Nästa generations SaaS-lösning för webbhotell

Efterfrågan på webbhotell fortsätter att växa, och med det – behovet av avancerade lösningar för att hjälpa till med hanteringen. SPanel är en nästa generations SaaS-lösning för webbhotell som hjälper användare att effektivisera sin verksamhet, förbättrar säkerheten och förbättrar server/webbplatsprestanda.

Idag ska vi titta närmare på denna molnhanteringsplattform och hur den kan gynna dig.

Vad är SaaS?

Saas står för Software as a Service. Enkelt uttryckt betyder det att en oberoende mjukvaruleverantör arbetar med en molnleverantör för att vara värd för en app och göra den tillgänglig för allmänheten.

Det finns en stor chans att du redan använder SaaS-lösningar i ditt dagliga liv. De mest populära exemplen är Google Drive, Slack och Dropbox.

SPanel är också en bra representation av SaaS. Här är vad du behöver veta om det.

Introduktion till SPanel

ScalaHostings SPanel är en allt-i-ett molnhanteringsplattform byggd med syftet att göra server- och webbplatshantering till en snabb och enkel uppgift.

Fram till nyligen dominerade cPanel kontrollpanelens mjukvaruvärld. Efter förvärvet av Oakley Capital Private Equity III 2018 ökade dock licenspriserna. Många användare hade inte råd med de stigande avgifterna och vände sig till mer överkomliga men ganska rudimentära alternativ.

Detta öppnade ett mellanrum som ScalaHosting strävar efter att täcka med SPanel.

Plattformen är designad internt för att ge en intuitiv upplevelse med smidig navigering och en utmärkt funktionsuppsättning.

SPanel har två gränssnitt för bättre uppgiftsfördelning. Här är vad du kan förvänta dig.

#1. Användargränssnitt

Användargränssnittet har handlingsorienterade kategorier till vänster och informationsstatistik till höger.

Menyn till vänster är uppdelad i flera delar:

  • E-post – skapa, redigera och ta bort e-postkonton, ställ in filter, vidarebefordrare, autosvar, etc.
  • Databaser – skapa och hantera MySQL- och PostgreSQL-databaser.
  • Inställningar – hantera användarkonton, lösenord, språk, tvåfaktorsautentisering, forum för funktionsförfrågningar, etc.
  • Domäner – hantera domäner, underdomäner och omdirigeringar.
  • Filer – schemalägg säkerhetskopieringar, kontrollera diskanvändning och hantera filer och FTP-konton.
  • Verktyg – kolla in SSL-certifikat, PHP-hanterare, webbstatistik, SShield, etc.
  • Programvara – hantera WordPress, Joomla och NodeJS eller gå till Softaculours för att installera andra appar.

#2. Administratörsgränssnitt

Admin-gränssnittet är uppdelat i tre delar. Till vänster kan användare se server- och kontohanteringsgateways. Det är också där sökfältet finns. I mitten finns en lista med konton. Överst på instrumentpanelen finns användbar statistik om systembelastning, minnes- och diskanvändning och IP-rykte.

SPanel funktioner

SPanel innehåller alla nödvändiga funktioner för att hjälpa din smidiga uppgiftshantering. Men det som verkligen skiljer denna plattform åt är några av dess unika verktyg skapade för att ge bästa möjliga användarupplevelse.

De inkluderar:

#1. SShield

SPanel har ett innovativt säkerhetsverktyg – SShield, med maskininlärning och AI-baserade algoritmer för att blockera 99,998 % av cyberattackerna. Den stoppar skadlig programvara innan den ens når din server och samlar in all tillgänglig information.

När den upptäcker en attack blockerar SShield inte åtkomsten till ditt konto. Istället kommer det att meddela dig och låta dig åtgärda problemet utan att påverka din webbplats drifttid.

SShield lär sig av tidigare attacker och uppdaterar sina databaser därefter, vilket gör den ännu mer effektiv när den står inför nya.

#2. SWordPress Manager

WordPress är lätt det mest kända namnet i webbbyggarvärlden. Så SPanel erbjuder naturligtvis något för sina fans.

