer kan säkerställa den yttersta cybersäkerheten och hackare får betalt för detsamma.

Etiska hackare kan antingen arbeta som interna säkerhetsexperter, simulerade offensiva cybersäkerhetsspecialister eller oberoende entreprenörer.

Till skillnad från cyberbrottslingar eller illvilliga hackare arbetar etiska hackare med företag och organisationer för att hitta sårbarheter med hjälp av effektiva programmeringskunskaper och verktyg och tillhandahålla lösningar för att åtgärda dem innan hackare upptäcker dem.

Läs också: Ethical Hacker Online Training Grounds

Är etisk hacking ett lukrativt yrke?

Med tanke på de ökande säkerhetshoten och vikten av att säkerställa säkerhet och minska risker är etisk hacking ett av de mest lukrativa och efterfrågade yrkena i dagens tid.

Med utmärkta kunskaper och goda kvalifikationer kan du tjäna en lön på sexsiffrigt och över som en etisk hacker. I själva verket, enligt Glassdoor, är genomsnittslönen för en etisk hackare $117 752 per årmed en extra lön på 9 418 USD per år.

Din lön som etisk hacker bestäms av flera faktorer som din kunskap om cybersäkerhet, nätverk, programmering och mer, och även din övergripande erfarenhet och certifieringar.

Även om det kan kännas utmanande till en början när du börjar din karriär som en etisk hacker på ingångsnivå, med konsekventa ansträngningar, kvalitetserfarenhet och bra certifieringar, kan du växa och bygga en lukrativ karriär för dig själv.

Vilka färdigheter måste en etisk hackare besitta?

För att sticka ut i din karriär som en etisk hackare måste du utveckla viktiga färdigheter. Här är de bästa färdigheterna du måste behärska för att bli en professionell, etisk hacker:

 • Grundläggande Linux: Linux är ett dominerande och allmänt använt operativsystem som driver de flesta webbplatser och servrar. Många molnservrar, som Azure och AWS, är distribuerade på Linux OS; Därför är det ett plus för en skicklig, etisk hackare att känna till grunderna och grunderna för Linux. Du kan prova certifieringar som Linux Essentials eller den Red Hat-certifiering att lära dig och fräscha upp dina Linux-kunskaper.
 • Tekniska färdigheter: Att ha en gedigen förståelse för datornätverk och deras funktion, inklusive förståelse av protokoll som Ethernet och TCP/IP, är avgörande för en etisk hackare. Det är också viktigt att bekanta dig med typerna av nätverkshårdvara, såsom switchar, routrar och brandväggar.
 • Programmeringskunskaper: Även om det inte är nödvändigt att känna till hardcore-programmering, är det fördelaktigt att vara bekant med programmeringsgrunderna för alla populära språk, som C, C++, Python eller Java, särskilt för att veta hur datorsystem fungerar. Rollen av etiskt hacking kräver ofta anpassad kodning eller skript för att skapa säker programvara eller analysera eller bakåtkonstruera skadlig kod. Att känna till grundläggande programmeringsfärdigheter är därför ett plus för en etisk hackare.
 • Nätverksgrunder: Att förstå nätverksgrunderna för cybersäkerhet och lära sig om protokoll, topologi och arkitektur hjälper till att bygga effektiva säkerhetsåtgärder och strategier mot cyberattacker och implementera incidentrespons och kriminalteknik.
 • Kommunikationsförmåga: Som en etisk hackare räcker det inte att bara hitta sårbarheter. Du måste effektivt kommunicera om detsamma till dina seniorer, vilket inkluderar tydlig rapportering och skapa muntliga presentationer för att åtgärda sårbarheterna så tidigt som möjligt.

Således kräver etisk hackning både hårda färdigheter och mjuka färdigheter och konsekvent lärande för att hålla dig uppdaterad om de senaste trenderna, verktygen och teknologierna – för att bygga en stensäker grund och växa i din karriär som etisk hackare.

En etisk hackers huvudansvar

Etiska hackare måste gå igenom formell utbildning, Certified Ethical Hacking (CEH v11) från välrenommerade utbildningsinstitut för att utmärka sig i etisk hacking.

Individer lärs ut flera färdigheter och verktyg och görs medvetna om det kritiska ansvar de kommer att behöva ta hand om som etiska hackare.

Här är huvudansvaret för en etisk hackare:

 • Skanna och hacka organisationens nätverk och system för att leta efter kryphål och sårbarheter.
 • Kontrollera säkerhetskorrigeringsinställningar och installationer för att undvika missbruk.
 • Hjälp till att undvika intrångsdetektering och förebyggande system.
 • Hitta luckor i trådlös kryptering för att förhindra cyberattacker på webbservrar och applikationer.
 • Hantera risker som uppstår på grund av tillgångsstöld i bärbara datorer och bedrägerier med system.
 • Skriv under sekretessavtal eller konfidentiella avtal för att skydda organisationens kritiska data och information.

Förutsättningar för en etisk hackare

Innan man väljer och hoppar vidare till karriären för en etisk hackare, undrar många över vilka förutsättningar färdigheter eller kunskap som krävs och om man behöver en examen för att bli en etisk hackare.

Även om det inte är en nödvändighet att ha en professionell examen i etisk hacking, är det definitivt en extra bonus – vilket gör dig mer pålitlig, pålitlig och pålitlig. Att bli en etisk hacker kräver att man skaffar sig kritiska färdigheter, som nämnts ovan, och utan en formell examen måste man vara mycket erfaren, kunnig och skicklig för att få ett bra jobb som etisk hacker.

En steg-för-steg färdplan för att bli en etisk hackare

Följ denna steg-för-steg och detaljerade färdplan för etisk hackning för att bana din väg till att bli en etisk hackare.

#1. Bekanta dig med LINUX/UNIX

Som en etisk hackare är det mycket viktigt att lära sig LINUX- och UNIX-operativsystemen eftersom LINUX är ett av de mycket använda och populära operativsystemen för hackning.

LINUX kommer med ett intuitivt användargränssnitt, tillhandahåller flera verktyg för hackare och säkerställer högre säkerhet för datorsystem. Några populära Linux-distributioner inkluderar Ubuntu, Red Hat Linux, BackTrack Linux och mer, tillsammans med Kali Linux – speciellt anpassade för att hacka.

#2. Lär dig C-programmering

Programmeringsspråket C är ett av de tidigaste och mest primitiva programmeringsspråken av alla, vilket också utgör en bas för att lära sig LINUX/UNIX eftersom det är helt skrivet i C.

Således, för att använda Linux OS och utvärdera och dekonstruera koder med lätthet, ger mastering C ett övertag för etiska hackare. Samtidigt kan du också lära dig andra toppprogrammeringsspråk, som Python, PHP, Javascript och SQL, för att bli en skicklig etisk hacker.

#3. Lär dig hur du förblir anonym

Att dölja din onlineidentitet och inte lämna några spår av bevis är en av de mest kritiska färdigheterna hos en etisk hackare, vilket hjälper till att säkerställa att ingen kan spåra vägen du följer för att penetrera eller hacka ner ett system.

Proxychains, Anonsurf och MacChanger är de bästa verktygen som kan hjälpa dig att säkerställa anonymitet och skydda din onlineidentitet.

Annars kan black hat-hackare och cyberbrottslingar dra otillbörlig fördel om de upptäcker processen du följde för att hacka ett system – vilket resulterar i dataintrång, infektion med skadlig programvara och andra cybersäkerhetsrisker. Därför är det av yttersta vikt att säkerställa anonymitet.

#4. Master nätverkskoncept

Att förstå och lära sig nätverkskoncept och protokoll hjälper till att utnyttja sårbarheter som en etisk hackare och även navigera genom nätverksutmaningar, särskilt med djup kunskap om verktyg som Nmap, Burp Suite, Wireshark, Metasploit, etc.

Några av de kritiska nätverkskoncepten du måste lära dig inkluderar subnät, TCP/IP-nätverk, Domain Name Service (DNS), servermeddelandeblock, Bluetooth-nätverk, trådlösa nätverk, nätverksmasker och CIDR, bilnätverk, SCADA-nätverk och enkelt nätverkshanteringsprotokoll .

#5. Bläddra genom den dolda webben

Som en etisk hackare är det avgörande att komma åt den dolda och mörka webben på internet, som vanligtvis inte är synlig i sökmotorer, för att förhindra brottslig verksamhet och obehörig åtkomst.

Du kan använda Tor, en anonymiserande webbläsare, för att komma åt den mörka webben, eftersom den mörka webben kräver speciell auktorisering eller programvara för att komma åt den. Även om inte alla aspekter av det mörka nätet eller allt som finns i det är olagligt, är det avgörande för en etisk hackare att känna till detaljerna i det och se till hur du kan hålla cyberbrottslingar borta.

#6. Använd kryptografi eller hemlig skrift

Att lära sig konsten att kryptera och dekryptera med kryptografi eller hemlig skrift är en avgörande färdighet att bemästra för en etisk hackare.

Organisationer och företag krypterar mycket värdefull och känslig data på nätverk med hjälp av tekniker som autentisering och auktorisering.