SWordPress Manager gör det möjligt för användare att installera och ta bort webbplatser, aktivera och inaktivera alla automatiska uppdateringar och återställa administratörslösenordet. Användare får också ett extra lager av säkerhet som drivs av säkerhetslåsfunktionen. Det låser effektivt alla dina filer och kataloger så att ingen kan göra obehöriga ändringar.

#3. Softaculous integration

SPanel ger sina användare direkt åtkomst till Softaculous, ett automatiskt installationsprogram med ett klick. Tack vare det kan du enkelt konfigurera WordPress, Joomla, Magento, Prestashop och 400+ andra webbapplikationer på dina servrar. Inga tekniska kunskaper behövs – Softaculous kommer att göra allt åt dig.

#4. Säkerhetskopieringar på begäran

Du kan enkelt skapa säkerhetskopior på begäran i SPanel. Data kan lagras lokalt eller på en fjärransluten FTP-server. Du kan visa, ladda ner eller återställa både filer och databaser från tillgängliga lokala/fjärrbackuper vid behov.

#5. Expertstöd

De fullt hanterade tjänsterna kommer också med 24/7 hjälp från ScalaHostings experter, som har varit involverade i SPanel-utvecklingen. Du har två sätt att kontakta dem:

  • via livechatt, med 30 sekunders svarstid
  • via biljett, med 15 minuters svarstid

SPanel fördelar

Den första enastående fördelen med SPanel är friheten den ger. Användare behöver egentligen inte binda sig till ett webbhotell för att använda plattformen. De kan välja vilken offentlig molnleverantör som helst – AWS, DigitalOcean, Google Cloud, etc – att använda SPanel med. Det kommer att tillhandahålla gränssnittet och det värdstöd som behövs. Enkelt uttryckt betyder det att SPanel gör det möjligt för dig att förvandla en självhanterad VPS-tjänst till en helt hanterad.

SPanel är intuitivt, vilket gör det enkelt att navigera även för nybörjare. Den använder också den senaste mjukvarutekniken för att ge högsta prestanda. Plattformen integreras med sådana som LiteSpeed, OpenLiteSpeed ​​och Nginx. Dessutom körs den som en Apache-proxy. Detta innebär att SPanel uppnår optimala hastigheter samtidigt som den är extremt lätt.

På tal om lätt, så är det grafiska gränssnittet faktiskt installerat på SPanels servrar. För dig betyder det att det inte kommer att förbruka något av ditt RAM, CPU och lagring – dina webbplatser får använda dina resurser till fullo.

Det är inte allt.

Om det saknas någon funktion som användarna behöver kan de lägga fram den för ScalaHosting-utvecklarnas team.

Gå in i Cloud Democracy Project. Det ger SPanel-gemenskapen en möjlighet att ta del av plattformsutvecklingen. Alla användare kan föreslå nya funktioner och förbättringar och sedan rösta på de publicerade förslagen. De med flest röster implementeras i framtida uppdateringar.

Den som vill föreslå en ny funktion eller är nyfiken på vad andra användare har att säga – kan kolla Cloud Democracy Project-sida.

En annan viktig sak:

SPanel hjälper också användare att tjäna pengar. Allt de behöver göra är att gå med i partnerskapsprogrammet och implementera affiliate-länken på deras webbplats. När en besökare klickar på länken och får SPanel kommer ScalaHosting att betala affiliate 100% av inkomsten företaget får från besökaren som blivit kund under de första tre månaderna.

Vem är SPanel för?

Det korta svaret är – det är för alla.

Plattformen stöds av både stora spelare och enstaka användare. Alla företag – stora som små – såväl som intresserade användare kan dra stor nytta av SPanel, tack vare dess olika funktioner och unika verktyg.

Sammanfatta

ScalaHostings SPanel rör definitivt upp saker inom webbhotellbranschen på ett bra sätt. Den fyller framgångsrikt luckan efter sina föregångare, charmiga användare med sin användarvänlighet, många funktioner och premium supporttjänst.

Du kan också läsa om VPS Server Management med SPanel.