Att förstå dessa säkerhetskoncept som konfidentialitet och dataintegritet och lära sig att identifiera datakryptering och genombrott är en av de mest avgörande lärdomarna för en skicklig, etisk hackare.

#7. Dyk djupare in i hackingkoncept

När du väl behärskar dina färdigheter inom de ovan nämnda områdena och ämnena, är det viktigt att dyka djupt in i etisk hackning och inlärningskoncept som SQL-injektion, sårbarhetsbedömning och penetrationstestning.

Samtidigt är det också viktigt att hålla dig uppdaterad om de senaste säkerhetsverktygen, nyheterna och trenderna för att hitta nya hackningstekniker och säkerställa ytterligare nätverks- och systemsäkerhet.

#8. Lär dig att utforska systemsårbarheter

Att lära sig att skanna nätverk och identifiera kryphål och sårbarheter i nätverk är en färdighet som många skickliga etiska hackare vill bemästra. Förutom att hitta sårbarheter kan etiska hackare också skapa och testa sina egna sårbarheter för att hacka ett system.

Några av de kritiska verktygen för identifiering av sårbarheter från Kali Linux inkluderar Nessus Vulnerability Scanner, Nikto Vulnerability Scanner, Nmap Vulnerability Scanner, OpenVAS Vulnerability Scanner och Wapiti Vulnerability Scanner.

#9. Delta i forum och expertdiskussioner

Även om det är viktigt att lära sig de ovan nämnda färdigheterna och konsekvent övning är det viktigt att delta i diskussioner och webbseminarier, gå med i hackingforum och gemenskaper, träffa experter på hackare och bygga starka relationer är också en avgörande del av en etisk hackers karriär.

Att skapa och vara en del av sådana gemenskaper och diskussioner hjälper till att främja och dela mer kunskap och samarbete. Du kan gå med i hackare på flera sociala plattformar, som Facebook, Discord, Telegram och mer.

Karriärstadier och möjligheter för en etisk hackare

Precis som alla andra jobbprofiler måste en karriär inom etisk hacking byggas upp gradvis med kvalitativa färdigheter och erfarenhet innan man blir en expert på etisk hackare.

Här är stadierna och karriärmöjligheterna du kan få i din karriär inom etisk hackning.

Steg 1: Startstadiet

Vanligtvis börjar etiska hackare sin karriär genom att ta en examen i datavetenskap eller ansöka om kurser och certifieringar i etisk hacking, som CompTIA.

Du måste uppnå A+-certifiering och klara två separata prov när du tar den här kursen för att förvänta dig en genomsnittlig lön på $44 000 per år i början. Dessutom krävs att du skaffar dig grundläggande kunskaper om nätverk och applikationer med Network+ och CCNA-kvalifikationer.

Steg 2: Nätverksstöd

När du väl har fått grundläggande kunskaper och kvalifikationer är nästa steg i din karriär för etisk hackning att arbeta med nätverkssupport – där du förväntas utföra uppgifter som nätverksuppdatering och övervakning, testning av sårbarheter och installation av säkerhetsprogram.

Steg 3: Nätverksingenjör

Efter att ha fått tillräckligt med erfarenhet av nätverkssupport kan du börja ansöka om och säkra ett välrenommerat jobb som nätverksingenjör, där du kommer att ansvara för att planera och designa nätverk med en genomsnittlig lön på $60 000-65 000.

Här kommer din roll att vara att undersöka nätverks- och systemsäkerheten och hantera cybersäkerhetsrisker och intrång – genom att genomdriva robusta säkerhetsåtgärder. I detta skede måste du skaffa säkerhetscertifieringar som Security+, TICSA, CISSP, etc.

Steg 4: Informationssäkerhet

Att arbeta med informationssäkerhet är ett av de mest kritiska stadierna i karriären för en etisk hackare, där du kan arbeta med en genomsnittlig lön på $69 000.

Som informationssäkerhetsanalytiker kommer du i första hand att koncentrera dig på penetrationstestning för praktisk erfarenhet av säkerhetsverktyg och mjukvara.

I detta skede måste du också fokusera på att få en Certifierad Ethical Hacker (CEH) certifikat från International Council of Electronic Commerce Consultants (EIC Council) för att marknadsföra dig själv som en professionell, etisk hackare.

Hur skiljer sig en etisk hackare från en penetrationstestare?

Till en viss grad delar etiska hackare och penetrationstestare ett liknande mål – att säkerställa systemsäkerhet; dock skiljer sig bådas specifika roller avsevärt.

Etiska hackare försöker ta reda på och förutse hackares beteende för att avslöja systemsårbarheter för att fixa dem och kryphålen innan de blir stora problem. Etiska hackare kräver ett brett spektrum av kunskap och har även ett mer omfattande intresseområde.

Å andra sidan fokuserar penetrationstestare på specifika metoder och system för att säkerställa nätverkets efterlevnad och säkerhet. Penetrationstestning är en teknik som innebär intrång i ett specifikt informationssystem utan något skadligt syfte att åtgärda säkerhetsluckor.

Penetrationstestare simulerar en attack på ett visst system och är specifikt intresserade av nätverkspenetration. Samtidigt använder etiska hackare flera tekniker och kan göra vad som helst för att komma åt ett system.

Penetrationstestare kräver endast tillgång till ett visst informationssystem som de kommer att använda för penntestning. Å andra sidan kommer etiska hackare att behöva tillgång till ett bredare utbud av datorer och informationssystem i hela IT-infrastrukturen för att hitta och åtgärda säkerhetsbrister.

Således, medan penetrationstestare har specifika mål och målsystem, har etiska hackare en mycket bredare roll, vilket kräver mer tid, ansträngning, färdigheter och kunskap.

Etiskt hacking onlineböcker och resurser

Jag har anlitat några av de bästa onlineböckerna och resurserna för att kickstarta ditt lärande och din resa mot att bli en etisk hackare.

#1. Ethical Hacking: A Hands-on Introduction to Breaking In

Den här praktiska guiden av Daniel G. Graham består av att hacka datorsystem från marken, från att fånga trafik till att skapa lömska trojaner.

Det är en utmärkt nybörjarguide för att skaffa sig etiska hackingfärdigheter för blivande säkerhetsforskare, penetrationstestare och skadlig programvara. Utöver det kommer du också att lära dig att använda olika penetrationstestverktyg och verktyg som hjälper dig att skriva kod i Python.

#2. Grey Hat Hacking: The Ethical Hacker’s Handbook, sjätte upplagan

Den här omfattande handboken för etisk hackning tillhandahåller de senaste och uppdaterade strategierna för att förhindra de senaste och mest skadliga nätsäkerhetsattackerna.

Den består av handlingsbara planering och analysstrategier och praktiska steg för att identifiera och bekämpa cybersäkerhetsattacker. Dessutom ger den också fullständig täckning av IoT, analys av skadlig programvara och mobil- och molnsäkerhet med penetrationstestning, ransomware och omvänd teknik.

Därför är det en perfekt bok om du vill dyka djupare in i begreppet hackers listiga vapen, taktik och färdigheter och hitta lösningar och testlabb för att bekämpa cybersäkerhetsattacker.

#2. Etisk hacking: 3 i 1- Nybörjarguide+ tips och tricks+ avancerade och effektiva åtgärder för etisk hacking

Denna kompletta nybörjarguide för etiskt hackning ger en komplett färdplan för att identifiera och bekämpa skadlig programvara och attacker från sociala ingenjörer och hitta oväntade datorsårbarheter innan hackare kan hitta och utnyttja dem i skadliga syften.

Dessutom innehåller den också en detaljerad steg-för-steg-process för att hacka in i ett Windows-operativsystem, och författaren, Elijah Lewis, ger effektiva och praktiska tips och tricks som en etisk hackare måste tillämpa för att bli skicklig på sina jobb.

Vanliga frågor

Vilka verktyg måste du använda som etisk hackare?

Du kan använda olika verktyg som Wireshark, Kali Linux, Nmap, Burp Suite och Metasploit för webbapplikationssäkerhet och penetrationstestning.

Slutsats

Etisk hacking är ett lukrativt karriäralternativ i denna digitala tidsålder, och organisationer och globala företag värdesätter effektiva och skickliga etiska hackare för att stärka deras nätverks- och systemsäkerhet.

Så anta att du är en cybersäkerhetsfantast som vill bana din väg till etisk hackning. I så fall hoppas vi att den här artikeln hjälpte dig att förstå var du kan börja, hur mycket du kan tjäna, vilka färdigheter du måste utveckla och hur du kan bli en utmärkt professionell, etisk hacker på nolltid.

Samtidigt som det kommer att vara utmanande att markera dig som en expert på etisk hackare, kommer det definitivt att hjälpa dig att påskynda din karriär genom att se till att du övar på verktygen, tar upp kurserna och certifieringarna och lär dig viktiga nätverks- och programmeringsfärdigheter som nämns i artikeln.

Lycka till och lycka till med hackningen!

Kolla sedan in kurser i etiska hacking för att bli en säkerhetsexpert.